Schwarzkopf Oblikovanje las

Visoko speta pričeska v stilu banane – zelo glamurozno in sofisticirano

Visoko speta pričeska v stilu banane
Klasična banana vam bo podelila gracilnost v stilu Audrey Hepburn
© GoRunway.com

Visoko speta pričeska v stilu banane spada med klasične pričeske. Pričesko je imela že Audrey Hepburn, ki bo ostala nepozabna po svoji vlogi v komediji Breakfast at Tiffany. Pričeska je graciozna in zaradi svoje navpične oblike optično podaljša vrat. Poleg tega visoko speta pričeska odlično pristaja sleherni ženski in ustvari optičen občutek vitkosti. V nadaljevanju vam bomo predstavili različne stilske izvedbe.

 • Banana je še posebno primerna za slovesne priložnosti, kot so poroka, obisk gledališča ali večerja v restavraciji. Toda visoko speta pričeska je primerna tudi za vsakodnevno življenje, pri čemer zagotavlja veliko glamurja. Za stilsko oblikovanje takšne pričeske potrebujete kar nekaj spretnosti, vendar bo z našimi nasveti oblikovanje banane nadvse preprosto.

 • Pripomočki, ki jih potrebujete za oblikovanje banane

  Za oblikovanje banane morajo biti vaši lasje dolgi vsaj do ramen. Če so lasje zelo tanki, si lahko pomagate s klip podaljški ali pudrom za ustvarjanje večjega volumna. Za stilsko oblikovanje potrebujete glavnik, sponke, lak za lase in nekaj voska. Dokler se ne naučite zavijanja, vam lahko priskoči na pomoč vaša najboljša prijateljica.

 • Kako stilsko oblikovati banano

  1. Če so vaši lasje fini in tanki, si lahko pomagate s pudrom za večji volumen, ki bo poskrbel za čudovito razkošje las. Lase morate nekoliko natupirati.

  2. Nato lahko glede na svoje želje in stil naredite prečo ali pa lase počešete nazaj brez preče.

  3. Za klasično varianto banane lase povežite v zatilju, podobno kot pri čopu. Da ne bi imeli letečih las, si lahko pomagate z voskom.

  4. Čop trdno zavijte navznoter in oblikujte tipično banano po celotnem lasišču. Že pri zavijanju lahko ob straneh uporabite sponke, ki bodo poskrbele za obstojnost.

  5. Lasne konice lahko oblikujete v dekorativno spiralo ali pa jih skrijete in pritrdite s sponkami.

  6. Pričesko na koncu utrdite še z lakom za lase. Glede na priložnosti lahko banano okrasite z različnimi modnimi dodatki, na primer s cvetovi, perjem ali okrasnimi sponkami.

  Če banane ne boste zmogli oblikovati v prvem poskusu, nikar ne obupajte. Z nekaj vaje boste elegantno, visoko speto pričesko sčasoma zlahka ustvarili.

  Poleg tega je na voljo veliko različnih variacij, ki vam jih predstavljamo v galeriji.

  V videoposnetku vrhunski stilist Armin Morbach korak za korakom pojasnjuje, kako preprosto je oblikovati banano za poslovni svet.

 • Video: Stilsko oblikovanje banane z Arminom Morbachom

 • Različne banane

  Klasična banana s spiralo

  © GoRunway.com  

  Klasična banana s spiralo

  Takšna klasična pričeska je idealna izbira za obisk gledališča. Pri tej različici so lasje strogo počesani in dosledno urejeni. Konec čopa je oblikovan v zanimivo spiralo in pritrjen s sponkami, tako da to ni vidno

  Banana z glamurozno grivo

  © iStockphoto  

  Banana z glamurozno grivo

  Glamurozna pričeska za obisk restavracije. To je banana v kombinaciji z elegantno grivo na zgornjem delu lasišča. V tem primeru je treba pred oblikovanjem banane na zgornjem delu lasišča ločiti velik pramen las in ga kasneje oblikovati v pokončno grivo

  Razigrana banana

  © GoRunway.com  

  Razigrana banana

  Razigrana banana za vaš čudoviti zmenek. Pri tej različici se ustvari čop, ki se zavije preko leve roke. Zgornji del banane se pritrdi s sponkami, preostali del čopa pa pade na zatilje

  Banana z dodatnim zavojem

  © GoRunway.com  

  Banana z dodatnim zavojem

  Ta banana je zelo elegantna, klasična in zato primerna za poslovni svet. Deluje moderno in elegantno. Lase razdelite na dva dela. Na levi strani nad ušesom ločite širok pramen las in ga provizorično pritrdite s sponko, saj boste ta del oblikovali šele na koncu. Nato na zadnjem delu lasišča naredite klasično banano. Ko ste banano ustvarili, lahko pramen las, ki ste ga predhodno ločili, položite z leve strani na desno, tako da poteka preko celotne banane, in ga pritrdite s sponkami

  Umetniško oblikovana banana

  © iStockphoto  

  Umetniško oblikovana banana

  Pravljična banana za vašo pravljično poroko, ki spominja na pravo umetniško delo. V tem primeru morate oblikovati dve banani, eno na zatilju, drugo nekoliko višje na lasišču. Lase razdelite na tri dele in ustvarite dve banani, sprednji del pa oblikujte v pokončno grivo