Schwarzkopf Oblikovanje las

Psihologija pričesk in stilsko oblikovanje: Preča

Pričeske s prečo
Filmska igralka Kate Bosworth obožuje različne pričeske. Pogosto si omisli zanimivo prečo, ki je lahko na sredini ali ob strani. Zelo trendovsko in stilsko!
© Getty Images

Obstaja veliko načinov, kako narediti prečo. Lahko je na sredini ali ob strani, morda krajša ali nekoliko daljša, povsem ravna, neenakomerna ali asimetrična. Preča lahko poleg tega bistveno spremeni videz obraza. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj pove o vaši osebnosti. Vabimo vas tudi, da si v galeriji ogledate zanimive pričeske z različnimi oblikami preče.

 • Preča zagotovo privabi veliko pozornosti, zato boste z majhno spremembo ustvarili povsem svež in nov videz, ki vas bo postavil v središče pozornosti. Poleg tega preča veliko pove o vaši osebnosti.

 • Pomen preče glede na vašo osebnost

  Leva hemisfera velja za logično, razumsko, matematično in znanstveno, medtem ko je desna hemisfera intuitivna, ustvarjalna, vizualna, poetična in domišljijska. Če torej prečo ustvarite na levi ali desni strani, to veliko pove o vašem razpoloženju. Če se odločite, da jo boste imeli na levi, pomeni, da ste zelo aktivni, odprti in družabni ter cenite resne pogovore. Preča na desni pove, da ste morda nekoliko bolj občutljivi, intuitivni in senzibilni. Klasična preča na sredini je za vse tiste, ki se ne morejo docela odločiti za nobeno stran. Izraža brezmejno svobodo in obenem deluje zelo atraktivno. Sredinska preča prav tako ohrani ravnotežje med razumsko stvarnostjo in čustveno platjo.

  Ali si morda želite kakšne spremembe? V tem primeru vam svetujemo, da preprosto spremenite stran in vnesete novo svežino.

   

 • Pričeske s prečo – atraktivna kombinacija za izjemen videz

  Za popolno pričesko obstaja popolna preča, ki omogoča veliko stilskih in izraznih možnosti. Lase lahko natupirate ali ustvarite ljubke kodre, lahko jih zravnate ali ustvarite pričesko v stilu sleek-look. Preča bo vselej poskrbela za zanimivo modno noto.

  V galeriji vam bomo predstavili najlepše pričeske v kombinaciji s prečo.

 • Pričeske s prečo

  Ljubka sredinska preča

  © Getty Images  

  Ljubka sredinska preča

  Dvojčici Olsen sta znani po svojem boemskem videzu, pri čemer je sredinska preča nepogrešljiva. Imata ljubko pričesko v stilu undone.

   

  Nasvet: Preča v tem primeru ne sme biti preveč dosledno oblikovana, lasje pa morajo padati na ramena povsem naravno. Lase rahlo razkuštrajte, s čimer boste ustvarili tipičen videz v stilu undone

  Kratka asimetrična preča

  © Getty Images  

  Kratka asimetrična preča

  Manekenka Miranda Kerr ima svoj (angelski) stil, ki je zelo edinstven in očarljiv. Na sliki jo vidimo z nenavadno prečo, ki poteka samo do sredine lasišča, medtem ko so preostali lasje gladko počesani nazaj.

   

  Nasvet: Takšna preča lepo pride do izraza pri gladko počesanih laseh z visokim leskom v stilu sleek-look

  'Casual' v kombinaciji z dosledno oblikovano prečo

  © Getty Images  

  'Casual' v kombinaciji z dosledno oblikovano prečo

  Mlada igralka Erin Sanders se največkrat odloči za povsem praktične in preproste pričeske, ki jih pogosto kombinira s sredinsko prečo. Na sliki jo vidimo s kreacijo v obliki čopa, ki zaradi preče deluje zelo stilsko in usklajeno.

   

  Nasvet: Lasje naj bodo nekoliko kodrasti, s čimer boste ustvarili povsem naraven in razigran videz

  Sofisticirana preča

  © Getty Images  

  Sofisticirana preča

  Ashley Greene ima pričesko z umetniško oblikovano prečo na desni strani. Sofisticirana preča brezstopenjsko in enakomerno prehaja v predel frufruja, ki je v isti liniji speljan vse do levega ušesa. Preostali lasje so povsem ravni in elegantno padajo na eno stran ramena.

   

  Nasvet: Lase počešite popolnoma gladko v smeri poteka preče, s čimer boste zanimiv optični učinek še dodatno poudarili

  Globoka preča izjemnih dimenzij

  © Getty Images  

  Globoka preča izjemnih dimenzij

  Manekenka blagovne znamke DKNY (Donna Karan, NY) ima pričesko z globoko prečo na desni strani, pri čemer so lasje v širokem loku speljani preko čela vse do levega ušesa in pritrjeni s sponko.

   

  Nasvet: Pričeska bo lepo prišla do izraza, če bodo lasje imeli visok lesk