Schwarzkopf Oblikovanje las

Astrološka znamenja in pričeske

Astrološka znamenja in pričeske
Kratki ali dolgi lasje? Gladki ali kodrasti? Odgovor se skriva v vašem astrološkem znamenju!
© Getty Images

Vodnar je odprt za novosti, strelec si utira svojo lastno pot, devica ostaja zvesta sami sebi… Povedali vam bomo, kaj pravijo zvezde, obenem pa vam bomo zaupali tudi, kakšna pričeska najbolj pristaja vašemu nebesnemu znaku. V našem horoskopu boste našli napoved za izbiro najprimernejše pričeske za vsa astrološka znamenja. 

 • Se sprašujete, kaj ima astrološko znamenje skupnega z vašo pričesko? Odgovor se glasi – vse. Različne lastnosti zemeljskih, vodnih, zračnih in ognjenih znamenj vplivajo tudi na pričesko in narekujejo stil pričeske. 

  Oblikovanje pričesk v skladu s horoskopom … V galeriji vam predstavljamo idealno pričesko za posamezna zodiakalna znamenja.  

 • Astrološka znamenja in pričeske

  Astrološka znamenja in pričeske: Oven (od 21. marca do 20. aprila)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Oven (od 21. marca do 20. aprila)

  Nobeno drugo znamenje ne živi tako zelo po načelu ''Jaz hočem'' kot oven. Ambicioznost, stremljenje k cilju, disciplina, samozavest in pustolovski duh … To so lastnosti strastnega in ognjevitega ovna, ki kot ogenj zagori in se strastno preda vsemu, česar se loti in kar mu veliko pomeni. Včasih je preveč impulziven, kar ga pogosto veliko stane, vendar življenje zajema z veliko žlico in ga zato živi toliko bolj polno in strastno. 

   

  Pričeska: Ne glede nato, ali so to dolgi ali kratki lasje … Oven potrebuje nezapleteno in preprosto pričesko, na katero se lahko zanese v vseh situacijah. Vendar pa pri tem ne sme manjkati drobna iskrica, saj je zelo rad v središču pozornosti. Zelo primerna je pričeska v stilu daljšega paža z dosledno postriženim frufrujem, ki lepo poudari živahno in razigrano osebnost.

   

  Pričeska: Naraven videz, živahna in moderna pričeska, obenem povsem enostavno stilsko oblikovanje. Skuštrana pričeska po načelu ''vseeno mi je'' je kot ustvarjena za takšno življenjsko filozofijo. Zelo primerna bo trendovska pričeska s stopničkami, ki odraža samozavest in strast. Prav zato je izjemno primerna za ovne. 

   

  Stilsko oblikovanje: Navodila za skuštrano pričesko lahko najdete na koncu strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Bik (od 21. aprila do 20. maja)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Bik (od 21. aprila do 20. maja)

  Bik pooseblja čutnost. Globoko predan in včasih nekoliko posesiven bik si v življenju rad vzame, kar mu po njegovem mnenju pripada. To je zemeljsko znamenje, ki se zanese na svoje občutke, zaradi samozavestnega nastopa in ponosa pa izžareva neustavljivo privlačnost.

   

  Pričeska: Ker je precej pragmatičen in trmast, le stežka sprejema spremembe, zato moderne trendovske pričeske največkrat zavrača in veliko bolj prisega na klasične in brezčasne. Zelo primerna je na primer klasična stopničasto postrižena pričeska z dolžino las do ramen, ki deluje zelo elegantno.

   

  Stilsko oblikovanje: Daljši paž omogoča številne različne kreacije. Tako si lahko na primer omislite zelo ženstveno visoko speto pričesko z retrovolumnom v stilu nepozabne Audrey Hepburn. Pričeska odlično pooseblja čutno in klasično naravo rojenih v znamenju bika. 

   

  Stilska navodila za romantične retropričeske boste našli na koncu strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Dvojčka (od 21. maja do 21. junija)

  © indigitalimages.com  

  Astrološka znamenja in pričeske: Dvojčka (od 21. maja do 21. junija)

  Tipični dvojček je radoveden, kreativen, vsestranski in komunikativen. Le malokdaj se ukvarja s preteklostjo, v prihodnost zre poln optimizma in pozitivne naravnanosti. Pri tem ima včasih manj smisla za realnost, velikokrat mu manjka prizemljenosti in stanovitnosti. Pogosto beži iz običajnega vsakdana in išče svoje svetove. Navzven malokdaj pokaže slabosti in šibke točke, zato vseskozi skrbi zato, da je njegovo živahno, sproščeno in razigrano pročelje popolno.

