Schwarzkopf Oblikovanje las

Lasje z dolžino do brade: Zmagovalni paž

Lasje z dolžino do brade: Zmagovalni paž
Lea Sedoux se nam je predstavila z drzno pričesko z dolžino do brade, ki je nadvse očarljiva
© Getty Images

V kratki pričeski je veliko več kreativnosti, kot se vam morda zdi na prvi pogled. Dolžina do brade omogoča raznolike preobrazbe, kar dokazuje tudi Schwarzkopfova pričeska Pretty Jaws. Za takšno pričesko z dolžino do brade sta se odločili tudi Jennifer Lawrence in Lea Sedoux. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše različice, ki navdušujejo s svojo raznolikostjo. 

Si želite imeti paž? To je vsekakor dobra ideja, saj je kratka dolžina las trenutno zelo moderna. Prav zato nič ne preseneča, da blogerji in uporabniki družbenih omrežij, kot sta na primer Instagram in Influence, ter številne zvezdnice po vsem svetu tekmujejo s kratkimi pričeskami s priljubljenim hashtagom #ShortHairDontCare. Samo na Instagramu se to geslo pojavi pri skorajda 1,4 milijona slikah, zato tega trenda nikakor ne moremo prezreti. To dokazuje tudi naša trendovska pričeska Pretty Jaws z dolžino do brade. Odlikuje se po svoji eleganci in je zagotovo uspešnica med trendovskimi kreacijami 2016. S kratko pričesko boste v najboljši družbi, kar še posebno velja za paž. In kaj ga naredi tako posebnega? Kratek in praktičen, zato tudi zelo ženstven. Najboljše pri tem je, da lahko pričesko s srednjo dolžino las oblikujemo na različne načine. Paž ponuja številne možnosti oblikovanja kot le malokatera druga pričeska – lasje so lahko skodrani, zravnani, valoviti, speti … Poleg tega paž obožujemo zaradi njegove metamorfnosti. Lahko je eleganten, drzen, športen, zapeljiv in še veliko več.   

To je prepoznal tudi Hollywood. Prelepe filmske igralke so se odločile za trendovski paž in si postrigle dolge lase. Zvezdnice se predstavljajo s pričesko z dolžino do brade, vse od lahkotnih do superglamuroznih in elegantnih različic, in s tem kažejo, da obožujejo vsestransko pričesko z izjemnimi potenciali.

 • Lasje z dolžino do brade
  Premočrtno! Jennifer Lawrence se je odločila za paž s povsem gladko počesanimi lasmi
  © Getty Images

  Paž z gladkimi lasmi deluje izrazito ekstravagantno. Različno postrižene dolžine poudarijo eleganten videz. Osnovna dolžina je do brade (sprednji prameni in na zatilju), lasje ob straneh tvorijo asimetrično linijo in segajo vse do ključnice. Pričeska združuje paž in clavi-cut (dolžina do ključnice) ter predstavlja absolutni trendovski duet. Da bo prišla najlepše do izraza, si obvezno omislite sredinsko prečo. 


 • Stilska navodila: Ustvarite prečo na sredini lasišča, nato nanesite sprej za zaščito pred vročino. Postopoma, pramen za pramenom, lase zravnajte z likalnikom. Konice pri tem nežno obrnite navznoter. Na koncu uporabite lak za visok lesk in kreacija v stilu ultra-sleek-chic je ustvarjena.

 • V galeriji si lahko ogledate, kakšne stilske možnosti ponuja paž z dolžino do brade, kot smo lahko videli pri Kristen Stewart in drugih zvezdnicah. 

