Trendfrisuren 2016

Boksarske kitke: Izpraznite ring za trendovsko spleteno pričesko

Boksarske kitke: Izpraznite ring za trendovsko spleteno pričesko
Izpraznite ring: Boksarske kitke so osvojile modne brvi, kar smo lahko videli tudi pri modni oblikovalki Isabelli Rose Taylor
© Getty Images

Napovedujemo naslednjo (stilsko) rundo za spletene kitke – tokrat v boksarskem stilu, ki trenutno osvajajo modne revije, rdeče preproge, opazimo pa jih lahko tudi na ulicah. Zakaj se manekenke, slavne osebnosti in modne navdušenke odločajo za športno spleteno pričesko? Odgovor je povsem na dlani, saj so boksarske kitke pravi šampion med trendovskimi pričeskami. 

 • Od boksarskega ringa do visoke modne lige! Spletena pričeska, s kakršno se je Hillary Swank predstavila v filmu Million Dollar Baby, ki je bil nagrajen s prestižnim oskarjem, si je izborila pot do najbolj priljubljene pričeske med modnimi navdušenkami. In to v pravem pomenu besede! Boksarske kitke so se morale najprej znebiti svojega imidža pričesk za borilne športe, da so dosegle svojo vsesplošno prepoznavnost – od slavnih osebnosti do modnih navdušenk. Dve strogo spleteni kitki nista več značilni samo za trening ali obisk fitnes studia, temveč sta primerni za vse priložnosti (tudi za najbolj elegantne prireditve). Najpomembnejši aspekt pri spletanju kitk v boksarskem stilu je zagotovo stilski prelom. Namesto športnih oblačil, kot sta na primer ozko oprijeta majčka in trenirka, h kitkam veliko lepše pristajajo ženstvena oblačila. V tem primeru pričeska vnaša zanimiv kontrast, ki nas preprosto osupne. Tanko spletene francoske kitke, ki so znane tudi pod imenom cornrows, se obdržijo več kot dvanajst rund – z drugimi besedami, vzdržijo veliko več kot dvanajst ur. Vse je na svojem mestu, ni se vam treba bati, da bi se zgodil optični K.O. Temu bi lahko v boksarskem žargonu rekli 'lucky punch' – kar bi lahko prevedli kot odločilni udarec. 

 • Navodila za pričesko: Boksarske kitke

 • Navodila za pričesko: Boksarske kitke
  Dvojna kitka – čudovite boksarske kitke pri Isabelli Rose Taylor
  © Getty Images

  Menite, da to ni vaš razred? Samo pogumno! Boksarske kitke so zmagovalna pričeska. Morda boste na začetku potrebovali pomoč prijateljice, vendar boste sčasoma hitro postali spretni kot prava profesionalka. Bistveno je, da boksarske kitke spletete čim bolj enakomerno. Sprejmete izziv?   

  Vse, kar potrebujete: Lasje morajo imeti dolžino vsaj do ramen, poleg tega potrebujete glavnik, peno za utrjevanje, sponko, dve tanki gumici, lak za lase in nekaj potrpljenja.

 • Stilska navodila za šampionsko pričesko

  • Da bodo imeli vaši lasje oprijemljivo strukturo, da bo vse na svojem mestu in boste boksarske kitke lažje oblikovali, na še vlažne lase, (ki ste jih po umivanju osušili z brisačo), nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Nato lase osušite do suhega. 
  • Lase prečešite in s konico glavnika ustvarite dosledno sredinsko prečo, čop pa razdelite na dva dela. 
  • S sponko pritrdite en del, nato začnite spletanje na nasprotni strani (Nasvet: Desničarji začnejo na desni strani, levičarji na levi): Ločite tri majhne pramene, spletanje pričnite v predelu čela, nato francosko kitko spletite v smeri proti zatilju. Značilno za francosko kitko je, da posamezne pramene postopoma dodajate z leve in desne strani lasišča.  
  • Na koncu čop pritrdite s tanko gumico (izberite takšno, ki se ujema z barvo vaših las). 
  • Zdaj se posvetite še drugi polovici las in čop spletite po enakem postopku (francoska kitka). Pazite na enakomerno razdaljo do ušesa in sredinske preče. 
  • Na koncu: Pričesko pritrdite z lakom za lase ali pa na dlani nanesite malo gela za lesk in kitke zgladite. 
 • Stilski partnerji v ringu: V galeriji vam predstavljamo številne zanimive različice z boksarskimi kitkami. 

   

 • Boksarske kitke

  Boksarske kitke z modnim dodatkom

  © Getty Images  

  Boksarske kitke z modnim dodatkom

  Splesti kitko vse do zatilja – zna vendarle (skoraj) vsak! To je imela v mislih tudi londonska blagovna znamka Apu Jan, ki je na modni reviji predstavila manekenke z nenavadno spleteno pričesko. Pri tem gre za klasični kitki, s to razliko, da sta oblikovani asimetrično in na koncu povezani v majhen čop 

   

  Boksarske kitke z modne brvi

  © Getty Images  

  Boksarske kitke z modne brvi

  Tesno spletene kitke (cornrows) v kombinaciji z visoko modo? Vsekakor! Izraelski modni oblikovalec Alon Livne nam je pokazal, kako elegantna je lahko takšna pričeska. Na njegovem tednu mode smo opazili elegantne spletene kitke v kombinaciji z vznemirljivimi večernimi oblekami. Če želite ustvariti moderno različico v stilu visoke mode, si lahko omislite pet kitk, pri čemer na sredini lasišča (v smeri od čela do zatilja) prevladuje nekoliko bolj širok spleten pramen, kar deluje nadvse ženstveno 

   

  Boksarske kitke s figo

  © Getty Images  

  Boksarske kitke s figo

  Preprosto nepremagljivo: Modni oblikovalec Alon Livne nam je na modnem tednu predstavil pričesko, ki je videti spektakularno s sprednje kot tudi z zadnje strani. Pričeska predstavlja kombinacijo boksarskih kitk z elegantno figo, ki je značilna za balerine. Na zatilju so spletene kitke elegantno zavite v majhno figo. Kombinacija močne izraznosti in poudarjene nežnosti – genialna modna naveza 

   

  Boksarske kitke v elegantni podobi

  © Getty Images  

  Boksarske kitke v elegantni podobi

  Boksarske kitke so trenutno zelo priljubljene tudi pri zvezdnicah, kar smo opazili tudi pri Zendayi. Pevka nas je ob obisku pariškega tedna mode navdušila z različico tanko spletenih kitk, ki se tesno prilegajo lasišču (cornrows). Omislila si je kar šest spletenih kitk. Izrazit stilski element v kombinaciji z zapeljivo obleko priznane blagovne znamke! 

   

  Boksarske kitke z zvezdniškim pridihom

  © Getty Images  

  Boksarske kitke z zvezdniškim pridihom

  Iz boksarskega ringa na rdečo preprogo: Katy Perry je vedno pripravljena za nove trendovske pričeske in povsem na vrhu lestvice, kadar je govora o ekstravagantnih pričeskah. To velja tudi za boksarske kitke. S klasično različico, vendar z dolgimi lasmi, smo pevko opazili na rdeči preprogi v Los Angelesu, kjer nas je navdušila z duetom dveh modnih kitk