   

  Pričeska: Dvojčki potrebujejo svoj prostor za razmišljanje in navdih za inspiracijo. Zato je za dvojčka primerna lahkotna pričeska, ki odkriva čelo in deluje mladostno. Zračno eterično znamenje poleg tega vedno išče spremembe in dogajanje, obožuje izzive in ljubi presenečenja. Prečudoviti spuščeni dolgi lasje so popolna izbira, saj omogočajo veliko kreativnosti in svobodne izraznosti. 

   

  Stilsko oblikovanje: Obstajata dva kriterija za idealno pričesko za dvojčka: Svobodna izraznost in veselje do ustvarjalnosti. Zato bo v tem primeru idealna pričeska v stilu tuck-in, pri kateri so lasje lahkotno zataknjeni za ovratnik ali čudovit šal. Takšna pričeska poudari nezapleteno, dinamično in modno žilico rojenih v znamenju dvojčka. 

   

  Na koncu strani lahko najdete navodila za oblikovanje pričeske v stilu tuck-in

  Astrološka znamenja in pričeske: Rak (od 22. junija do 22. julija)

  © indigitalimages.com  

  Astrološka znamenja in pričeske: Rak (od 22. junija do 22. julija)

  Za rojene v znamenju raka so značilni kreativna kaotičnost, prijaznost in ustrežljivost. Rak se skozi življenje sprehaja lahkotno in sproščeno, vselej v iskanju osebne sreče. Zanj sta značilni čustvena stabilnost in izjemna čutnost, poleg tega empatija in priljubljenost pri drugih ljudeh. 

   

  Pričeska: Čustveni rak se najbolje počuti z dolgimi, spuščenimi lasmi, pri čemer bodo rojenim v znamenju raka lepo pristajale mehke linije, ki nežno obkrožajo obraz, podelijo samozavest in ponudijo varno zavetje. 

   

  Stilsko oblikovanje: Manj je več! Pričeska s sredinsko prečo in valovitimi lasmi predstavlja odlično protiutež za vedro in razigrano naravo tistih, ki so rojeni v znamenju raka. Lasje morajo imeti naraven videz in delovati sveže. Tako se bodo rojeni v znamenju raka počutili najbolje. 

   

  Stilska navodila za oblikovanje umirjene gladko počesane pričeske z visokim leskom lahko najdete na koncu te strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Lev (od 23. julija do 23. avgusta)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Lev (od 23. julija do 23. avgusta)

  Lev je kraljevski in dominanten, zelo rad je v središču pozornosti. Po naravi je ambiciozen in ponosen, prevevata ga optimizem in veselje do življenja. Rad vlada in se nagiba k temu, da ima vse pod nadzorom. Zato ne preseneča njegova velikopoteznost. Je zelo kreativen, zato sta zanj značilni drugačnost in prepoznavnost. 

   

  Pričeska: Levja griva spada k levu tako kot črte k zebri. V tem primeru bo najbolj primerna pričeska z dolgimi, stopničasto postriženimi lasmi, ki optično poudarijo ognjeni temperament. 

   

  Stilsko oblikovanje: Čas za predstavo! Poleg divje grive z dolgimi spuščenimi lasmi spada med priljubljene pričeske tudi elegantna visoko speta kreacija, ki z razkošjem in izrazitim volumnom odlično pristaja k njegovi kraljevski naravi. Pričesko lahko dopolnite z modnim trakom, ki poskrbi za presenečenje, kar lev prav tako nadvse obožuje. 

   

  Predstavljamo vam stilska navodila za oblikovanje visoko spetih pričesk, ki jih lahko najdete na koncu te strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Devica (od 24. avgusta do 23. septembra)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Devica (od 24. avgusta do 23. septembra)

  Devica stoji z obema nogama trdno na tleh in je nadvse prizemljena. Zanimajo jo dejstva, zato točno ve, kaj želi doseči v življenju, in ima jasno začrtane cilje. Obenem ima izrazit smisel za detajle in izjemen občutek za stilsko urejenost. Če ji je nekaj všeč, o tem zelo rada govori, vselej želi imeti svoj lastni stil. 

   

  Pričeska: Dolgi lasje, kratka pričeska ali paž? Rojeni v znamenju device so preizkusili že domala vse, saj se z veseljem preizkusijo v različnih vlogah, kar velja tudi za eksperimentiranje pri dolžini las in različnih stilih pričesk. 