 • Lasje z dolžino do brade

  Dolžina do brade: Valovita struktura s sredinsko prečo

  © Getty Images  

  Dolžina do brade: Valovita struktura s sredinsko prečo

  Dekle iz soseščine: Kristen Stewart z rahlo valovitimi lasmi in zlato blond barvo stavi na videz pridne deklice. Nikakor ne! Kratka trendovska dolžina pričeski namreč podeli nekaj posebnega. Sredinska preča zaokroži popolno podobo ter deluje lahkotno, razigrano in moderno (s temnejšim narastkom, ki poskrbi za ultramoderen videz). Lasje so na eni strani zataknjeni za ušesom, zato pričeska deluje tudi nekoliko uporniško, medtem ko rdeče ustnice odražajo zapeljivo čutnost. Pridna deklica? Ne, močna osebnost. 

  Stilska navodila: Lase zvečer umijte in pustite, da se nekoliko osušijo. Nato ustvarite sredinsko prečo in še vlažne lase spletite v več majhnih kitk, pri tem ohranite določeno razdaljo do lasišča. Naslednje jutro kitke razpletite in pričesko oblikujte s prsti. Uporabite še lak za visok lesk in že ste pripravljeni! 

  Dolžina do brade: Valoviti lasje s frufrujem

  © Getty Images  

  Dolžina do brade: Valoviti lasje s frufrujem

  Tudi pevka Taylor Swift se je odločila za mehko valovito strukturo, vendar si je omislila stransko prečo in frufru, ki ga je počesala globoko na obraz. Pričeska deluje zrelo in neukročeno. S takšnim pažem priljubljena zvezdnica izraža svojo moč in zapeljivo podobo. Odvisno od stila in make-upa lahko celostna podoba deluje rokersko, lahkotno ležerno ali povsem ženstveno in elegantno. Nam je vsekakor zelo všeč! 

  Stilska navodila: Lase umijte, jih obrišite z brisačo in nanje nanesite peno za oblikovanje v velikosti teniške žogice. Oblikujte stransko prečo. Na preostalo dolžino nanesite sprej za zaščito pred vročino in osušite do suhega. Nato z likalnikom za lase ustvarite nežne kodre, tako da posamezne pramene navijete navpično. Pustite delovati kratek čas in počakajte, da se kodri ohladijo. Na koncu uporabite še lak za lase in zablestite s popolnim stilom!

  Dolžina do brade: Napol visoko speta pričeska

  © Getty Images  

  Dolžina do brade: Napol visoko speta pričeska

  Zajamčen uspeh: Paž s kodri ima v rokavu še eno trendovsko različico, pri čemer mislimo na hipijevsko napol visoko speto pričesko, kakršno ima Hilary Duff. Zgornje lase je z gelom zelo lahkotno počesala nazaj in jih spela. Takšna pričeska pride lepo do izraza tudi pri popolnoma gladkih laseh. 

  Stilska navodila: Ustvarite rahlo valovito strukturo (glejte navodila pri Kristen Stewart). Na lase nanesite gel v velikosti lešnika, nato pa zgornje lase počešite nazaj in jih na zadnjem delu glave pritrdite s sponkami. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost. Če želite, da bo celotna podoba delovala nekoliko bolj skuštrano, izvlecite nekaj pramenčkov na sprednjem delu

  Dolžina do brade: Visoko speta pričeska

  © Getty Images  

  Dolžina do brade: Visoko speta pričeska

  Kdor misli, da se mora zaradi paža odpovedati visoko speti pričeski, se vsekakor moti. Lasje s srednjo dolžino so namreč primerni tudi za figo in banano. Takšna dolžina omogoča ustrezno obstojnost, poleg tega jih lahko oblikujemo bolj enostavno kot zelo dolge lase. Najlepši primer je zagotovo Elisabeth Moss. Filmska igralka si je omislila visoko speto pričesko na zadnjem delu lasišča, v predelu zatilju. Pri tem je lase elegantno zavila in ustvarila tipično obliko banane. Zelo prefinjeno! 

  Stilska navodila: Ustvarite sredinsko prečo, nato zgornje lase natupirajte in jih oblikujte v grivo. Preostale lase počešite nazaj in jih na zadnjem delu zavijte,  tako da boste oblikovali majhno banano. Pritrdite s sponkami in uporabite lak za lase