Schwarzkopf Oblikovanje las

Stilsko oblikovanje kratkih las

Stilsko oblikovanje kratke pričeske: Cécilia Mendez
Stilsko oblikovanje za kratke lase mora biti preprosto, vendar učinkovito, kot to vidimo pri manekenki Cécilii Mendez
© Fairchild Archive

Kratki lasje so sicer zelo praktični, a tudi zelo trendovski. Od svojih dolgih las se je zaradi modernega trenda ločilo veliko zvezdnic. Ste morda tudi vi med njimi? Zato da bo vaša kratka pričeska brezhibna, obstojna in popolna, morate pregledati vsebino svoje omarice s pripomočki v kopalnici. Povedali vam bomo, kaj potrebujete za popolno stilsko oblikovanje kratkih las.

 • Pozabite na okroglo krtačo in navijalke. Veliko kratkih pričesk lahko povsem preprosto stilsko oblikujete z desetimi prsti. Za oblikovanje kratke pričeske v stilu ''sleek look'', ki se tesno prilega na lasišče, je idealna izbira štirioglata krtača za visok lesk. Krtačo uporabite med sušenjem s sušilnikom. Tako bodo lasje dobili visok sijaj, vendar pri tem ne boste ustvarili neželenega močnega volumna. Če se vam mudi in nimate veliko časa za zamudno jutranje stilsko oblikovanje pričeske, vam priporočamo tako imenovano skeletno krtačo z redkimi ščetinami iz umetnega materiala. Takšna krtača bo lase nežno strukturirala, zaradi velikih vmesnih prostorov med posameznimi ščetinami pa se bodo lasje hitro osušili. Pričeska bo tako imela čudovit volumen na lasišču.

 • Stilsko oblikovanje za kratke lase: vosek ali gel?

  Ne glede na to, ali se odločite za vosek, moker gel, kremo za stilsko oblikovanje, kremo za lase ali gelni vosek, kratki lasje so vselej primerni za katerikoli izdelek iz široke palete. Pri izbiri se morate ozirati zgolj na želeni učinek, ki ga želite doseči s stilskim oblikovanjem. Če si želite nežno mehko pričesko z visokim leskom, morate za stilsko oblikovanje kratke pričeske uporabiti vosek, kremo ali gelni vosek. Vsi ti izdelki vsebujejo negovalne maščobe, lasem podelijo sijaj in jih ne naredijo toge. Bodite previdni pri količini, ki jo uporabite za oblikovanje pričeske. Svetujemo vam, da uporabite gel ali vosek v velikosti zrna graha, ki ga z dlanmi nanesete pod lase. Če želite, lahko vosek ali gel še vedno dodate, medtem ko lahko preveč gela odstranite samo tako, da ga izperete s šamponom.

  Če obožujete zelo obstojno pričesko ali moker videz las v stilu peščene plaže, bosta za vas prava izbira moker gel in gel za stilsko oblikovanje. Takšni geli so na voljo z različno stopnjo obstojnosti (bodite pozorni na podatke na embalaži). Tako je na voljo vse od rahle do ultra močne obstojnosti. Previdno pri zelo finih in tankih laseh! V tem primeru ne uporabljajte močnih gelov za lase, saj bi ustvarili bodičasto pričesko, ki nikakor ni atraktivna.

 • Stilsko oblikovanje za kratke lase: volumen je ključnega pomena

  Pri kratkih pričeskah v stilu boba ali pri kratkih pričeskah z daljšimi zgornjimi lasmi je volumen zelo pomemben, saj je pričeska tako popolnoma izrazna. To boste najlažje dosegli s peno za oblikovanje in sprejem ali pudrom za stilsko oblikovanje, ki zagotavljajo obstojnost in volumen, ne da bi se lasje zlepili. Pri tem ne smete pozabiti na zelo pomembno dejstvo pri stilskem oblikovanju kratkih las: takšne izdelke je treba vselej nanesti na lasišče in ne na preostalo dolžino las. Glede na kakovost in potrebno nego so na tržišču pene in spreji za oblikovanje za poškodovane, pobarvane, normalne pa tudi mastne lase. Za oblikovanje kratkih las načeloma zadošča količina gela v velikosti oreha. Pena za oblikovanje las se lahko odlično uporabi tudi za osvežitev pričeske po naporni noči ali za osvežitev med prvim in drugim umivanjem las.

 • Stilsko oblikovanje kratkih las: za večjo obstojnost

  Lak za lase je zagotovo popoln finiš stilskega oblikovanja kratkih las, saj zagotavlja dolgotrajno obstojnost, poleg tega pa lase ščiti pred UV-žarki. Pomembno je, da lak na lase vedno nanašate z razdalje 20 centimetrov, zato da se meglica enakomerno porazdeli po celotnih laseh. Predstavili vam bomo še en zanimiv nasvet za večji volumen na lasišču, ki vam bo hkrati pričaral izrazit lesk: lase najprej polakirajte, nato pa nanesite še nekaj voska.