   

  Stilsko oblikovanje: Moderno in dobro premišljeno – to niso samo tipične lastnosti device, temveč tudi opisujejo popolno pričesko, ki bo devici zagotovo všeč; takšna je na primer elegantna stopničasta pričeska, ki se prilega lasišču. 

   

  Ali vam pristaja kratka pričeska? Odgovor lahko najdete na koncu strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Tehtnica (od 24. septembra do 23. oktobra)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Tehtnica (od 24. septembra do 23. oktobra)

  Tehtnica je znana po občutku za estetiko in lepoto ter po svojem prefinjenem smislu za lepe stvari v življenju. S svojo očarljivo osebnostjo in diplomacijo druge povsem prevzame in jih navduši. Priznanje drugih ljudi je za tehtnico zelo pomembno. Tehtnica je rada občudovana, znana je tudi po svoji kreativnosti in domiselnosti. 

   

  Pričeska: Tehtnica ima izjemen občutek za stilsko urejenost, zato daje velik poudarek urejeni pričeski, ki se lahko ustvari hitro in enostavno. Za tehtnico, ki ji vlada Venera – boginja lepote in ljubezni, je primerna klasična pričeska s prepoznavno strukturo in harmoničnimi proporci. 

   

  Stilsko oblikovanje: Elegantna pričeska z gladko počesanimi lasmi v stilu sleek-look je za premišljeno tehtnico kot ustvarjena. Zanjo je primerna tudi pričeska v stilu daljšega paža z dosledno oblikovanim frufrujem, ki je postrižen v isti liniji, kar poudari kreativnost. 

   

  V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako pravilno zravnati frufru in ustvariti povsem gladko počesano pričesko v stilu sleek-look

  Astrološka znamenja in pričeske: Škorpijon (od 24. oktobra do 22. novembra)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Škorpijon (od 24. oktobra do 22. novembra)

  Strastni škorpijon živi po načelu vse ali nič in ne pozna vmesnih stvari. Takšna naravnanost ga sili, da stvarem želi priti do dna, zanj pa so značilne tudi lojalnost, zvestoba in absolutna predanost. Skozi življenje se sprehaja samozavestno in se ne boji konfliktov. Škorpijon najbolj od vsega ceni odkritosrčnost, zato obožuje odkrito besedo. 

   

  Pričeska: Opazna, ekstravagantna kratka pričeska, ki lepo poudari močno in brezkompromisno osebnost škorpijona. 

   

  Stilsko oblikovanje: Za škorpijona je zelo primerna individualna pričeska z jasnimi in čistimi linijami, ki se ne zgleduje po večini, temveč odraža povsem svojstveno noto. Škorpijonu bo zato zelo všeč kratko postrižena pričeska z mikrofrufrujem. 

   

  V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o mikrofrufruju

  Astrološka znamenja in pričeske: Strelec (od 23. novembra do 21. decembra)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Strelec (od 23. novembra do 21. decembra)

  Strelec je optimist z zdravo mero samozavesti. Je radodaren, velikodušen, svetovljanski in resnicoljuben. Včasih je tudi zelo ognjevit in bojevniški, zato zna povzdigniti glas. Je zelo zvedav in vedoželjen, rad se uči in raziskuje nova obzorja. Njegova bojevniška naravnanost ga žene k temu, da preseže samega sebe, včasih je zato morda nekoliko drzen. Obožuje družbo drugih ljudi. 

   

  Pričeska: Naj se zgodi karkoli! Strelec obožuje svobodo, zato ima rad pričeske, ki odkrivajo vrat, bodisi da je to kratko postrižena pričeska ali visoko speta kreacija. Rad ima kreativne pričeske, ki jih vedno znova spreminja in preoblikuje. To mu daje občutek, da lahko kadarkoli spremeni tok življenja in odkriva nove poti. 

   

  Stilsko oblikovanje: Rojeni v znamenju strelca obožujejo spremembe in preobrazbo. Odlična izbira v tem primeru bo moderna visoko speta pričeska, kot je na primer elegantna, razigrana figa, ki je obenem prefinjena in zelo klasična. 

   

  V nadaljevanju vam predstavljamo čudovite pričeske s figo pri daljših laseh

  Astrološka znamenja in pričeske: Kozorog (od 22. decembra do 20. januarja)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Kozorog (od 22. decembra do 20. januarja)

  Kozorog je zemeljsko znamenje z izrazitim občutkom za realnost, poleg tega zelo rad prevzema odgovornost. Do drugih ljudi je nekoliko zadržan in nezaupljiv. Po naravi je realist, velikokrat tudi pesimist. Zaupanje se pri kozorogu oblikuje le počasi, ko pa boste pridobili njegovo zaupanje, boste dobili zvestega in zanesljivega prijatelja. 

