Schwarzkopf Oblikovanje las

Cannes 2012 in zanimive stilske pričeske

Pričeske v Cannesu
Gemma Arterton nas je na filmskem festivalu v Cannesu navdušila z visoko speto pričesko v stilu Brigitte Bardot
© Getty Images

Naše oči so se na petinšestdesetem filmskem festivalu v Cannesu vsekakor naužile lepote. Občudovali smo prečudovite visoko spete pričeske, pravljične spletene kitke in romantične pričeske. V nadaljevanju vam bomo prikazali pričeske, ki so jih imele zvezdnice, kot so Sarah Gadon in številne druge. Z našimi nasveti boste takšno pričesko zlahka ustvarili tudi sami.

 • Na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu smo lahko opazili najrazličnejše pričeske, vse od visoko spetih pričesk do kodrastih, spletenih in še kaj. Imeli smo občutek, da so se zvezdnice oziroma njihovi stilisti namerno odločili za rahlo neukročene pričeske v stilu ''undone'', ki mu ne more do živega niti močan veter. Morda je to povezano s tem, da se je filmski festival na francoski obali letos odvijal v času težkega neurja. Takšna pričeska je zelo primerna za nekoliko bolj viharno vreme, pri čemer je veter ne more uničiti.

 • Pričeske v Cannesu – popolna izbira

  Filmske igralke so tudi letos v Cannesu s svojo stilsko podobo, predvsem pa z elegantnimi pričeskami, poskrbele za izrazito bliskavico kamer. Čudovite pričeske so kamere želele ujeti z vseh strani. Sarah Gadon nas je navdušila s pravljično pričesko v stilu Janka in Metke, ki je spominjala na majhen venček okrog glave. Jessica Chastain nas je očarala z romantično pravljično pričesko, ki je zagotovo vzbudila veliko pozornosti. Gemma Arterton pa se nam je predstavila z visoko speto pričesko, ki je delovala zelo razkošno. Paz Vegas nas je navdušila z umetniško oblikovano figo, ki je poudarila njen ljubki obraz in elegantno stilsko opravo. Zvezdnicam lahko za njihovo stilsko podobo izrečemo le svoje občudovanje.

 • Stilska navodila za pričesko Gemme Arterton

  Angleška igralka Gemma Arterton, ki jo poznamo po filmskih vlogah v filmih Prince of Persia in RocknRolla, se je odločila za visoko speto pričesko z velikimi kodri. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako to gre:

  1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nanje nanesite peno za večji volumen in jih osušite tako, da jih vržete preko glave. Lase prečešite, naredite globoko stransko prečo in na zadnjem delu lasišča ustvarite visoko umeščen čop.

  2. Lase v čopu natupirajte z glavnikom in ga razdelite na tri pramene.

  3. Pramen na hrbtni strani zavijte v vozel in ga pritrdite z lasnimi sponkami, tako da to ni vidno.

  4. Preostala dva pramena oblikujte v dva velika kodra in ju zavijte okrog čopa v smeri proti obrazu. Kodra pritrdite z lasnimi sponkami in utrdite z lakom za lase.

  V galeriji vam predstavljamo še druge pričeske, ki smo jih opazili na filmskem festivalu v Cannesu. Z našimi stilskimi napotki boste tudi vi zablesteli s takšno zvezdniško pričesko.

 • Zvezdniške pričeske na filmskem festivalu Cannes 2012

  Pričeske v Cannesu: Jessica Chastain

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Jessica Chastain

  Jessica Chastain (The Tree of Life) je s takšno pričesko za eno sezono pred časom. Gucci je takšno pričesko predstavil v svoji kolekciji za jezen/zimo 2012 na modni reviji v Milanu.

