Schwarzkopf Oblikovanje las

Najljubša pričeska pri ženskah: Daljši paž

Najljubša pričeska: Daljši paž
Paž odlično pristaja plavolaskam in rjavolaskam
© Getty Images

Zvezdnice, stilske ikone, znane osebnosti iz sveta filma in zabave obožujejo daljši paž. Trendovska pričeska je postala prava filmska uspešnica. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je za ljubki paž značilno, komu odlično pristaja in zakaj je postal nepogrešljiv v repertoarju najbolj priljubljenih klasičnih pričesk.


 • Daljši paž: 
  Pričeska z enakomerno dolžino las v višini ušes (prvotna dolžina paža) pa vse do ramen.

 • Prehodna pričeska? Nikakor ne! Daljši paž je postal nepogrešljiv. Tudi na aktualnih trendovskih lestvicah najbolj priljubljenih pričesk lahko najdemo daljši paž v zgornji polovici lestvice, kjer zagotovo zavzema eno vodilnih mest. Toda zakaj je tako zelo priljubljen? Odgovor je na dlani, to lahko pripišemo predvsem njegovi raznolikosti, poleg tega ima še več talentov. 

  Daljši paž je filmska uspešnica, ker …

  ... se vam ni treba odločiti med daljšimi lasmi in kratko postriženo pričesko,

  ... je primeren za vse vrste las,

  ... dolžina omogoča tudi oblikovanje čudovitih visokospetih pričesk,

  ... vam v trenutku podeli mladosten videz,

  ... deluje glamurozno (s povsem gladko počesanimi in zravnanimi lasmi) in lahkotno razigrano (z valovito strukturo) – vse v enem,

  ... se lahko ustvari v samo nekaj potezah,

  ... ste z njim vselej v skladu z najnovejšimi modnimi trendi,

  ... sam po sebi zagotavlja eleganten videz.

 • Komu daljši paž odlično pristaja?

  Če ste se odločili za paž, vam čestitamo za odlično izbiro. To je pričeska, ki pristaja vsakomur, ne glede na strukturo las, obliko obraza in stil. Prav zato ga obožujemo!


 • Ovalna oblika: Ljudje z ovalno obliko obraza imajo veliko srečo v življenju, saj jim pristajajo skoraj vse pričeske. Daljši paž lepo poudari harmonijo enakomernih proporcev, ki jo še toliko bolj poudarijo lasje z dolžino do ramen. Celostna podoba deluje zelo usklajeno in harmonično. Nasvet za stilsko oblikovanje: Lahko si omislite sredinsko prečo ali daljši frufru.

  Okrogla oblika: Če imate okroglo obliko obraza, vam svetujemo, da se odločite za stopničasto postriženo različico z daljšim pažem. Resice na zgornjem delu lasišča bodo ustvarile dodaten volumen, spremenile razmerje in tako optično podaljšale obraz. Nasvet za stilsko oblikovanje: Odlično vam bo pristajala mehka stranska preča ali daljši frufru, počesan na eno stran.

  Oglata oblika: Če imate oglato obliko obraza, potrebujete mehke linije, ki ustvarijo kontrast. V tem primeru vam bodo lepo pristajale pričeske v stilu daljšega paža s stopničkami in resicami, ki obdajajo obraz in mu podelijo mehke linije. S tem boste ustvarili zanimiv kontrast med mehkimi linijami in nekoliko bolj izrazitimi potezami obraza. Nasvet za stilsko oblikovanje: Valovita struktura bo vnesla lahkotnost in razigranost. 

 • Predstavljamo vam pričesko, ki je osvojila modni svet. Paž obožujejo blogerke, manekenke pa tudi zvezdnice. Najlepši dokaz za to najdete v galeriji. 

 • Najljubša pričeska: Daljši paž

  Daljši paž: Nikki Phillips

  © Getty Images  

  Daljši paž: Nikki Phillips

  Nikki Phillips je imela v preteklosti daljše lase, nato pa jih je postrigla. Pred kratkim se nam je predstavila s trendovskim in nekoliko daljšim pažem. Njeno novo pričesko z osebnim pečatom bi lahko opisali kot kombinacijo med skuštrano stransko prečo, zaobljeno postriženimi konicami z dolžino do ramen, celostno podobo pa zaokrožijo ultralahki poletni kodri z valovito strukturo. Za takšno pričesko potrebujete sprej za zaščito pred vročino in kodralnik – to je vse! 

  Daljši paž: Irena Sidorova

  © Getty Images  

  Daljši paž: Irena Sidorova

  Irena Sidorova nas je navdušila z nekoliko daljšim pažem, ki sega do ključnice. Lasje so zravnani in sijoči. Celostna podoba deluje zelo elegantno. Moderna različica združuje sredinsko prečo in lahkotne, razigrane linije z valovito strukturo. Lase preprosto osušite z okroglo krtačo, nato konice izmenično obračajte navzven in navznoter. Sprednji lasje so v višini ličnic oblikovani polkrožno in obkrožajo obraz. Irena si je omislila pričesko v stilu ombré-look v kombinaciji s svetlejšimi konicami in nekoliko temnejšim odtenkom na lasišču

  Daljši paž: Elizabeth Olsen

  © Getty Images  

  Daljši paž: Elizabeth Olsen

  Filmska igralka Elizabeth Olsen nas je v preteklosti navduševala z daljšimi lasmi v stilu sleek-look, pogosto pa smo jo opazili tudi s skuštranimi pričeskami. V zadnjem obdobju jo največkrat vidimo z daljšim kodrastim pažem, ki si zasluži vse pohvale. Če želite ustvariti takšno pričesko, morate lase naviti na kodralnik, pri tem ne smete pozabiti na sprej za zaščito las pred vročino. Na koncu kodre s prsti oblikujete v želeno obliko in jih utrdite z lakom za lase. Če želite ustvariti dodaten volumen, lase na lasišču nekoliko natupirajte

  Daljši paž: Chloë Sevigny

  © Getty Images  

  Daljši paž: Chloë Sevigny

  Kratki lasje, dolgi lasje in nato daljši paž. Chloë Sevigny je prava kameleonka, ki obvlada stilsko preobrazbo. Daljši paž ji odlično pristaja. Odločila se je za trendovsko pričesko s povsem gladko počesanimi lasmi in asimetričnimi linijami (sprednji lasje so nekoliko daljši). Celotno podobo dopolni cikcak preča, ki jo poudari temnejši narastek na lasišču (absoluten trend). Na koncu nanesite še lak za visok lesk na preostali dolžini las. Preprosto bleščeče!

  Daljši paž: Naravnost z modnih brvi

  © Getty Images  

  Daljši paž: Naravnost z modnih brvi

  Pričeska, ki je primerna za modno revijo. Na modnih revijah je bil paž večkrat razglašen za trendovsko pričesko, zato zvezdniška pričeska ni manjkala pri nobeni blagovni znamki oziroma modnem oblikovalcu. Srednja dolžina las je ustvarjena za nove modne trende. Britanska blagovna znamka Sibling nam je predstavila različico z resasto postriženim mikrofrufrujem, ki ga dodatno poudari futuristični trak za lase. Atraktivna pričeska za sezono pomlad/poletje 2016 je v središču pozornosti!