Schwarzkopf Oblikovanje las

Visoko spete pričeske za vroče poletje

Visoko spete pričeske za vroče poletje
January Jones se nam je predstavila z zanimivo visoko speto pričesko, ki poudari ljubke poteze obraza. Čudovito poletno podobo zaokrožita izbrani make-up v nežnih odtenkih in modni nakit
© Getty Images

Visoko spete pričeske so zanimive z različnih zornih kotov, zagotovo tudi zaradi svojega praktičnega vidika. Lasje so pri tej pričeski oblikovani visoko na lasišču, kar odkriva predel zatilja in omogoča, da nežna sapica vetra prinese svežino. Pričeska je primerna za izlet v naravo, obisk kopališča ali pa sproščen večer na terasi. V tem primeru je lahko tudi nekoliko bolj razkuštrana in razigrana.

 • Poletje je čas za nove modne trende in preizkušanje novosti. Visoko speto pričesko zagotovo v največji meri povezujemo s poletnim časom. Lahko je sproščena, romantična, živahna, razigrana, razkuštrana in še kaj. 

 • Visoko spete pričeske za poletje: Brezčasna figa

  Ženske obožujejo figo, za kar zagotovo obstaja zelo veliko razlogov. Brezčasna figa združuje veliko lastnosti, ki jih povezujemo s čudovitim poletnim časom. Prinaša razgibanost, deluje zapeljivo in ekstravagantno, predvsem pa prepriča s svojo ljubkostjo in urejenostjo. Primerna je za plažo kot tudi za izlet v naravo ali čudovit večer v dvoje, ko si želimo, da bi nekoliko izstopali s stilsko urejenostjo. Figa je primerna za vse priložnosti, zato ne preseneča, da spada k najbolj priljubljenim poletnim pričeskam.

  Filmska igralka January Jones (glej sliko zgoraj), si je omislila visoko speto figo, ki deluje razigrano in živahno. Konice niso povsem skrite, zaradi česar pričeska deluje razposajeno in nagajivo. Še posebno lepo pride pričeska do izraza z opaznim rdečilom na ustnicah v kombinaciji z barvnimi modnimi dodatki, ki poskrbijo za prijetno sproščenost in poletno brezskrbnost.

 • Postopna navodila za figo v stilu January Jones:

   

  1. Na lase nanesite nekaj pudra za večji volumen. Tako bodo imeli bolj izrazito strukturo in boste lažje oblikovali figo, obenem pa bo pričeska obstojna.

  2. Lase vrzite preko glave in jih z gumico spnite v visoko spet čop.

  3. Čop zavijte v figo in jo pritrdite s sponkami ter s še eno gumico, tako da bodo konice nekoliko stale navzven.

  4. Pri figi v stilu undone, ki je v primerjavi s klasično različico nekoliko bolj razkuštrana in razposajena, lahko izvlečete nekaj drobnih pramenčkov.

  5. Za večjo obstojnost in čudovit lesk uporabite lak za lase.

   

 • V videoposnetku vam bo Schwarzkopfov stilist Armin Morbach predstavil različne fige, ki jih lahko ustvarite tudi vi. 

 • Video: Figa na tri različne načine

 • Visoko speto pričesko si lahko omislite za različne priložnosti. V galeriji vam predstavljamo čudovite različice za vroče poletje, obenem vam bomo zaupali nekaj koristnih stilskih nasvetov. 

 • Visoko spete pričeske za poletje

  Čudovito poletje: Čop v stilu undone

  © Getty Images  

  Čudovito poletje: Čop v stilu undone

  Čop zagotovo spada med brezčasne pričeske, ki pristajajo vsakomur. Toda nič ne škodi, če takšno klasično pričesko, kot je čop, nekoliko spremenimo. Astrid Bergès-Frisbey se nam je predstavila z zanimivo in nekoliko bolj razkuštrano različico, ki je nadvse primerna za čudovite poletne dni.