  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nato nanje nanesite peno za kodraste lase in naredite sredinsko prečo. S kodralnikom ustvarite mehke kodre. Posamezne pramene v zaporedju navijte na navijalnik, ki ga morate držati navpično. Počakajte nekaj sekund, nato kodralnik previdno odstranite, kodre pa zravnajte s prsti. Na koncu vas čaka še ''poni-twist''. Daljši poni razdelite na dva pramena in ju nekajkrat zavrtite okrog lasne osi ter nato pritrdite na zadnjem delu lasišča. Na koncu uporabite še lak za lesk, ki bo poskrbel za visoko obstojnost in čudovit sijaj

  Pričeske v Cannesu: Petra Nemkova

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Petra Nemkova

  Tako je videti pričeska Jessice Chastain z ravnimi lasmi in brez zavitih pramenov v predelu ponija

  Pričeske v Cannesu: Virginie Ledoyen

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Virginie Ledoyen

  Virginie Ledoyen (Farewell, My Queen) je lase počesala na eno stran.

  Stilsko oblikovanje: Če vaši lasje niso kodrasti že po naravi, si lahko pomagate z navijalkami ali kodralnikom. Stilsko peno nanesite na skoraj povsem osušene lase, jih osušite do suhega, počakajte, da se ohladijo, in navijalke ali kodralnik odstranite. Nato naredite stransko prečo in lase na nasprotni strani od preče počešite strogo ob lasišču. Pri tem si lahko pomagate z gelom ali voskom, kar je še posebno učinkovito za obvladovanje neukročenih las. Nato lase s sponkami navzkrižno pritrdite v sredini lasišča, od zadnjega dela lasišča do zatilja. Lase na drugi strani položite preko ramen

  Pričeske v Cannesu: Sarah Gadon

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Sarah Gadon

  Sarah Gadon (Cosmopolis) se je odločila za mladostno pričesko v stilu Janka in Metke, pri čemer je kita oblikovana v venček, ki nežno obdaja glavo.

  Stilsko oblikovanje: Naredite kratko stransko prečo in ločite širok pramen las. Nato pričnite spletati francosko kito. Izmenično vključite vsakokrat po en tanek pramen z leve in desne strani in ga spletajte v kito, pri tem morate pramene dodajati od spodaj. Kito spletite enakomerno, potekati pa mora od temena preko zgornjega dela lasišča do ušes, preko sredine zadnjega dela glave do zatilja pa vse do drugega ušesa. Kito spletite do konca, tako da vključite vse lase. Konec kite pritrdite z gumico, ki jo morate previdno skriti pod umetniški pletež.

  Še nasvet za tiste, ki imajo manj izkušenj: na zatilju spletite preprosto kito in jo ovijte okrog glave ter pritrdite z lasnimi sponkami

  Pričeske v Cannesu: Paz Vega

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Paz Vega

  Šestintridesetletna španska igralka Paz Vega (Spanglish) se je odločila za zanimivo speto pričesko, ki deluje zelo preprosto, vendar je zelo elegantna.

  Stilsko oblikovanje: Ustvarite stransko prečo in lase v zatilju povežite v čop. Stranski rahlo razkuštrani prameni naj nekoliko prekrivajo ušesa. Lase iz čopa zavijte v zanimivo pentljo, ki jo na koncu povežete v umetniški vozel. Umetniško kreacijo pritrdite s sponkami in utrdite z lakom za lase

  Pričeske v Cannesu: Jessica Chastain ponovno

  © Getty Images  

  Pričeske v Cannesu: Jessica Chastain ponovno

  Jessica Chastain se nam je predstavila s še eno romantično pričesko. Rahlo valovite lase je zanimivo spela v sproščeno figo.

  Stilsko oblikovanje: Na lase nanesite peno za kodraste lase in jih nato oblikujte z debelejšim kodralnikom ali velikimi navijalkami. Takšna pričeska bo izrazita, če bodo imeli lasje razkošen volumen. Lase povežite v zatilju in jih spnite v čop. Nato iz čopa izvlecite posamezne pramene in jih ovijte okrog čopa. Čop pritrdite z lasnicami, tako da to ni vidno. Pričnite zgoraj in naredite krog. Na koncu uporabite še lak za lase

 • Figa je ena najbolj priljubljenih pričesk na rdeči preprogi. V videoposnetku spodaj si lahko ogledate tri različne stilske različice fige, ki nam jih je predstavil lasni stilist Armin Morbach.

 • Video: Stilsko oblikovanje fige z Arminom Morbachom