Schwarzkopf Oblikovanje las

Ali mi kratka pričeska pristaja?

Kratka pričeska: Cate Blanchett
Kratka pričeska: Cate Blanchett
© Getty Images (2)

Nobenega dvoma ni, da kratka pričeska zahteva kar nekaj poguma. Odločitev porezati dolge lase ni enostavna. Vendar pa je lahko kratka pričeska, če je primerno stilsko oblikovana, preprosto osupljiva. Kratka pričeska morda deluje nekoliko puristično, strogo ali preveč preprosto. V nadaljevanju vam bomo pokazali galerijo najlepših zvezdniških kratkih pričesk, ki so vse prej kot dolgočasne. Prišepnili pa vam bomo tudi nekaj nasvetov za stilsko oblikovanje las.

 • Najprej bomo rekli, da izjave ''kratka pričeska mi ne pristaja'' ne bomo sprejeli, ker preprosto ne drži. Kratka pričeska ne pomeni nečesa slabega. Sem spadajo tudi pričeske v stilu bob, stopničasto porezani lasje, ki segajo preko ušes, ali deški stil pričeske z nekoliko daljšimi lasmi na vrhu glave. Takšna pričeska pristaja (skoraj) vsaki ženski in včasih je potrebno prav dramatično krajšanje las, da bi poudarili linije obraza.

  Cate Blanchett je z dolgimi blond lasmi videti fenomenalno. S svojo novo pričesko je še vedno blond in zelo lepa, vendar povsem drugačna.

 • Kratki lasje potrebujejo malo nege

  Pozabite zahtevno oblikovanje dolgih las z navijalkami, petimi okroglimi krtačami ali kodralnikom. Večina kratkih pričesk se lahko brez težav in preprosto oblikuje vsako jutro. Pri tem potrebujemo sušilec za lase, veliko mehko krtačo, pet prstov in malo gela ali voska. Zelo pomembno pri kratki pričeski je redno striženje las, ki je potrebno na vsake štiri do šest tednov. Profesionalno oblikovani lasje v frizerskem salonu ohranijo obliko za dalj časa.

 • Kratke pričeske: bodite pozorni na pravilne proporcije

  • Če imate oglato obliko obraza, je za vas bolje, da se odpoveste kratko postriženi pričeski v stilu bob in pričeskam z zelo geometričnimi linijami. V tem primeru je idealna za vas stopničasto postrižena pričeska z resicami, ki naredi vaš obraz nekoliko bolj mehak in ženstven

  • Če imate ozek obraz, vam bo zelo dobro pristajal večji volumen. Prav tako so primerne resice, vendar je dobro, če se pričnejo šele v višini ušes
  • Če imate srčast obraz, boste delovali bolj usklajeno, če bo poudarjeno vaše čelo. To boste dosegli z zelo dolgim ponijem ali nekaj prameni, ki prosto padajo na čelo (glejte Ashlee Simpson)
  • Nizko čelo se lahko optično poveča s stopničastim ponijem ali strogo nazaj počesanimi lasmi (glejte Hayden Panettiere)
  • Visoko čelo bo manj vpadljivo, če boste nosili dolg poni
  • Kratek poni je odličen, če imate zelo izrazit nos, dolg poni pa bo vaš nos poudaril
 • Z dolgih las na kratke: takšne pričeske imajo zvezdniki: