Schwarzkopf Oblikovanje las

Srednja dolžina las: Čudovite pričeske za srednje dolge lase

Srednja dolžina las: Čudovite pričeske za srednje dolge lase
Preprosto dobro: Srednje dolgi lasje ne potrebujejo veliko, da bi bili videti lepi. Ustvarite sredinsko prečo in lase skuštrajte, nato jih povežite na zatilju
© Getty Images

Stilska elita se je odločila za srednjo dolžino. Pričeske s srednje dolgimi lasmi so trenutno v modi – in to ne brez razloga. Zanimiva trendovska dolžina pride lepo do izraza tako pri finih in tankih kot tudi pri bolj močnih laseh. Za koga je primerna? Lahko bi rekli, da skoraj za vsakogar. V nadaljevanju vam predstavljamo vsestransko pričesko z različnimi stilskimi možnostmi in najlepše pričeske, ki jih lahko ustvarite sami. 

Menite, da so dolgi lasje preveč dolgočasni, kratka pričeska pa preveč drzna? V tem primeru se lahko odločite za zlato sredino, ki je najboljša odločitev. V to kategorijo spadajo pričeske z dolžino las do brade in do ključnice (clavi-cut). Izbira različnih pričesk, stilov in različnih možnosti je zelo velika: vse od gladkih las, kodrastih finih, tankih, rokerskih, lahkotnih in razigranih do razkošnih … Trendovska dolžina ima kar nekaj asov v rokavu, na katere lahko stavite v različnih položajih (dobro se obnese v idealnih razmerah, ko uspe vsaka pričeska; primerna pa je tudi ob slabem dnevu za pričesko). 

 


 • Srednja dolžina las je vaša priljubljena dolžina, ker …

  … ni samo super moderna, ampak je tudi super praktična

  … je prepričljiva zaradi svoje raznolikosti in stoodstotne primernosti za običajen dan

  … vam v trenutku pričara povsem nov videz in obenem ne zahteva pretirane nege

  … ker ni potrebno pogosto striženje – je sinonim trajnosti

  … ker lepo pristaja gostim in tankim lasem

  … ker odlično pristaja k skoraj vsem oblikam obraza in različnim barvam za lase

 • Ne verjamete? V slikovni galeriji vam bomo posredovali dokaze za to. Oglejte si čudovite pričeske za srednjo dolžino las!

   

 • Čudovite pričeske za srednjo dolžino las

  Srednje dolgi lasje: Povsem gladko počesani v stilu sleek-look

  © Getty Images  

  Srednje dolgi lasje: Povsem gladko počesani v stilu sleek-look

  Supermoderno: Topo postriženi daljši paž (blunt-cut) s povsem gladko počesanimi lasmi v elegantnem videzu in z dolžino do ramen bo poudaril vašo avantgardno stran. Če imate izrazito gladke lase, se lahko mirno poigrate s prečo in jo ustvarite na sredini, ob strani ali v obliko triangla – kot smo videli pri japonski blagovni znamki Toga na londonskem tednu mode. Blunt-cut je poleg tega odlična izbira za zelo tanke oziroma redke lase. Zaradi dosledno postriženih linij v isti ravnini delujejo konice močnejše, zato pričeska optično ustvari večji volumen

   

  Srednje dolgi lasje: Z divjimi stopničkami

  © Getty Images  

  Srednje dolgi lasje: Z divjimi stopničkami

  Različica s srednjo dolžino las, ki smo jo prav tako videli pri blagovni znamki Toga, je pojem drznosti. Stopničke spominjajo na obdobje divje mladosti in neskončne svobode. To je pričeska brez meja, najboljše pa je, da las ni treba pogosto striči. Zadošča, če jih strižemo na osem tednov. Poleg tega je pričeska s srednjo dolžino nadvse primerna za običajen dan. Zagotavljamo vam, da skoraj ni pričeske, ki bi jo lahko uredili tako hitro kot prav stopničke. Lase umijete, počešete in osušite (vrzite jih preko glave), nato jih malce skuštrate – in že ste pripravljeni!

   

  Srednje dolgi lasje: Nizko umeščen čop

  © Getty Images  

  Srednje dolgi lasje: Nizko umeščen čop

  Si želite imeti čop? Tudi to je mogoče pri srednji dolžini. Čop pride najlepše do izraza, če je spet globoko na zatilju (trenutno je nadvse moderen!). Lase zravnajte, nato jih spnite in povežite s tanko gumico. Dodatno presenečenje: Tanki, zaviti kolutki ob straneh! Na vsaki strani ločite tanek pramenček, preostale lase povežite v nizko umeščen čop. Oba pramenčka oblikujte v kolutek in ju pritrdite z gumico. Če so lasje dovolj dolgi, kolutka lahko zavijete okrog čopa. Tako elegantni so lahko srednje dolgi lasje! 

   

  Srednje dolgi lasje: Mokra pričeska

  © Getty Images  

  Srednje dolgi lasje: Mokra pričeska

  Si želite bliskovito spremembo? Z rahlo valovito mokro pričesko, ki nam jo je predstavila blagovna znamka Felder Felder, boste svoje srednje dolge lase z eno samo potezo spremenili v vznemirljivo kreacijo, ki privablja poglede. V tem primeru uporabite gel (v velikosti lešnika). Porazdelite ga med prsti, nato pa ga nežno vtrite v še vlažne lase – od lasišča do konic. Lase s prsti usmerite nazaj in jih na kratko osušite. In že ste gotovi. Športno, zapeljivo in supermoderno! 

   

  Srednje dolgi lasje: Mehki kodri s soncem v laseh

  © Getty Images  

  Srednje dolgi lasje: Mehki kodri s soncem v laseh

  Nežni, mehko oblikovani kodri z valovito strukturo so odlična izbira, ki povezuje goste lase in srednjo dolžino (na primer paž), če želite združiti ta dva aspekta. Poletni kodri poskrbijo za popolne linije pri srednji dolžini las in še zlasti lepo pristajajo okrogli obliki obraza. O tem se lahko prepričamo tudi pri manekenki Mirandi Kerr. In kako ustvariti razgibano strukturo z razigranimi kodri? Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato nanje nanesite peno za večji volumen. Ustvarite stransko prečo, nanesite solni sprej na preostalo dolžino in jih osušite do suhega. Pričesko s poletnimi kodri še nekoliko nadgradite s kodralnikom. Pri tem posamezne pramene navijte na nekoliko večji kodralnik in jih poudarite. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za popolno obstojnost!