Schwarzkopf Oblikovanje las

Športne pričeske: Praktične in elegantne

Športne pričeske
Tekačica Sanya Richards-Ross vsekakor zna osvojiti zlato medaljo, ima pa tudi smisel za elegantne pričeske, ki so praktične in obenem zelo elegantne, tako kot v tem primeru
© Getty Images

Pričeske sicer niso največja skrb olimpijskih tekmovalcev in vseh tistih, ki se ukvarjajo s športom. Pa vendar je športna pričeska zelo pomembna, bodisi da je to hiter tek, joga, domača opravila na vrtu ali različne športne dejavnosti, ki izpolnjujejo naše ambicije. Navsezadnje si želimo lep videz tudi pri športnih aktivnostih. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše športne pričeske, ki si jih lahko pričarate tudi vi, zaupali pa vam bomo tudi nekaj koristnih nasvetov in trikov, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč. Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil stilsko oblikovanje različnih čopov, ki so pri različnih aktivnostih skorajda nepogrešljivi.

 • Olimpijski tekmovalci in drugi atleti potrebujejo pričeske, ki so praktične in enostavne za oblikovanje, predvsem pa se morajo športniki počutiti dobro in samozavestno. Vrhunski športniki so zagotovo tisti, ki so nam lahko navdih za vznemirljive športne pričeske. To še zlasti velja za vzdržljivost, saj profesionalni športniki in športnice vsak dan preživijo precej časa na športnem igrišču in tako najbolj zanesljivo testirajo pričeske. Ena izmed njih je tudi Sanya Richards-Ross (glej fotografijo zgoraj), specialistka za tek na 400 metrov. Ameriška atletinja ima poleg izjemnega talenta in vrhunskih dosežkov ter številnih medalj tudi prefinjen občutek za stilsko podobo in elegantno športno pričesko. Njeni lasje so nekoliko daljši, da pa je ne bi motili pri teku, so počesani na stran in spleteni v kitko.

  Stilsko oblikovanje: Naredite stransko prečo in na eni strani ločite od preostalih las približno tri centimetre širok pramen ter ga spletite nad ušesom. Konec kitke lahko pritrdite z gumico ali s sponko.

  Poskrbite za to, da bodo tudi vaši lasje fit za trening in športne aktivnosti!

 • Stilski pripomočki za športne pričeske

  Leteči in neukročeni lasje so pri športnih aktivnostih nadvse moteči. Toda s pravilnimi stilskimi pripomočki boste lase čudovito ukrotili in vaša športna pričeska bo kos še tako napornim treningom.

  Potrebujete: trak za lase, gumico, sponke, lak, peno za večji volumen in vosek za stilsko oblikovanje.

 • Nasveti in triki za športne pričeske

  Lase lahko ukrotite z lasnim obročkom, ki je zelo praktičen in hkrati zelo moderen.

  Če vas motijo predolgi lasje v predelu ponija, jih lahko zavihate in pritrdite s sponko ter ustvarite trendovsko in nekoliko privzdignjeno grivo. Daljše resice v predelu ponija lahko počešete nazaj in jih pritrdite s sponkami ali pa jih počešete ne eno stran in jih ob straneh prav tako pritrdite z modnimi sponkami.

  Gumice za lase naj bodo, če je le mogoče, brez kovinskih delcev, ki lase poškodujejo in povzročijo lomljenje las.

 • V galeriji smo izbrali najlepše športne pričeske, ki si jih lahko ogledate in jih tudi sami preizkusite.

  V videoposnetku je Armin Morbach predstavil različne stile ene najbolj priljubljenih športnih pričesk, pri čemer imamo v mislih čop. Prepričani smo, da si boste tudi vi z veseljem omislili trendovski čop in se z veseljem posvetili športnim dejavnostim.

 • Video: Kako ustvariti natupirani čop

 • Športne pričeske

  Športne pričeske: Emma Green

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Emma Green

  Švedska skakalka v višino Emma Green si je lase spela, zato da je ne motijo pri skokih. Omislila si je trendovsko spleteno pričesko, ki je zelo primerna tudi za igre z žogo.