  Stilska navodila: Lasje oblikujte v trendovskem videzu beach waves. V ta namen uporabite solni sprej in ga nanesite na vlažne lase, nato jih osušite do suhega. Pri tem ne uporabite krtače, temveč jih prečešite s prsti. Če po naravi nimate kodrastih las, si lahko pomagate s stilskimi pripomočki. V tem primeru pramen za pramenom postopoma navijte na tanek kodralnik. Če želite ustvariti kodre v stilu beach waves, morate kodralnik držati vertikalno, konic pa pri tem ne smete naviti, temveč jih samo pridržite s prsti. Počakajte kratek čas, nato kodralnik odvijte in postopoma nadaljujte, dokler ne navijete vseh las. Čudovito razkošje mehkih kodrov sedaj nežno povežite v visoko spet čop, ki naj bo nekoliko bolj poševno umeščen. Za popoln videz v stilu undone lahko nekaj drobnih pramenčkov nežno pada na obraz

  Čudovito poletje: Spletena krona

  © Getty Images  

  Čudovito poletje: Spletena krona

  Pravljične spletene pričeske z ljubkimi kitkami poskrbijo za čudovito podobo in dobro počutje, ki sta namenjena razposajenemu poletju in prijetnim doživetjem. Anna Sophia Robb nam je predstavila romantično spleteno pričesko v obliki spletenega venčka. Zagotovo popolna izbira za zabavo in druženje!

  Stilska navodila: Ustvarite kratko stransko prečo in lase razdelite na dve polovici. Na desni strani spletite francosko kitko, ki naj poteka od temena v smeri nazaj, nato jo pritrdite s sponkami, tako da to ni vidno. Na levi strani pričnite spletati v višini ušes, nato potujte v smeri proti zatilju. Kitko pritrdite tako, da to ni vidno, pri tem si pomagajte s sponkami. Na koncu uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in občudovanje

  Čudovito poletje: Figa

  © Getty Images  

  Čudovito poletje: Figa

  Figa je nadvse primerna za vroče poletne dni. Poleg praktičnega vidika ne zahteva veliko časa, saj jo lahko ustvarimo tako rekoč v trenutku. Primerna je za najrazličnejše priložnosti, tudi za čudovit sprehod v naravi. Jessica Hart si je omislila elegantno visoko speto pričesko, ki jo lepo dopolnijo moderna sončna očala.

  Stilska navodila: Na lase nanesite nekaj pene za stilsko oblikovanje, zato da bodo imeli bolj oprijemljivo strukturo in jih boste lažje oblikovali. Sklonite se naprej in jih vrzite preko glave. Povežite jih v čop in se ponovno zravnajte. Visoko spet čop zavijte okrog svoje osi in ga oblikujte v figo. Na koncu uporabite lak za lase – in že ste gotovi!

  Čudovito poletje: Venček v obliki krone

  © Getty Images  

  Čudovito poletje: Venček v obliki krone

  Kadar pomislimo na venček, si predstavljamo ljubko in razigrano spleteno pričesko s klasično noto. Toda, venček je lahko tudi nekoliko drugačen, kot vidimo pri filmski igralki Sophie Kennedy Clark, ki nam je predstavila nekoliko bolj razigrano različico. Ne preveč dosledno oblikovana sredinska preča in sproščen stil spletanja ustvarita romantično vzdušje in vnašata poletno razigranost.

  Stilska navodila: Na lase nanesite nekaj pene, nato jih počešite povsem gladko. Ustvarite sredinsko prečo in lase na zatilju razdelite na dve polovici. Desni pramen oblikujte v kitko in jo utrdite s tanko gumico. Enako storite na levi strani. Nato obe kitki položite okrog glave, s čimer boste ustvarili tipično obliko venčka, in ju utrdite s sponkami, tako da to ni vidno. Pričesko na koncu utrdite z lakom za lase

  Čudovito poletje: Zavit čop

  © Getty Images  

  Čudovito poletje: Zavit čop

  Tudi čop spada med večno moderne, a hkrati elegantne pričeske. Ni samo praktičen, nasprotno – veliko več od tega. Amanda Seyfried si je omislila posebno zanimiv zavit čop. Ljubka pričeska je popolna izbira za piknik v naravi, primerna je tudi za druge priložnosti, na primer za obisk poletnega festivala.

  Stilska navodila: Na lase nanesite puder za večji volumen, s čimer boste ustvarili izrazito strukturo, kar vam bo omogočilo lažje oblikovanje. Čop razdelite na dva enakomerna pramena in ju zasukajte navznoter, nato ju medsebojno prepletite in na koncu utrdite z gumico. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost, poleg tega se bo nežna struktura dveh spletenih pramenov ohranila dlje časa