Schwarzkopf Oblikovanje las

Power pričeske za vplivne in močne ženske

Power pričeske za vplivne in močne ženske
Power pričeske najvplivnejših žensk na našem planetu (od leve proti desni): glavna urednica revije Vogue v ZDA Anna Wintour, ameriška moderatorka Ellen DeGeneres, prva dama ZDA Michelle Obama in soproga predsedniškega kandidata ZDA Ann Romney
© Getty Images

Kakšne pričeske imajo najbolj uspešne, mogočne in vplivne ženske? Predstavili vam bomo nekaj najbolj slavnih in vplivnih žensk iz javnega življenja. Med njimi najdemo znane osebnosti iz sveta filma in mode pa tudi številne soproge vplivnih politikov, državnih voditeljev, izvršne direktorice in podjetnice.

 • Vplivne ženske imajo nekaj skupnega: vedo, kako se morajo predstaviti, da se bodo pokazale v svoji najboljši luči, zavedajo pa se tudi, kako lahko svojo osebnost poudarijo s pričesko. Mnoge od njih so našle svojo popolno stilsko podobo, ki vključuje tudi popolno pričesko. Nekatere so takšni stilski podobi in značilni pričeski, ki je z leti postala njihova zaščitna znamka, zveste skoraj vse življenje, brez bistvenih odstopanj ali velikih sprememb. Pričeska sčasoma postane del njihove osebnosti, njihov čisto osebni zaščitni znak, ki jih spremlja v zasebnem in poslovnem življenju. Najlepši primer za to je glavna urednica svetovno znane revije Vogue, Anna Wintour, ki ima že vrsto let isto pričesko v stilu dosledno postriženega boba. Lahko bi rekli, da je njeno ime sinonim za pričesko, in nasprotno. Moramo priznati, da si ne predstavljamo, da bi si omislila kakšno drugo pričesko.

 • Power pričeske – Kakšen učinek imajo pričeske?

  Pa si pobližje in natančneje oglejmo vplivne dame na zgornji fotografiji (od leve proti desni):

 • Anna Wintour

  Osebnost: Anna Wintour je že več kot dve desetletji glavna urednica kultne revije Vogue in velja za eno najbolj mogočnih in vplivnih žensk v svetu mode.
  Pričeska: Njena pričeska je njena zaščitna znamka. Anna ima pričesko v stilu boba, ki jo odlikujejo dosledno postrižene linije z dolžino do brade, v kombinaciji s povsem ravno postriženim resicami, ki segajo do obrvi.
  Učinek: Dosledno urejena pričeska izžareva popolnost, doslednost in disciplino.

 • Ellen DeGeneres

  Osebnost: 54-letna komičarka, avtorica številnih uspešnic, filmska igralka in moderatorka ene najbolj priljubljenih pogovornih oddaj na ameriški televiziji, je poročena s prelepo igralko Portio de Rossi, ki jo poznamo po televizijski seriji Ally McBeal.
  Pričeska: Kratka pričeska v platinasti blond s kratko postriženimi lasmi ob straneh in nekoliko daljšimi in pokončno oblikovanimi zgornjimi lasmi.
  Učinek: Igriva, razposajena in mladostna pričeska, ki izraža nekonvencionalnost in samozavest.
  Zaključek: Ellen DeGeneres ima pričesko, ki se odlično sklada z njenim stilom življenja. Izžareva dinamičnost in igrivost.

 • Michelle Obama

  Osebnost: Michelle Obama je stara 48 let. Po poklicu je diplomirana pravnica, študirala je na ugledni univerzi na Harvardu. Lahko bi jo opisali kot zelo angažirano ameriško prvo damo, ki nas vedno znova preseneča tudi z izbrano in uglajeno stilsko podobo.
  Pričeska: Michelle Obama ima pričesko v stilu boba, pri čemer so lasne konice obrnjene navznoter. Pričeska ima čudovit volumen na lasišču in deluje zelo elegantno in ženstveno. Včasih ima na eno stran počesan frufru, ki poskrbi za nekoliko bolj živahno noto.
  Učinek: Stilsko dovršeno, dosledno urejeno, a kljub temu nežno in umirjeno.
  Zaključek: Pričeska ji odlično pristaja, saj predstavlja zanimiv in mehak kontrast k njeni politični funkciji.

