Schwarzkopf Oblikovanje las

Ženske pričeske v Franciji

Pričeske iz Francije
Igralka Mélanie Laurent nas je navdušila z dolgimi spuščenimi lasmi in popolno stilsko podobo
© Getty Images

Francoske zvezdnice, kot na primer Mélanie Laurent, Marion Cotillard in druge, so nam predstavile prečudovite pričeske, ki so nas navdušile. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekatere zanimive stilske elemente, ki so značilni za francoske pričeske.

 • Zakaj so francoske ženske tako zelo posebne in privlačne? Je mogoče to zaradi njihove nonšalantnosti ali njihovega naravnega stila, ki se mu ni mogoče upreti? Mogoče zaradi obojega. Dejstvo je, da so nekatere znane francoske igralke osvojile nekaj najbolj prestižnih nagrad in znanih vlog v filmskem svetu sodobnega časa. Tako je Mélanie Laurent navdušila avantgardnega režiserja Quentina Tarantina in milijone gledalcev po vsem svetu, ki so jo lahko občudovali v njegovem filmu Inglorious Bastards. Očarljivo Marion Cotillard po Oskarju, ki ga je leta 2008 prejela za svojo vlogo v filmu La Vie en Rose, prav tako pozna skoraj vsakdo. In potem je še tu novo dekle ob Jamesu Bondu. Danielu Craigu bo v novi epizodi akcijskega junaka delala družbo prečudovita Bérénice Marlohe.

 • Sproščeni stili pričesk iz Francije

  Če se nekoliko ozremo po rdečih preprogah filmskih festivalov v Cannesu pa tudi drugod, lahko opazimo, da so pričeske francoskih zvezdnic največkrat povsem naravne. Takšne pričeske jim odlično pristajajo in elegantno poudarijo njihovo osebnost. Naraven videz je čarobna beseda, kadar gre za francoske zvezdnice in njihove najlepše stilske pričeske.

  Ženske v Franciji imajo nekoliko drugačne pričeske. Če si omislijo gladko pričesko – to ni strogo oblikovana gladka pričeska, temveč nekoliko bolj strukturirana kot pri Ludivine Sagnier. Rahlo valovit poni, ki obdaja obraz, ni dosledno oblikovan, temveč nekoliko bolj razigran kot pri Mélanie Laurent. Visoko speta pričeska ni izoblikovana do potankosti, temveč bolj sproščena in razposajena kot pri Marion Cotillard. Kodrasti lasje sproščeno padajo preko ramen, pri čemer posamezni prameni razigrano bežijo na vse strani kot pri Bérénice Marlohe. Mehki valoviti lasje niso tako zelo izraženi, kot to lahko vidimo pri Charlotte Gainsbourg. Torej: lasje delujejo naravno in niso do potankosti urejeni.

  V galeriji vam predstavljamo najrazličnejše pričeske francoskih zvezdnic pa tudi zanimive stilske nasvete, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju vaše zvezdniške pričeske v stilu francoskega flera.

 • Pričeske iz Francije

  Pričeske iz Francije: Mélanie Laurent

  © Getty Images  

  Pričeske iz Francije: Mélanie Laurent

  Pri njeni pričeski ni sledi o kakršnikoli popolnosti. Mélanie Laurent, ki jo poznamo po filmu Inglorious Bastards, se nam je predstavila s sproščenim in rahlo valovitim ponijem. Takšno pričesko lahko enostavno ustvarite s kodralnikom, vendar morate kodre nato še enkrat prečesati

  Pričeske iz Francije: Marion Cotillard

  © Getty Images  

  Pričeske iz Francije: Marion Cotillard

  Marion Cotillard, ki jo poznamo predvsem po njenih vlogah v Inception in La Vie en Rose, nas je navdušila s povsem naravno visoko speto pričesko. Lase preprosto umijte s šamponom za visok lesk in jih osušite na zraku. Nato jih na zadnjem delu lasišča povežite v visoko umeščen čop in izvlecite nekaj pramenov. Pramene zasukajte in jih pritrdite s sponkami. Pričeska z zavitimi prameni ne sme delovati preveč urejeno. Neukročene lase lahko ukrotite z nekaj voska

  Pričeske iz Francije: Bérénice Marlohe

  © Getty Images  

  Pričeske iz Francije: Bérénice Marlohe

  Bérénice Marlohe, ki jo bomo konec 2012 občudovali v novem filmu Skyfall o Jamesu Bondu, navdušuje s svojimi živahnimi kodri. Če si želite takšno pričesko, uporabite navijalke in ustvarite kodre različnih velikosti ter jih osušite. Nato navijalke odstranite in na lase s prsti nanesite malo voska. Na koncu uporabite še lak za visok lesk, ki bo poskrbel za obstojnost in čudovit lesk

  Pričeske iz Francije: Ludivine Sagnier

  © Getty Images  

  Pričeske iz Francije: Ludivine Sagnier

  Ludivine Sagnier, ki jo poznamo po njenih vlogah v filmih Swimming Pool in 8 Women, nas je navdušila z uporniškim videzom, ki ga odlikujejo razkuštrani kodri (levo). Všeč pa nam je tudi njen videz v stilu morske deklice z rahlo valovitimi lasmi, kot da bi pravkar prišla s plaže. Za takšno pričesko potrebujete vosek za lase, zato da boste poudarili posamezne pramene, in kodralnik za ustvarjanje čudovitih kodrov. Če si želite ustvariti poletno pričesko, ki spominja na sonce in morje v laseh, morate kodralnik držati vertikalno. Posamezne pramene nato navijte še na prste in počakajte nekaj časa. Ustvarili boste čudovite kodre!

  Pričeske iz Francije: Charlotte Gainsbourg

  © Getty Images  

  Pričeske iz Francije: Charlotte Gainsbourg

  Charlotte Gainsbourg, ki jo poznamo po njeni vlogi v filmu Melancholia, za svojo pričesko zagotovo ne porabi veliko časa. Njena pričeska je kombinacija gladkih pramenov in rahlo valovitih kodrov. V ta namen morate nekaj tankih pramenov naviti na kodralnik ali jih oblikovati z likalnikom za lase. Na koncu pramene nekoliko zravnajte in jih oblikujte s prsti. Poni in lasne konice poudarite z voskom za lase