Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske za dolge lase

Pričeske za dolge lase
Iščete pričesko za službo, nakupovanje in zabavo? Izvolite: Skuštrani dolgi lasje z rahlo valovito strukturo (blagovna znamka Comptoir des Cotonniers)
© indigitalimages.com

Imate čudovite dolge lase kot Motovilčica, vendar ste brez idej za stilsko oblikovanje? V tem primeru si lahko omislite tri trendovske pričeske: Razigrane poletne kodre v stilu morske deklice, visoko figo ali napol visokospeto pričesko. V nadaljevanju vam bomo o tem povedali več, izvedeli boste tudi, kako jih lahko povsem enostavno ustvarite tudi sami.

 • 1. Razigrani poletni kodri v stilu morske deklice

  Povsem lahkotno, naravno in razigrano. Mehki in rahlo skuštrani kodri v stilu beach-waves odlično pristajajo dolgim lasem. Optično ustvarijo večji volumen, v kombinaciji s sredinsko prečo pa poskrbijo za popoln šarm v francoskem stilu. Čeprav kodri, ki spominjajo na morsko deklico, delujejo lahkotno in razigrano, obenem izžarevajo občutek prefinjene elegance, zato je pričeska primerna za službo kot tudi za večerno druženje s prijatelji. Poleg tega posredujejo občutek sonca in morja v laseh, ki vas bo pogrel celo pozimi!

 • Stilska navodila

  1. Na umite lase, ki ste jih osušili z brisačo, nanesite peno za utrjevanje v velikosti lešnika. Nato ustvarite sredinsko prečo in lase osušite do suhega.

  2. Nanesite sprej za zaščito pred vročino in lase razdelite na tri enako velike dele ter jih provizorično pritrdite z gumico ali s sponko.

  3. Pričnite prvi segment. Odstranite sponko, nato pramen za pramenom postopoma navijte na predhodno segreti kodralnik.

  4. Pozor: Las ne pričnite navijati na konico kodralnika od spodaj, torej od konic. Namesto tega začnite na zgornji dolžini las in pramen ovijte okrog palčke. Konico pri navijanju izpustite, tako bo celostna podoba delovala naravno.

  5. Še majhen trik: Kodralnika ne pustite predolgo, navsezadnje ne želite ustvariti izrazitih kodrov, temveč rahlo valovito strukturo.

  6. Enako postopajte tudi pri preostalih dveh segmentih, ob koncu navijanja počakajte, da se lasje ohladijo.

  7. Kodre s prsti nekoliko razrahljajte in jih oblikujte po želji.

  8. Če želite ustvariti tipičen videz v stilu morske deklice, uporabite solni sprej in lase previdno pregnetite. 

 • Visoka figa
  Visoko figo v skuštranem stilu pogosto opazimo tudi na modnih revijah (blagovna znamka Judy Wu)
  © Getty Images

  2. Visoka figa

  Včasih se vam mudi in takrat mora biti vse zelo hitro! Čeprav so dolgi in razkošni lasje čudoviti, si v običajnem vsakdanjem življenju želimo pričesko, ki jo lahko ustvarimo povsem enostavno. Po navadi lase spnemo na zadnjem delu lasišča. Kaj pa, če si zaželite majhne spremembe? V mislih imamo visoko figo, ki jo ustvarite na zgornjem delu lasišča. Skuštrana in mladostna figa deluje še posebno privlačno in obenem elegantno. Poleg tega jo lahko ustvarite v trenutku. 

 • Stilska navodila

  1. Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato nanje nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Pena bo poskrbela za oprijemljivo strukturo. Lase osušite do suhega.

  2. Lase vrzite preko glave in jih s krtačo počešite v čop, ki ga ustvarite visoko na lasišču, in ga utrdite z gumico.

  3. Čop nekoliko razvlecite, da boste ustvarili skuštran videz.

  4. Na koncu čop zavrtite okrog njegove osi in ga oblikujte v figo, ki jo pritrdite z dodatno gumico in sponkami. Celostna podoba naj bo razigrana in mladostna.

 • Napol visokospeta pričeska
  V središču pozornosti: Napol visokospeta pričeska je ustvarjena za dolge lase – in dolge noči
  © Fairchild Archive

  3. Napol visokospeta pričeska

  Napol visokospeta pričeska je primerna za slavnostno večerno zabavo kot tudi praznovanje v nočnem klubu. Vsekakor popolna izbira za vznemirljiva nočna praznovanja. S takšno pričesko, pri kateri so lasje na zgornjem delu lasišča počesani nazaj in utrjeni z gelom, boste zelo elegantni, zapeljivi in obenem ekstravagantni. Ob tem imejte v mislih nasvet našega stilskega strokovnjaka Armina Morbacha: ''Stilsko oblikovanje: Da. Pretiravanje: Ne!'' Trendovsko pričesko lahko dopolnite z drobnimi sponkami in lahkotno valovito strukturo na preostali dolžini las.

 • Stilska navodila

  1. Peno za utrjevanje razporedite na lasišče in lase s sušilnikom usmerite z obraza.

  2. Gel za lase podrgnite med prsti in jih zgladite od lasišča do zatilja. Uporabite glavnik s širokimi zobci in gel enakomerno porazdelite po celotnih laseh.

  3. Na preostalo dolžino las nanesite malo solnega spreja, tako boste lasem podelili oprijemljivo in rahlo valovito strukturo.

  4. Pričesko utrdite z lakom, nato zgornje lase, ki ste jih oblikovali z lakom, s sponkami pritrdite na zadnjem delu lasišča – najbolje na mestu prehoda med mokro pričesko in preostalo dolžino z rahlo valovito strukturo.