   

  Pričeska: Pri pričeski je kozorog zelo konservativen. Ko najde primerno pričesko zase, jo po navadi obdrži vse življenje. Takšna pričeska je na primer klasični paž z nekoliko daljšimi lasmi, saj deluje brezčasno elegantno in stilsko zanesljivo. 

   

  Stilsko oblikovanje: Kozorog obožuje prečo, bodisi na sredini, ob strani, ali globoko prečo. Gladko počesani lasje, zglajeni za uho, lepo poudarijo njegov precizni stil, ki izraža urejenost in red. 

   

  Stilska navodila za pričeske s prečo vam bomo predstavili na koncu strani

  Astrološka znamenja in pričeske: Vodnar (od 21. januarja do 19. februarja)

  © Getty Images  

  Astrološka znamenja in pričeske: Vodnar (od 21. januarja do 19. februarja)

  Vodnar je odprt, spontan, prijazen in razumevajoč, zato ne preseneča, da zelo hitro sklepa prijateljstva, po drugi strani pa je tudi sam zvest prijatelj. Potrebuje veliko dogajanja, zato je vselej v gibanju, saj želi uresničiti svoje vizije. Pri tem je zelo kreativen in ustvarjalen. 

   

  Pričeska: Spuščeni dolgi lasje so za rojene v znamenju vodnarja kot ustvarjeni. Še posebno lepo bodo vodnarki pristajale naravne pričeske, ki omogočajo pestro raznolikost različnih modernih kreacij in stilsko eksperimentiranje.

   

  Stilsko oblikovanje: Preproste pričeske vodnarjem niso pisane na kožo, saj si želijo nekaj bolj vznemirljivega in razburljivega. Pričeska mora biti zato kreativna, originalna, edinstvena in nenavadna. Vodnarji so znani po svoji ekstravaganci, zato bo mokra pričeska kot ustvarjena zanje. Deluje sveže, elegantno in zelo zapeljivo. 

   

  V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko ustvarite mokro pričesko

  Astrološka znamenja in pričeske: Ribi (od 20. februarja do 20. marca)

  © indigitalimages.com  

  Astrološka znamenja in pričeske: Ribi (od 20. februarja do 20. marca)

  Romantične ribice obožujejo družbo, predvsem si želijo varnega zavetja, harmonije in razumevanja. Ribice imajo smisel za domišljijski svet, so zelo občutljive in potrebujejo varnost, zato da lahko v celoti razvijejo vse svoje potenciale. 

   

  Pričeska: Ribice želijo predvsem ugajati. Obožujejo spuščene dolge lase, ki poudarijo ženstvenost. Zelo so jim všeč razigrane in živahne linije, ki so v skladu z njihovo romantično, nekoliko zasanjano in občutljivo naravo, zato se največkrat ne odločajo za povsem ravne linije. 

   

  Stilsko oblikovanje: Romantičen spleten venček z razigranimi prameni, ki nežno padajo na obraz, lepo poudari prelepe obrazne poteze. Pričeska je kot umetniška slika, ki ribicam omogoča, da izrazijo svojo privlačnost. 

   

  Zaupali vam bomo, kako lahko sami ustvarite spleteni venček

 • Stilska navodila za pričeske po astroloških znamenjih

  Stilsko oblikovanje pričesk za dvanajst astroloških znamenj izpolni vse želje. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše pričeske za posamezna znamenja – od ovna do ribic, zlahka pa jih lahko ustvarite tudi sami!

 • Oven: Kako ustvariti popolno pričesko v skuštranem stilu

  Bik: Glamurozni retrokodri s stilskimi navodili 

  Dvojčka: Kako ustvariti pričesko v stilu tuck-in

  Rak: Kako ustvariti pričesko v stilu sleek-look 

  Lev: Navodila za oblikovanje visoko spete pričeske 

  Devica: Preverite, ali vam pristajajo kratke pričeske 

  Tehtnica: Stilska navodila za ravnanje frufruja

  Škorpijon: Vse o mikrofrufruju

  Strelec: Pričeska s postriženimi lasmi v stilu under-cut

  Kozorog: Pričeske s prečo 

  Vodnar: Pričeska v mokrem videzu

  Ribi: Kako ustvariti romantični spleteni venček