Schwarzkopf Oblikovanje las

Poletna pričeska, ki vam bo pričarala sonce in morje v laseh

Poletna pričeska je zapeljiva, preprosta za stilsko oblikovanje in primerna za vse, ki imajo lase, dolge vsaj do ramen. Predstavili vam bomo, kako boste takšno pričesko povsem preprosto ustvarili tudi vi.

 • Poletni kodri so nadvse preprosti, naravni in sproščeni. To je pričeska, ki jo povezujemo z morjem in soncem. Lasje se zmočijo v morju in posušijo na vročem soncu, pri čemer jih boža nežen morski veter. Ob tem lase zelo radi pogladimo s prsti, na katerih je nekaj sončne kreme, kar jim daje čudovit sijaj, hkrati pa so posamezni lasje nekoliko ''zlepljeni''.

  Moderna stilska varianta poletne pričeske črpa svoj navdih v naravnem stilu, s to razliko, da las ni treba zmočiti v morski vodi, ampak jih morate umiti s šamponom. S takšno poletno pričesko v stilu morja in sonca se boste zagotovo počutili bolj samozavestno kot na plaži.

  Posebnost takšne pričeske je, da je popolna, če ni povsem urejena. To pomeni, da se pri stilskem oblikovanju ni treba preveč naprezati. Pričeska mora vzbujati občutek, da ste preživeli dan na plaži, kot da bi vas poljubili morski valovi in sončni žarki…

 • Navodila za stilsko oblikovanje

  1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nato nanje nanesite nekaj pene za večji volumen.

  2. Naredite sredinsko prečo in lase osušite do suhega. Ne uporabite krtače, temveč jih prečešite s prsti. Če imate dovolj časa, jih lahko osušite tudi na zraku.

  3. Nanesite sredstvo za zaščito pred vročino in jih razdelite na tri dele (na obeh straneh v višini senc ter v višini ušes). Posamezne pramene provizorično pritrdite z gumico za lase ali s sponko in jih nato postopoma navijte na kodralnik (ca. 2 cm debeline), ki ga morate držati vertikalno. Pričnite v spodnjem delu, kodre pri tem usmerite stran od obraza. Počakajte ca. 5 sekund in nato odstranite kodralnik. Kodre s prsti rahlo povlecite, da se nekoliko razvlečejo. Preostale lase pritrdite s sponko, da vas ne bodo ovirali pri navijanju. 

  4. Enako nadaljujte v srednjem delu, vendar s to razliko, da zdaj pramene obrnete proti obrazu.

  5. Nato se lotite še zgornjega dela in lase postopoma, pramen za pramenom, navijte na kodralnik. Kodre pri tem usmerite stran od obraza.

  6. Ko končate z navijanjem, lahko s prsti zapeljete čez lase in nekoliko stresete z glavo, da se kodri zrahljajo. Posamezne kodre po potrebi popravite, vendar pazite, da pričeska ne bo preveč dosledno ''urejena''.

  7. Če si želite več volumna na lasišču, lahko v srednjem delu lasišča uporabite puder za večji volumen, ki ga nanesete tako, da to ni vidno.

  8. Uporabite nekaj voska za lase, ga nežno podrgnite med prsti in poudarite posamezne pramene.

  9. Na koncu uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost in čudovit videz. Ustvarili ste sanjsko poletno pričesko.