Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske za leto 2013: Novo leto – nov stil

Pričeske za 2013: Dita von Teese
Dita von Teese z umetniško figo razkošnih dimenzij, ki si jo boste zlahka pričarali s posebno blazinico
© Getty Images

Predstavljamo vam nekoliko drugačne pričeske: figo v stilu Dite von Teese – veliko, rahlo poševno figo na sprednjem delu lasišča, ki deluje kot modna baretka, pričesko z dvema zanimivo spletenima barvnima kitkama, ''big hair'' z ekstravagantnim volumnom in razkošno pričesko z izrazito poudarjenimi naravnimi kodri. To so zanimive in drzne pričeske za vse tiste, ki si želijo preizkusiti nekaj povsem novega in nevsakdanjega. Za vas smo poiskali nekaj najbolj nenavadnih in avantgardnih idej za zanimive stilske kreacije, s katerimi boste uspešno zakorakali v novo leto. V nadaljevanju vam bomo prikazali izbor najzanimivejših pričesk, ki so nam jih predstavile zvezdnice in priznane blagovne znamke na velikih modnih revijah.

 • Ob koncu leta si pogosto zastavljamo vprašanja, ki se nanašajo na naša življenja in največkrat vključujejo željo po določenih spremembah. Pogosto si predstavljamo, da je prehod z 31. decembra na 1. januar priložnost, da začnemo znova. Novo leto simbolično predstavlja nov začetek v življenju, ki nas navdaja z optimizmom in nam daje zagon. V tem vidimo možnost za drugačne izzive in priložnosti. Pri stilskem oblikovanju je to zagotovo povezano z novo pričesko. Če k temu dodamo še željo po nečem novem in drugačnem, je rezultat stilska preobrazba in s tem nova stilska podoba. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih idej, ki jih boste morda želeli preizkusiti.

 • Pričeske za 2013: Preizkusite nekaj novega

  Pričeska z dvema figama: Običajno si omislimo samo eno figo, toda zakaj tega ne bi spremenili? Svetujemo vam, da preizkusite modno kreacijo z dvema figama, ki ju lahko naredite na zgornjem delu lasišča ali na zatilju.

  Kitke: Spletanje las ponuja najrazličnejše stilske možnosti, pričeski pa podeli posebno noto, ki je lahko romantična ali dosledno urejena. Poleg tega lahko izbirate med običajno spletenimi kitkami, pravljično francosko kito ali pa si omislite kitko v obliki ribje kosti.

  Eksperimentiranje z novimi oblikami: Čop omogoča nešteto stilskih možnosti, lahko ga zasukate ali pa ga z gumicami razdelite na kolobarje. Poleg tega si lahko omislite figo v obliki zanimive pentlje in še bi lahko naštevali.

  Prameni: Z barvnimi prameni bo vaša pričeska delovala živahno in razigrano, pri tem pa lahko uporabite posebno kredo za lase ali pa posežete po maskari za ustvarjanje barvnih pramenov. Če si želite daljše obstojnosti, si lahko omislite barvni preliv ali pa posamezne pramene pobarvate na želeni odtenek.

  Nakit in modni dodatki za lase: Modni dodatki, kot so sponke, broške in obročki, so pikica na i, ki bo zaokrožila popolno stilsko podobo.

  V galeriji vam bomo predstavili nekaj najzanimivejših idej, ki vas bodo zagotovo navdušile.

  Poleg tega vam bo Schwarzkopfov stilist Armin Morbach pokazal, kako lahko kratko pričesko v stilu boba preoblikujete v asimetrično pričesko v stilu navideznega undercuta.

 • Video: Tako boste ustvarili pričesko v stilu navideznega undercuta

 • Pričeske za leto 2013 – si želite stilsko preobrazbo?

  Pričeske 2013: Dve spleteni figi

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Dve spleteni figi

  Takšno pričesko smo videli na Londonski modni reviji za pomlad/poletje 2013. To je razigrana pričeska z dvema spletenima figama, ki deluje mladostno in igrivo.

  Postopek: Na sredini naredite ne povsem dosledno oblikovano prečo, nato pa ustvarite dva čopa. Oba spletite v kitke, nato pa ju zasukajte navznoter, kot pri figi. Za utrjevanje uporabite gumico ali sponke. Drobne leteče laske lahko učinkovito zgladite z voskom

  Pričeske 2013: Tawfik Mounayer

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Dve spleteni kitki v živahnih barvah

  Na modni reviji v New Yorku za pomlad/poletje 2013 nam je blagovna znamka Tawfik-Mounayer predstavila zanimivo pričesko z dvema barvnima kitkama v stilu sleek-look.

  Postopek: Na sredini naredite prečo, levo in desno od preče pa ločite dva približno tri centimetre široka pramena. Nato na obeh straneh spletite francosko kitko. Obe kitki na zadnjem delu lasišča povežite in ju pritrdite z gumico. Lase ob straneh zgladite z gelom. Spleteni kitki na vrhu lasišča popestrite še z barvnim pudrom

  Pričeske 2013: Michael Kors

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Čop v kombinaciji s figo

  Blagovna znamka Michael Kors nam je za pomlad/poletje 2013 predstavila zanimivo pričesko, ki združuje čop in figo – čudovito kreacijo v obliki modne pentlje.

  Postopek: Lase gladko počešite nazaj in jih v zatilju oblikujte v čop. Nato čop s tankimi gumicami razdelite na več delov in ga oblikujte v pentljo. Konec položite preko zgornjega dela čopa in ga s sponkami pritrdite tako, da to ni vidno

  Pričeske 2013: Michael Kors

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Okrasni obroček za lase

  Zanimiva pričeska, ki nam jo je prav tako predstavila blagovna znamka Michael Kors.

  Postopek: Za takšno pričesko morate uporabiti šampon za glajenje, nato pa je potrebno lase zgladiti še z likalnikom. Lahko uporabite tudi set za glajenje. Več o tem lahko preberete v članku ''Trije načini za gladke lase'' (glej spodaj). Zgornje lase na zadnjem delu lasišča nekoliko privzdignite in nadenite obroč. Lase nato gladko počešite in pritrdite obroček

  Pričeske 2013: Oscar De La Renta

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Barvni prameni

  Na modnih revijah v New Yorku za pomlad/poletje 2013 nam je Oscar De La Renta predstavil zanimive pričeske z razkošnim volumnom in barvnimi prameni.

  Postopek: Ustvarite visoko speto pričesko v stilu banane (natančna navodila boste našli v spodnjem članku), nato pa z barvno maskaro ustvarite nekaj živahnih pramenov. Pričeska naj ne bo povsem dosledno oblikovana, temveč nekoliko bolj v stilu undone

  Pričeske 2013: Cher

  © Getty Images  

  Pričeske 2013: Naravni kodri

  Predstavljamo vam Cher in njeno razkošno kodrasto pričesko v stilu ''big hair''.


  Postopek: Lase umijte in jih nato skrtačite. Na zgornjem delu lasišča naredite stransko prečo, zato da boste ustvarili dosledno obliko. Frufru usmerite na eno stran, tako da bodo resice nežno padale na obraz