  Stilsko oblikovanje: Ustvarite stransko prečo in na obeh straneh tesno ob lasišču spletite francosko kito do višine ušes. Nato nadaljujte s spletanjem navadne kite in jo na koncu pritrdite z gumico

  Športne pričeske: Allyson Felix

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Allyson Felix

  Nosilka zlate in srebrne medalje z olimpijskih iger leta 2008 Allyson Felix se lahko pohvali s številnimi vrhunskimi dosežki. Ameriška atletinja pa si vsekakor zasluži tudi nagrado za svojo športno pričesko. Pričesko v stilu sleek-look je dopolnila z okrasnim trakom, ki zagotavlja obstojnost in preprečuje neukročene oz. leteče lase. Takšna pričeska je zelo primerna tudi za jogging.

  Stilsko oblikovanje: Porazdelite vosek po laseh. Nato lase brez preče povežite v strogi čop in ga na zadnjem delu povežite z gumico. Nadenite še okrasni trak in pričeska je gotova

  Športne pričeske: Funmi Jimoh

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Funmi Jimoh

  Skakalka v daljavo Funmi Jimoh je lase spela tako, da se lahko povsem osredotoči na športne aktivnosti. Funmi ima francosko kito, ki jo je v zatilju oblikovala v nizko umeščeno figo. Takšna pričeska zagotavlja dolgotrajno obstojnost in deluje zelo elegantno. Pričeska je primerna tako za tek kot tudi za plesne aktivnosti.

  Stilsko oblikovanje: Naredite stransko prečo in na eni strani spletite francosko kito do višine ušesa na nasprotni strani. Nato lase spnite na zatilju in jih oblikujte v figo ter utrdite s sponkami. Na koncu uporabite še lak za večjo obstojnost

  Športne pričeske: Ariane Friedrich

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Ariane Friedrich

  Nemška skakalka v višino Ariane Friedrich ima kratko pričesko, ki je zelo praktična in obenem zelo elegantna. Takšna pričeska je zelo primerna za najrazličnejše športne dejavnosti.

  Stilsko oblikovanje: Na lase nanesite večjo količino voska. Nato lase na zgornjem delu lasišča oblikujte pokončno. Posamezni prameni lahko izstopajo. Pričesko na koncu utrdite še z lakom, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost

  Športne pričeske: Anna Pierce

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Anna Pierce

  Tekačica Anna Pierce ima dolge rdeče lase, ki jih je oblikovala v čop v zadnjem delu lasišču. Nekoliko daljši poni je počesala nazaj in ga spela s sponko.

  Stilsko oblikovanje: Lase na zadnjem delu glave povežite v čop in jih utrdite z gumico. Nato predel ponija rahlo natupirajte in ga spnite nazaj. Uporabite dve sponki, ki ju medsebojno prekrižate

  Sports Hairstyles: Blanka Vlasic

  © Getty Images  

  Sports Hairstyles: Blanka Vlasic

  Pri vrhunskem športu je treba poskrbeti tudi za odlično obstojnost kratke pričeske, saj lasje ne smejo zmotiti koncentracije. Hrvaška atletinja Blanka Vlašić ima pričesko z zanimivo kitko, ki poteka tesno ob lasišču.

  Stilsko oblikovanje: Naredite sredinsko prečo in nad čelom od preostalih las ločite približno pet centimetrov širok pramen. Spletite ga tesno ob lasišču v obliki francoske kite ter v smeri proti ušesu. Konec kitke skrijte za uho in ga pritrdite z lasnimi sponkami

  Športne pričeske: Carolina Kostner

  © Getty Images  

  Športne pričeske: Carolina Kostner

  V nekaterih športnih disciplinah so zelo praktični tudi različni modni dodatki. Svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju Carolina Kostner ve, kako mora navdušiti sodnike. To zagotovo vključuje tudi popolno stilsko podobo z brezhibno stilsko pričesko. Tukaj jo vidimo s figo v kombinaciji z zanimivimi modnimi dodatki.

  Stilsko oblikovanje: Če želite ustvariti pričesko, kot jo ima Carolina Kostner, morate na zadnjem delu lasišča narediti figo in jo pritrditi z okrasnimi sponkami. Takšna pričeska bo videti nekaj posebnega, če boste izbrali prave modne dodatke, ki bodo poskrbeli za čudovit umetniški vtis in visoko eleganco