Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske na podelitvi oskarjev: inspiracija za vznemirljive spomladanske pričeske

Stilske pričeske na podelitvi oskarjev 2012
Jessica Chastain nas je očarala s svojimi rdeče zlatimi in rahlo valovitimi lasmi, ki jih je nežno spela v zadnjem delu. Predstavila nam je spomladansko pričesko, ki si zagotovo zasluži oskarja!
© Getty Images

Podelitev oskarjev se odvija v času, ko se narava prebuja iz zimskega spanca. Pomlad je zagotovo eden najlepših letnih časov, ko se tudi sami predramimo in ko nas zamikajo spremembe. Slovesni dogodki in rdeča preproga nam ponujajo številne nove ideje ter inspiracijo za stilsko preobrazbo in čudovite pričeske. Vabimo vas, da si pobliže ogledate pričeske, ki smo jih opazili na letošnji prestižni podelitvi oskarjev, ki jih vsako leto podeli ameriško združenje za filmsko umetnost.

 • Vsako leto so februarja oči vsega sveta uprte v Kalifornijo, kjer je enkrat na leto najprestižnejši dogodek v svetu filmske umetnosti. Najmanj tako zanimiva kot sama podelitev prestižnega kipca je tudi spektakularna večerna toaleta zvezdnic ter njihove pričeske. Letos smo tako lahko občudovali zelo ženstvene in glamurozne pričeske.

 • Pričeske na podelitvi oskarjev: znanilci pomladi iz Los Angelesa

  Vsi obožujemo pričeske, ki nam pričarajo dobro voljo in odlično počutje. Ob pogledu na pričesko Jessice Chastain lahko začutimo metuljčke v trebuhu. Njeni lasje so mehki, lahkotni in rahlo valoviti. Kot bi se pozibavali v pomladanskem vetru. Čudoviti rdečkasti lasje z zlatim odtenkom, ki so napol speti v zadnjem delu, imajo čudovit sijaj. Pričeska deluje zelo elegantno.

  Zelo nam je všeč tudi pričeska v stilu boba, ki jo je predstavila Rose Byrnes. Odlična avstralska igralka nas je navdušila s pričesko v kombinaciji z zanimivo stransko prečo, ki jo čudovito dopolnjuje nekoliko daljši poni; prične se visoko na lasišču, je eleganten in povsem ravno pada na obraz.

  Gwyneth Paltrow se je na podelitvi oskarjev predstavila s pričesko, ki je v nas vzbudila občutek pomladi. Uspešna igralka in mama dveh otrok nas je navdušila s povsem gladko pričesko v stilu sleek look, pri čemer je lase v zadnjem delu nežno povezala z gumico. Zelo praktična in hkrati zelo glamurozna pričeska.

  Mara Rooney, ki smo jo videli v filmu Davida Fincherja The Girl with Dragon Tattoo, je bila pred to vlogo skorajda povsem neznana. Toda po zanimivi in uspešno odigrani vlogi si ne moremo zamišljati, da ne bi bila prisotna na velikih slavnostnih dogodkih. Njena zaščitna znamka so izrazito črni lasje z ravnim ponijem. S takšno pričesko se je predstavila na letošnji podelitvi oskarjev. Lase je povezala v strog, visoko umeščen čop in oblikovala zanimivo pentljo, ki je zanimivo poudarila njene izrazite obrazne linije.

  January Jones nas je očarala s pravljičnimi kodri v stilu dvajsetih. To je pričeska za oskarja, ki si jo letošnjo pomlad želimo videti večkrat. Prepričani smo, da bo zaradi svoje elegance našla veliko privrženk.

  V galeriji vam bomo predstavili pet pričesk, ki si zaslužijo oskarja, in vam povedali, kako lahko tudi vi povsem preprosto oblikujete takšne čudovite pričeske.

