Schwarzkopf Oblikovanje las

Figa – čudovita pričeska številnih možnosti

Figa
Manekenka Jessica Hart se nam je predstavila z zelo ljubko različico fige. Razigrana figa visoko na lasišču je lahko umeščena tudi nekoliko nižje, na zatilju ali ob strani
© Getty Images

Predstavljamo vam zelo zanimivo stilsko pričesko, ki je lahko strogo počesana in umeščena visoko na lasišču ali nekoliko nižje, lahko tudi na zatilju, ob strani ali na sredini. To je stilska figa, ki je lahko resna, strogo počesana in dosledno urejena ali pa igriva in razposajena, v stilu undone. Figa omogoča veliko izraznih možnosti in je vse prej kot dolgočasna! Dovolite, da vas naši stilski predlogi prevzamejo in navdihnejo.

 • Med najbolj priljubljenimi pričeskami je zagotovo čop, saj je zelo praktičen in enostaven, tako da ga lahko ustvarite v samo nekaj trenutkih. Toda ljubka in stilsko dovršena figa v ničemer ne zaostaja. Poleg tega se lahko čop z enim samim zavojem spremeni v zanimivo in razkošno figo, ki pritegne pozornost. Lahko bi rekli, da je figa pravi stilski kameleon, ki preseneča zaradi svoje raznolikosti in pestrih oblik.

 • Figa – raznolika, elegantna in stilsko dovršena pričeska

  Spoznajte brezčasno in elegantno pričesko najrazličnejših stilskih možnosti:

  • V primerjavi s čopom lahko figo umestite tudi nekoliko bolj ob strani. S tem boste ustvarili moderno različico, ki je praktična tudi zato, ker lasje ne bodo padali na obraz in vas motili pri delu, obenem pa bo vaš videz povsem urejen.

  • Če je figa umeščena ob strani in nekoliko nižje, na zatilju, deluje zelo zapeljivo, hkrati pa so lasje lepo počesani z obraza.

  • Si želite bolj razkošne fige, ki bo poskrbela za prepoznavnost in vas postavila v središče dogajanja? Potem lahko uporabite blazinico, ki bo poskrbela za dodatno dimenzijo in glamur.

  • Figo lahko popestrite tako, da si na primer omislite različne modne dodatke ali pa lase povsem gladko povežete v elegantno figo z visokim sijajem, ki ga boste ustvarili z gelom.

  • Če so vam všeč nekoliko bolj razigrane in živahne fige, ki obenem poskrbijo za zanimiv kontrast k elegantni obleki, si lahko omislite tudi takšno v stilu undone. V tem primeru iz fige izvlecite nekaj stranskih pramenov ali pa jo oblikujte nekoliko bolj sproščeno.

  Figa spada med najbolj preproste visokospete pričeske. Lase lahko glede na dolžino in vaš okus oblikujete v zavite polžke, jih spletete v kitke ali natupirate in tako ustvarite različne stilske variante. Vse, kar potrebujete, je nekaj domišljije in navdih.

  V videoposnetku vam bo Schwarzkopfov stilist Armin Morbach predstavil tri različne stilske fige. V galeriji pa si lahko ogledate zanimive zvezdniške fige, ki jih lahko ustvarite tudi vi.

 • Video: Kako ustvariti tri različne fige

 • Stilske ideje za figo

  Figa: Kasia Smutniak

  © Getty Images  

  Figa, ki je zasukana navzgor

  Kasia Smutniak je lase zgladila z gelom in jih gladko počesala nazaj. Nato je iz čopa vzela širok pramen, ki ga je ovila okrog čopa in pritrdila s sponkami. Čop je zasukan nazaj in zavit navzgor ter na zadnjem delu lasišča pritrjen s sponkami, tako da to ni vidno. Svetlejši prameni ustvarijo zanimiv kontrast in elegantno pričesko v stilu sleek-look z visokim sijajem

  Figa: Heidi Klum

  © Getty Images  

  Figa v stilu undone

  Lasje pri Heidi Klum so na zadnjem delu lasišča nekoliko natupirani. Njena figa je sestavljena iz zavitih pramenčkov, ki so speljani iz nizko umeščenega čopa in umetniško oblikovani ter pritrjeni s sponkami

  Figa: Blanc de Chine

  © Getty Images  

  Figa v obliki pahljače

  Zelo nežna figa z mehkimi linijami, ki smo jo opazili na modni reviji, predstavila pa nam jo je blagovna znamka Blanc de Chine. Rahlo valoviti lasje so počesani v stransko prečo in v predelu zatilja na eni strani oblikovani v sproščeni čop. Na koncu morate lase samo še zaviti navznoter in jih razprostreti kot pahljačo. Uporabite nekaj lasnih sponk, ki bodo poskrbele za popolno obstojnost

  Figa: Dianna Agron

  © Getty Images  

  Umetniška figa z zavitimi polžki

  Igralka Dianna Agron je lase ob straneh oblikovala v drobne pramenčke in jih nato povezala v sproščen čop. Iz nizko umeščenega čopa je vzela različne pramenčke in jih zvila v polžke ter pritrdila s sponkami. Za dolgotrajno obstojnost uporabite lak za lase, ki bo poskrbel tudi za visok lesk

  Figa: Norisol Ferrari

  © Getty Images  

  Figa za slovesne priložnosti

  Elegantna figa s posebno noto, ki je primerna za slovesne priložnosti. Zanimivo stilsko različico smo lahko opazili pri blagovni znamki Norisol Ferrari na modni reviji v New Yorku. Čop razdelite na dva dela in ju zasukajte navznoter, pri čemer naj en pramen poteka na zgornji strani, drugi del pa na spodnji. Pritrdite s sponkami. Na koncu uporabite še vosek, ki bo ukrotil drobne leteče laske