 • Ann Romney

  Osebnost: Soproga predsedniškega kandidata na strani republikancev Mitta Romneyja, resnega protikandidata Obame na aktualnih predsedniških volitvah v Ameriki. Ann Romney je mati petih otrok in babica, ki ima že 18 vnukov. 63-letna Ann je med drugim premagala raka na prsih, boleha pa tudi za multiplo sklerozo.
  Pričeska: Srednje dolgi blond lasje z rahlimi kodri v kombinaciji z razkošnim frufrujem in velikim volumnom na lasišču.
  Učinek: Samozavestna, naravna in sveža pričeska, ki deluje zelo mladostno.
  Zaključek: Popolna stilska podoba, ki deluje zelo privlačno in prijazno – kot nalašč za pridobivanje novih glasov.

  V galeriji si lahko ogledate še nekatere druge vplivne ženske s power pričeskami.
  Armin Morbach vam bo predstavil, kako boste oblikovali banano – za popoln poslovni videz in samozavesten nastop.

 • Video predstavitev: Stilsko oblikovanje banane

 • Power pričeske

  Power pričeska: Oprah Winfrey

  © Getty Images  

  Power pričeska: Oprah Winfrey

  58-letna moderatorka Oprah Winfrey, ki je najbolj znana po svoji pogovorni oddaji The Oprah Winfrey Show, je danes najbogatejša afroameričanka v Združenih državah Amerike. Njena stilska pričeska, za katero so značilni zelo razkošni in lepo strukturirani kodri, izražajo življenjsko moč in odločnost – dve pomembni lastnosti, ki sta za poslovni uspeh nepogrešljivi. Zanimiva stilska različica: gladko nazaj počesani lasje, speti v čop in narahlo natupirani ob lasišču

  Power pričeska: Angelina Jolie

  © Getty Images  

  Power pričeska: Angelina Jolie

  Naraven videz in življenjska energija – to sta dve lastnosti, ki odlikujeta Angelina Jolie (37), ameriško igralko, ambasadorko Združenih narodov in mamico šestih otrok. Angelina ima preprosto pričesko, ki ne zahteva veliko časa in zamudnega stilskega oblikovanja, a kljub temu deluje zelo elegantno. Življenjsko sopotnico Brada Pitta največkrat vidimo z dolgimi spuščenimi in rahlo kodrastimi dolgimi lasmi, ki lepo obdajajo njen obraz in nežno padajo na ramena

  Power pričeska: Lady Gaga

  © Getty Images  

  Power pričeska: Lady Gaga

  26-letna popikona Lady Gaga je s svojim zadnjim albumom dosegla platinasto naklado, kar je samo eden v vrsti izjemnih dosežkov. Vendar pa je kontroverzna umetnica znana tudi po svojih dobrodelnih dejavnostih. Zaščitna znamka ekscentrične pevke in avtorice številnih uspešnic je provokativna stilska podoba, ki vselej in povsod poskrbi za veliko pozornosti. Njene pričeske so prava poslastica, lahko bi rekli umetnost par excellence. Tako smo jo lahko občudovali s pričesko v stilu dip & dye v kombinaciji z rumenimi konicami ali pa s pričesko v stilu boba – vendar z modrimi lasmi, in še bi lahko naštevali. Seznam bi bil resnično zelo dolg. Nič manj izvirna ni bila njena pričeska z dolgimi lasmi v sivi barvi s turkiznimi prameni, manjkal pa ni niti undercut. Seveda si Lady Gaga pri tem pomaga z umetnimi lasnimi podaljški in lasuljami, toda dejstvo je, da jo s povprečno pričesko (kot na sliki zgoraj) vidimo le redko

  Power pričeska: Kraljica Rania iz Jordanije

  © Getty Images  

  Power pričeska: Kraljica Rania iz Jordanije

  42-letna kraljica Ranija iz Jordanije je postala mednarodno prepoznavna zaradi svoje socialne angažiranosti, pa tudi zaradi svoje izjemne lepote in miline, ki jo naredita tako zelo posebno. Kraljica kljub modri krvi izžareva prisrčnost, prizemljenost in naravnost, zaradi česar je deležna velike naklonjenosti in pozornosti svetovne javnosti. Na sliki jo vidimo s prečudovito pričesko, ki ji odlično pristaja. Svoje dolge gladke lase je lepo spela v napol visoko speto pričesko in jo na zadnjem delu lasišča pritrdila z okrasno broško. Zelo kraljevsko!

  Power pričeska: Angela Merkel

  © Getty Images  

  Power pričeska: Angela Merkel

  Ena najvplivnejših žensk na svetovnem političnem prizorišču je zagotovo nemška kanclerka Angela Merkel, ki prisega na nekoliko bolj klasično in zadržano pričesko. Angela Merkel ima pričesko v stilu rahlo stopničasto postriženega boba v kombinaciji s povsem ravnim frufrujem, ki ji je zvesta že vrsto let. To je klasična pričeska, ki deluje zelo trendovsko in ji odlično pristaja