Schwarzkopf Oblikovanje las

Ko se vam mudi: Najhitrejše stilske pričeske na svetu

Ko se vam mudi: Najhitrejše stilske pričeske na svetu
Modni hit v vseh pogledih: Lasje, speti v razigrano figo – pričeska, ki je nadvse lahkotna in elegantna
© Getty Images

Ste med tistimi, ki zjutraj radi spijo do zadnje minute, se spontano odločijo, kaj bodo oblekli, in svojo jutranjo kavico popijejo kar stoje? Tudi vam zjutraj vedno zmanjkuje časa? Logično je, da se v tem primeru ne želite še dodatno obremenjevati s pričesko, saj preprosto nimate časa. V nadaljevanju vam bomo predstavili hitre in preproste pričeske za dolge, srednje dolge in kratke lase. 

 • Niste med tistimi, ki radi zgodaj vstajajo? Potem zagotovo poznate problem pomanjkanja časa za oblikovanje pričeske. Vse mora biti hitro. Potem nastane težava z neposlušnimi in neukročenimi lasmi, ki so izrazito samosvoji in včasih nekontrolirano štrlijo na vse strani, posebno če so kratki ali s srednjo dolžino. Stilsko oblikovanje pričeske je lahko zelo zamudno, ker je lase včasih težko ukrotiti. Za vas imamo ekspresno rešitev, saj k sreči obstajajo nasveti za bliskovito hiter lepotni tretma. 

  Ukrep za prvo pomoč: Na lase nanesete suhi šampon, nato pa kratke lase s štirioglato krtačo oblikujte v želeno obliko tako, da jih češete v nasprotni smeri rasti. 

  Če so vaši lasje dolgi vsaj do brade, si lahko pomagate s samostoječimi ali vročimi navijalkami. Zgornje lase navijte na velike navijalke in jih na kratko osušite s sušilnikom, nato poskrbite za make-up, vmes pa počakajte, da se kodri ohladijo – in že ste urejeni. 

  Pri dolgih laseh pomaga že, če greste spat z visoko spetim čopom (nikar ne zavežite oziroma spnite preveč močno). Takšen čop vas ne bo motil med spancem, neposlušni lasje pa bodo nežno ukročeni. Zelo dobra rešitev je tudi ozka svilnata rutica, ki jo lahko uporabite namesto gumice, lahko pa izberete tudi priljubljene spiralne gumice, ki se povsem lahkotno ovijejo okrog čopa. Zjutraj tako ne boste imeli pregibnih mest na laseh. 

  V naši galeriji si lahko ogledate še več nasvetov in idej za pričeske, ki jih boste lahko ustvarili v trenutku.

 • Hitre pričeske za vse dolžine las

  Hitra pričeska za dolge lase: Čop

  © Getty Images  

  Hitra pričeska za dolge lase: Čop

  Vsestranski talent: Visoko spet čop z ovitim pramenčkom je popolna pričeska za običajen dan. S pravo mero stilske elegance ima tudi izjemen potencial za glamur. 

  Stilska navodila: Lase visoko na lasišču oblikujte v visoko spet čop in izvlecite droben pramenček. Čop utrdite z gumico, tanek pramenček pa ovijte okrog čopa, tako da boste prekrili gumico. Uporabite sponke, ki bodo poskrbele za dodatno obstojnost. Razkošen volumen in čudovito obstojnost si lahko pričarate z dvema ali tremi sponkami, ki jih navpično zataknete pod čopom  

  Hitra pričeska za dolge lase: Spletene kitke

  © Getty Images  

  Hitra pričeska za dolge lase: Spletene kitke

  Pričeska je videti zelo kompleksna, vendar je dejansko zelo preprosta. Predstavljamo vam dve spleteni kitki. Pričeska v pravljičnem stilu je odlična rešitev za poležane lase, ki štrlijo na vse strani. Kitke so namreč pravo skrivno orožje za popolno stilsko podobo. 

  Stilska navodila: Ustvarite sredinsko prečo, nato lase počešite povsem ravno. Razdelite jih na dva dela in na vsaki strani, v višini ušes, spletite po eno kitko. Konce kitk pritrdite z gumico (lahko izberete transparentno ali pa jo uskladite z barvo svojih las) 

  Hitra pričeska za dolge lase: Nizko umeščen čop

  © Getty Images  

  Hitra pričeska za dolge lase: Nizko umeščen čop

  Zelo preprosto in nadvse elegantno. Nizko umeščen čop je zagotovo kralj med hitrimi pričeskami. Deluje zelo minimalistično (lahko ga kombinirate s sredinsko ali stransko prečo), lepo pa pride do izraza tudi brez zamudnega stilskega oblikovanja.

  Stilska navodila: Lase počešite popolnoma gladko in jih usmerite nazaj, nato pa jih povežite na zadnjem delu lasišča – čop ustvarite globoko na zatilju. Modne navdušenke obožujejo različico čopa, ki je oblikovan na eni strani, da prekriva uho 

  Hitra pričeska za dolge lase: Figa na kvadrat

  © Getty Images  

  Hitra pričeska za dolge lase: Figa na kvadrat

  Za vse, ki se jim mudi, je pričeska z dvema figama več kot idealna izbira zaradi dveh razlogov: povsem enostavno oblikovanje in stilska eleganca na kvadrat. 

  Stilska navodila: Lase razdelite na dva dela in oblikujte dva visoko speta čopa na levi in desni strani lasišča. Nato ju zavijte v dve figi in utrdite s sponkami

  Hitra pričeska za kratke lase: Popolnoma gladko počesani lasje

  © indigitalimages.com  

  Hitra pričeska za kratke lase: Popolnoma gladko počesani lasje

  Četudi vam primanjkuje časa, ni treba, da se to pozna pri stilski eleganci. Kratke lase lahko zelo enostavno oblikujete v vznemirljive pričeske, in to v trenutku. Naša najljubša pričeska: Povsem zglajeni in nazaj počesani lasje, utrjeni z gelom. 

  Stilska navodila: Na lase nanesite gel v velikosti lešnika in ga porazdelite, nato lase z glavnikom enakomerno prečešite. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler ne boste dosegli želenega učinka gladkih, zravnanih las 

  Hitra pričeska za kratke lase: Skuštrana pričeska

  © Getty Images  

  Hitra pričeska za kratke lase: Skuštrana pričeska

  Se zjutraj zbudite s povsem skuštranimi lasmi? Zakaj ne bi tega vzeli kot osnovo za oblikovanje pričeske in vse skupaj še dodatno popestrili? Prav pri kratkih pričeskah deluje takšen stil odlično in ustvari zanimiv stil moderne fantovske pričeske. 

  Stilska navodila: Na lase nanesite nekaj pudra za večji volumen, nato ga s konicami prstov velikodušno porazdelite po laseh. Čim bolj boste pričesko skuštrali, tem bolj ekstremen bo skuštran stil