Schwarzkopf Oblikovanje las

Poslovni razred: pričeske za poslovni svet

Poslovni razred: pričeske za poslovni svet
Da boste pripravljeni na poslovni svet – resne pričeske
© Yuri Arcurs / Fotolia

Kratko postrižena pričeska v stilu boba, figa ali čop so zelo primerne pričeske za poslovni svet, ki vam bodo pri karieri v veliko pomoč. So osnova za umirjen in klasičen stil pričeske, ki deluje ženstveno in elegantno ter hkrati omogoča veliko variacij. Takšna pričeska bo izražala resnost in vašo kompetentnost. Zaupali vam bomo, s kakšno pričesko boste v poslovnem svetu najbolj uspeli in česa si pri stilskem oblikovanju v tem primeru ne smete privoščiti.

 • Kratko postrižena pričeska v stilu boba ali pričeska z dolžino las do ramen velja za optimalno pričesko za poslovni svet. Pričeska, ki je na zatilju rahlo stopničena v kombinaciji s ponijem ali daljši bob, deluje modno in večno. Kratke pričeske morajo biti vedno perfektno ostrižene, sicer delujejo malomarno, ta lastnost pa v poslovnem svetu ni dobrodošla.

  Kakor hitro so lasje daljši in segajo čez ramena, jih je najbolje speti v čop ali ustvariti visoko speto pričesko, da lasje ne padajo na obraz in ne otežujejo pogleda. To bi delovalo moteče in odbijajoče.

  Najbolj priljubljeni pričeski v poslovnem svetu sta figa in čop. Ne glede na to, ali višje na lasišču ali nižje na zatilju, v sleek looku ali s kodri, odprto ali speto, na sredini ali ob strani – vedno z lakom za lase, ki je preprosto nepogrešljiv. To so vsekakor stili pričesk, ki so popolna rešitev za stilsko urejenost v poslovnem svetu. Najboljše pa je, da se lahko takšna pričeska hitro spremeni, pri čemer že najmanjše spremembe ustvarijo nove variacije in drugačen stil.

 • Poslovne pričeske – manj je več

  Za videz v poslovnem svetu veljajo določena pravila, ki jih morate obvezno upoštevati. Tako vam ne priporočamo divje kodraste pričeske ali premočno tupiranih las. Pretirano stilsko oblikovanje odraža pomanjkanje profesionalnosti. Pričeske, ki so stilsko oblikovane s preveč gela, laka za lase ali voska, delujejo zelo togo, kar lahko vzbudi učinek, da je oseba, ki ima takšno pričesko, nefleksibilna.

  V poslovnem svetu prav tako niso dobrodošle preveč razigrane pričeske. Zagotovo si želite, da vas jemljejo resno. Ne priporočamo vam pompoznih in glamuroznih videzov, ki so v poslovnem svetu povsem neprimerni. Prav tako je potrebna zmernost pri barvi las, saj ne sme biti preveč nenaravna, ter pri izbiri modnega nakita za lase, ki naj bo nekoliko bolj zadržan. Sponke z rožicami in pentlje niso priporočljive, razen če ste zaposleni kot urednica modne revije.

 • Galerija: Stilske pričeske za poslovni svet

  Professional Hair Styles

  © Jean Michel Foujols  

  Profesionalne pričeske: gladko počesana in nizko speta figa

  Nobena druga pričeska ne izraža toliko resnosti kot figa. Trenutno zelo moderne so fige v sleek looku. V ta namen na lase – od lasišča do ušes – nanesite gel v velikosti lešnika in ga nežno porazdelite po laseh. Nato naredite prečo, lase počešite nazaj in jih oblikujte v figo

  Professional Hair Styles

  © Andreas Kuehn  

  Profesionalne pričeske: visoko spet čop

  Gladek sijoč čop, ovit z lasnim pramenom. Takšen je stilsko urejen čop za poslovni svet, ki vam bo podelil resno poslovno noto. Na lase nanesite sredstvo za zaščito las pred vročino in jih nato postopoma, pramen za pramenom zravnajte z likalnikom za lase. Zdaj lase povežite v visok čop in jih spnite z gumico nato pa še z lasnim pramenom. Fiksirajte s sponko in na koncu nanesite še lak za lesk

  Professional Hair Styles

  © Getty Images for IMG  

  Profesionalne pričeske: nizek čop z natupiranimi lasmi

  Nizko umeščen čop z večjim volumnom na zadnjem delu glave deluje sofisticirano. V sprednjem delu naredite sredinsko prečo, na zgornjem delu lasišča ločite del las, jih natupirajte in nato preko počešite zgornje lase. Lase povežite v zatilju in utrdite z lakom za lase. Pričeska je gotova!

  Professional Hair Styles

  © Getty Images for IMG  

  Profesionalne pričeske: daljši bob

  Pričeska v stilu boba deluje resno in elegantno, če so konice usmerjene navznoter ali navzven. Na vlažne lase nanesite peno za večji volumen in naredite globoko stransko prečo. Nato lase z vseh strani z okroglo krtačo zravnajte in konice obrnite navznoter. Na lase nanesite nekaj laka za sijaj in jih ob strani pritrdite z okrasno sponko

  Professional Hair Styles

  © Image Source  

  Profesionalne pričeske: kodrasti čop

  Lase morate za takšno pričesko počesati nazaj in jih na zgornjem delu rahlo speti. Pričeska je primerna za močne naravne kodre, z njo dosežete strukturo in urejenost za poslovni svet. Lase povežite v visok čop in ga še enkrat potegnite skozi gumico za lase. Tako boste dobili pentljo. Lasne konice zavijte okrog gumice in jih pritrdite z lasnimi sponkami. Zdaj morate lase samo še malo oblikovati s prsti in pričeska je gotova. Lahko tudi izvlečete nekaj posameznih pramenov in jih poljubno fiksirate. Na koncu uporabite še lak za lase

 • Spletne povezave

  Poslovne novice >> money.cnn.com

  Zanimive informacije iz poslovnega sveta >> sideroad.com