Schwarzkopf Oblikovanje las

Visokospete pričeske za srednje dolge lase

Visokospete pričeske
Rooney Mara je svoje srednje dolge lase spela v zanimivo figo, ki jo lepo dopolni zaokrožen frufru
© Getty Images

Lasje z dolžino do ramen omogočajo številne izrazne možnosti za oblikovanje čudovitih visokospetih pričesk, ki so lahko sofisticirane, elegantne ali povsem lahkotne. Predstavljamo vam nekaj zanimivih različic, ki vas bodo zagotovo navdušile. Poleg tega vam bomo zaupali kopico koristnih nasvetov, s katerimi boste takšno pričesko zlahka ustvarili tudi vi.

 • Visokospete pričeske lahko povsem enostavno ustvarite tudi pri srednje dolgih laseh. Za veliko žensk je takšna dolžina las primernejša, saj je stilsko oblikovanje v tem primeru bolj preprosto.

 • Navodila za figo v stilu Rooney Mare – v kombinaciji z zaokroženim frufrujem

  Moramo priznati, da je daljši bob zelo priljubljen, najlepše pa pride do izraza pri spuščenih laseh. Vsekakor je dolžina do ramen zelo primerna za najrazličnejše visokospete pričeske. To lahko vidimo tudi pri Rooney Mari, ki je svoje srednje dolge lase spela v moderno figo in pričesko dopolnila z zaokroženim frufrujem. V nadaljevanju vam bomo predstavili stilska navodila za elegantno pričesko, ki jo boste z našo pomočjo zlahka ustvarili tudi vi.

  Vse, kar potrebujete: glavnik s konico, lak za visok lesk, gel, gumice, sponke in lak za lase

 • Stilska navodila:

  • Lase počešite povsem gladko in nanje nanesite nekaj laka za lesk.
  • Zdaj z glavnikom na sprednjem delu lasišča ločite širok pramen las v trikotni obliki.
  • Nanesite gel, ki bo poskrbel za čudovito strukturo in lažje oblikovanje.
  • Lase na zadnjem delu lasišča povežite v strogo figo. Nato sprednji pramen, ki ste ga predhodno ločili od preostalih las, oblikujte polkrožno, tako da poteka po celotnem čelu in ustvari polkrožno pahljačo. Konice pritrdite s sponkami tako, da to ni vidno.
  • Na koncu pričesko utrdite z lakom za lase.

  V galeriji si lahko ogledate izbor najlepših visokospetih pričesk, ki jih lahko ustvarite s srednjo dolžino las. Dodali smo tudi stilska navodila, s katerimi boste povsem zlahka ustvarili zanimive kreacije z visokim umetniškim vtisom.

 • Visokospete pričeske in navodila za oblikovanje

  Amber Heard

  © Getty Images  

  Amber Heard

  Filmska igralka Amber Heard si je omislila zanimivo visokospeto pričesko, ki pride lepo do izraza pri rahlo kodrastih blond laseh.

  Stilska navodila: Uporabite šampon za suho umivanje, ki bo lasem podelil čudovito strukturo, nato pa s kodralnikom ustvarite ljubke kodre. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost. Lase spnite na zadnjem delu lasišča, oblikujte jih v figo in jo utrdite s sponkami. Zgornji del lasišča nekoliko natupirajte, nato pa nanesite še malo laka za lase, ki bo poskrbel za popoln finiš

  Dianna Agron

  © Getty Images  

  Dianna Agron

  Najbolj preprost način je po navadi tudi najboljši. Takšnega mnenja je bila tudi Dianna Agron. Svoje lase je oblikovala v figo, ki jo je oblikovala visoko na lasišču. Nadvse ljubko!

  Stilska navodila: Uporabite suhi šampon za lase, ki bo poskrbel za čudovito strukturo, nato pa lase spnite v visoko figo. Pri tem lahko izvzamete nekaj pramenčkov, ki bodo poskrbeli za živahno noto in razigranost, po želji pa jih lahko pritrdite s sponkami. Visoko speta figa je še posebno lepa v kombinaciji z zelo dolgim frufrujem

  Jaime King

  © Getty Images  

  Jaime King

  Jaime King si je omislila ljubko pričesko, ki jo je stilsko dopolnila z okrasnim trakom za lase. 

  Stilska navodila: Z glavnikom ustvarite sredinsko prečo in naredite dve kitki, ki ju spletite v smeri nazaj. Obe kitki na zadnjem delu lasišča povežite s preostalimi lasmi in oblikujte visokospeto pričesko. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in visok lesk, pričesko pa lahko popestrite z okrasnim obročkom ali trakom, ki bo poleg praktičnega vidika deloval kot modni dodatek 

  Nicole Richie

  © Getty Images  

  Nicole Richie

  Nicole Richie je modna oblikovalka, filmska igralka in pisateljica, vedno znova pa nas preseneča s svojimi stilskimi pričeskami. Tokrat si je omislila pričesko v obliki banane, ki jo lepo dopolni njen izredno dolgi frufru.

  Stilska navodila: Na lase nanesite nekaj pudra za večji volumen, nato pa jih rahlo natupirajte. Zdaj lase počešite nazaj, tako kot če bi jih hoteli speti v čop, nato pa čop tesno ob lasišču zavijte v tipično obliko banane. Visokospeto pričesko pritrdite z zadostnim številom sponk in pri tem uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in visok lesk. Ne pozabite na frufru, ki naj povsem naravno pada na čelo, pri čemer lahko posamezne resice oblikujete po želji in s tem ustvarite čudovito silhueto, ki bo poudarila obrazne linije