 • Pričeske za oskarje z navodili za stilsko oblikovanje

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Rose Byrne

  © Getty Images  

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Rose Byrne

  Lase umijte in nanje nanesite peno za večji volumen. Nato jih osušite z okroglo krtačo. Na zgornjem delu lasišča naredite z glavnikom dosledno oblikovano stransko prečo. Poni počešite tako, da popolnoma ravno pada na obraz. Z likalnikom lase in poni rahlo zavijte navznoter. Uporabite še lak za čudovit lesk. Končano!

     

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Jessica Chastain

  Lase umijte in nanje nanesite peno za večji volumen ter jih osušite do suhega. Uporabite debelejši kodralnik in oblikujte posamezne pramene. Pri tem bodo nastali čudoviti kodri, ki jih kasneje ne smete več česati. Uporabite malo voska in jih oblikujte. Nato ustvarite prečo in zgornje lase na zadnjem delu lasišča nežno pritrdite s sponko. Če si želite večji volumen, lahko lase na zadnjem delu nekoliko natupirate in jih utrdite z lakom. Dva pramena iz ponija, na levi in desni strani, naj nežno padata ob obrazu

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Mara Rooney

  © Getty Images  

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Mara Rooney

  Za takšno pričesko je zelo značilen dosledno postrižen poni, ki se prične na zgornjem delu lasišča in povsem ravno pada na obraz ter se zaključi dva centimetra nad obrvmi. Poni je dosledno postrižen in ima ravno linijo. Lasje morajo biti za takšno pričesko povsem gladki. V veliko pomoč vam bodo izdelki za ravnanje las. Uporabite serum za ravnanje las, ki ga nanesete na lase, ki ste jih predhodno umili in osušili z brisačo, ter jih nato večkrat ravno počešite s plastičnim glavnikom. Po dvajsetih minutah serum izperite z mlačno vodo. Nato nanje nanesite posebno kremo in jo pustite delovati deset minut. V tem času lase enkrat do dvakrat ravno počešite. Set za ravnanje las vam bo pričaral gladek učinek z dolgotrajno obstojnostjo (do deset umivanj). Če želite hitro in nekoliko bolj kratkoročno rešitev za gladek videz las, si lahko pomagate s štirioglato krtačo za večji sijaj. Pri tem predel ponija in preostalo dolžino las pramen za pramenom zravnajte z likalnikom za lase. Lase na zadnjem delu lasišča povežite v čop in ga oblikujte v pentljo, ki jo pritrdite z gumico. Za dodaten lesk vam priporočamo lak, ki bo poskrbel za visok faktor zavidanja

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: January Jones

  © Getty Images  

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: January Jones

  Za kodre v stilu dvajsetih morate uporabiti peno za večji volumen, ki jo nanesete po umivanju las. Lase nekoliko osušite in uporabite posebne kovinske zaponke. Osušite jih do suhega, pustite, da se navijalke ohladijo in jih odstranite. Na koncu uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za odlično obstojnost in čudovit lesk

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Gwyneth Paltrow

  © Getty Images  

  Stilske pričeske na podelitvi oskarjev: Gwyneth Paltrow

  Gwyneth Paltrow nam je predstavila gladko pričesko v stilu sleek look, ki ne deluje preveč strogo. Lase umijte in jih gladko osušite. Pri tem si lahko pomagate z likalnikom za lase. Za učinek gladkih sijočih las z dolgotrajno obstojnostjo do deset umivanj lahko uporabite serum za glajenje las, ki ga nanesete na sveže umite in z brisačo osušene lase. Večkrat jih povsem ravno počešite in zravnajte s plastičnim glavnikom. Po dvajsetih minutah serum izperite z mlačno vodo. Nanesite posebno kremo in jo pustite delovati deset minut. Med tem časom lase enkrat do dvakrat gladko počešite in jih osušite z okroglo krtačo, naredite stransko prečo in jih ob strani zataknite za ušesa. V zatilju oblikujte ne preveč strog čop. Na koncu uporabite še vosek in lase nežno pogladite od temena do konic