Schwarzkopf Oblikovanje las

Čudovite pričeske za moderne čepice in klobučke

Stilski nasveti: Pričeske za modna pokrivala
Manekenka s traperjem iz krzna na modni reviji blagovne znamke Yigal Azrouel v New Yorku
© Getty Images

Izbira modnih pokrival je velika. To je lahko traper, kapa v stilu beanie ali v stilu herringbone, morda francoska baretka. Izbira najprimernejše pričeske je odvisna od same vrste pokrivala. V galeriji vam bomo predstavili nekaj zvezdnic, ki so si omislile topla zimska pokrivala, hkrati pa so izbrale stilske pričeske, ki takšnim pokrivalom najbolje pristajajo.

 • Ko temperature padejo pod ničlo, postanejo topla pokrivala nepogrešljiva, kar še zlasti velja za dolge sprehode in druge opravke v hladnih in zasneženih zimskih mesecih. Sprehod tako postane pravo zimsko doživetje, saj nas topla zimska oblačila, vključno s čepicami, prijetno grejejo. Izbira modnih pokrival je zelo velika, zato boste zlahka našli najbolj primerno zase in za vaš modni stil. Pri tem ostaja samo še vprašanje, kakšna naj bo pričeska, ki bo najbolj primerna za modno čepico?

 • Pričeske in stilski nasveti za vse, ki obožujejo modne čepice

  1. Predstavljamo vam stilsko različico, ki pristaja vsakomur: Lase oblikujte tako, da prekrivajo ušesa, nato pa si nadenite čepico. Lasje imajo lahko v tem primeru dolžino boba, lahko segajo do ramen, lahko pa so tudi daljši. Takšna kombinacija lepo pride do izraza pri ravnih in kodrastih laseh.

  2. Pri kodrastih pričeskah morate upoštevati, da se lasje zaradi čepice nekoliko sploščijo, zato bo bolj primerno, če boste v tem primeru kodre ustvarili v višini ušes.

  3. Če imate čop ali figo, morate pričesko oblikovati tako, da vam bo čepica lepo pristajala, ne da bi jo čop ali figa ovirala.

  4. Imate kratke lase ali pa jih nosite spete? Potem izvlecite nekaj pramenov ob strani in jih usmerite na obraz, saj bo tako pričeska s čepico delovala bolj mehko in igrivo.

  5. Za neukročene, trmaste lase lahko uporabite vosek, ki bo lase lepo zgladil. Nanesite majhno količino voska in jih oblikujte v želeno obliko.

  6. Če imate frufru oziroma resice, se lahko odločite, da jih boste skrili pod čepico ali pa jih boste oblikovali tako, da bodo vidni. Če nimate frufruja, lahko čepico nastavite tako, da je lasišče na zgornjem delu glave vidno za en centimeter do dva.

  7. Če imate dolge lase in jih želite nositi spuščene, vam priporočamo, da jih položite preko ramen. Takšna pričeska bo v kombinaciji s čepico delovala zelo ženstveno in stilsko uglajeno.

 • V galeriji vam bomo predstavili različne kombinacije z modnimi pokrivali in stilskimi pričeskami, ki smo jih opazili pri zvezdnicah.

 • Najlepše pričeske za modna pokrivala

  Madeline Carroll, Urte Halabi

  © Getty Images  

  Francoska baretka

  Na sliki vidimo dve povsem različni pričeski v kombinaciji z legendarno francosko čepico: Madeline Carroll (levo) z živahno kodrasto pričesko in Urte Halabi (desno) z dosledno oblikovano pričesko v stilu boba

     

  Čepica v stilu herringbone

  To je ''hooligan hat'', ki združuje fantovski videz in nežno ženstveno noto. Teresa Missoni nam je predstavila kombinacijo z dolgimi spuščenimi lasmi, Inès de la Fressange pa se je odločila za sproščen čop z razigranimi pramenčki ob straneh, ki nežno padajo na obraz 

  Charlotte Ross

  © Getty Images  

  Vojaška čepica

  Charlotte Ross ima čudovito pričesko z mehkimi kodri, ki odlično pristajajo k vojaški čepici, pri čemer čepica pokriva ušesa in velik del las ter je povlečena globoko na obraz

  Dree Hemingway

  © Getty Images  

  Čepica beanie

  Dree Hemingway si je omislila zanimivo kombinacijo pričeske v stilu undone, ki deluje mladostno in razposajeno, in kapo v stilu beanie, ki takšni pričeski odlično pristaja

  AnnaLynne McCord, Skylar Grey

  © Getty Images  

  Kapa za baseball

  Tudi to je lahko zanimiva izbira za zimo. K baseballski kapi odlično pristajajo dolgi stopničasto postriženi lasje, kot lahko vidimo pri AnnaLynne McCord (levo), ali pa srednje dolgi lasje v stilu mladostne pričeske undone (kot to vidimo pri Skylar Grey)