Schwarzkopf Oblikovanje las

Nadgradnja stilske pričeske – griva

Griva
Alicia Keys dokazuje, da se lahko ženstvena podoba čudovito povezuje z izraznimi pričeskami
© Getty Images

Unisex outfit z XXL-suknjiči in moškimi jaknami je v sodobnem času nepogrešljiv del ženskih garderobnih omar po vsem svetu. Tudi v primeru grive se nekoliko zgledujemo po moških. Ne glede na to, ali se odločite za klasično pričesko za pisarno ali svečano pričesko za večerno zabavo, griva bo v vselej poskrbela za stilsko nadgradnjo. Ekstravaganten modni dodatek pa ima tudi nekaj zanimivih ''stranskih učinkov'', saj ustvari nekoliko bolj ozek obraz in vam pričara nekaj dodatnih centimetrov.

 • V petdesetih letih prejšnjega stoletja sta imela takšno pričesko James Dean in Elvis Presley, ta je bila tudi njuna zaščitna znamka. Vsekakor pa ta pričeska ni primerna samo za moške, to dokazujejo manekenke na modnih revijah za poletje 2012. Tako se je veliko znanih modnih oblikovalcev odločilo za grivo v stilu petdesetih.

  Alicia Keys se je s takšno pričesko predstavila na rdeči preprogi in preprosto navdušila.

 • Vse, kar potrebujete za ustvarjanje grive

  Včasih se je griva oblikovala s sladko vodo in kremo za lase. V sodobnem času to več ni potrebno. Če si želite pričesko, kot jo ima Alicia Keys, potrebujete puder za večji volumen, močan lak za lase, gel, glavnik za tupiranje in sponke. Če so vaši lasje fini in tanki, lahko uporabite posebne blazinice iz pene, s katerimi boste ustvarili razkošen volumen.

 • Griva
  Alicia Keys in njena pričeska v stranskem pogledu
  © Getty Images

  How to Style a High Quiff:

  1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nato nanje nanesite peno za utrjevanje.

  2. Lase s srednje veliko okroglo krtačo osušite povsem gladko. Začnite čim bližje ob lasišču, saj boste tako ustvarili večji volumen.

  3. Če so lasje suhi, lahko uporabite nekaj gela za lase, ki ga porazdelite po dlaneh, in zgladite lase ob strani. Tako ne boste imeli letečih las.

  4. Osnova grive, kot jo ima Alicia Keys, je francoska kita, ki se prične spletati na zatilju in poteka proti zgornjemu dela lasišča.

  5. Priporočamo vam, da kito spletete tako, da lase vržete preko glave. Kito morate začeti spletati na zatilju in nadaljevati do zgornjega dela lasišča.

  6. Konec čopa pritrdite z gumico za lase. Pri tem mora na koncu čopa ostati dovolj las za oblikovanje grive.

  7. Lase, ki jih boste oblikovali v grivo, osušite z veliko okroglo krtačo, pri čemer morate lase zaviti navznoter, da boste ustvarili čim večji volumen. Če imate na razpolago nekoliko več časa, lahko lase navijete tudi na debelejši navijalnik.

  8. Lase na lasišču močno natupirajte.

  9. Nato čop v smeri proti čelu zasukajte navznoter in ga oblikujte v grivo. Umetniško kreacijo pritrdite s sponkami, ki bodo zagotovile potrebno obstojnost.

  10. Uporabite lak za lase z visokim faktorjem obstojnosti, ki bo poskrbel za trdnost in čudovit lesk.

 • Griva kot zanimiv dodatek k pričeski

  Če si omislite grivo, lahko pri make-upu nekoliko pretiravate, saj se zaradi nazaj počesanih las obraz toliko bolj izpostavi. Svetujemo vam, da uporabite zanimive kontraste, ki delujejo ženstveno in ustvarijo zanimivo nasprotje strogi grivi.

  Uporabite senčila za lica, tako bo vaš obraz deloval bolj nežno. Izberite senčilo z leskom. Oči in ustnice poudarite z usklajeno izrazito barvno nianso. Če boste oči poudarili v stilu à la Twiggy, boste ustvarili popoln kontrast k moški pričeski. Izrazita rdeča barva na ustnicah se bo z grivo prav tako odlično skladala.

  Potem ko ste poskrbeli za strukturo svojih las, lahko poudarite tudi strukturo obraznih linij. Pri tem vam bosta v veliko pomoč puder ali senčilo za lica.

  Obrvi so lahko pri takšni pričeski nekoliko bolj izrazite. Vendar morate paziti na to, da so lepo negovane, saj jih v tem primeru ne morete skriti pod ponijem.

  Lahko si omislite tudi viseče uhane, ki bodo zaokrožili celotno stilsko podobo in privabili številne poglede.

  Še zlasti glamurozni so uhani creola ali uhani s perjem. Griva privlači pozornost, zato morajo biti oblačila nekoliko bolj minimalistična, a še vedno ženstvena.