Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske za vitko linijo

Pričeske za vitko linijo
V podaljških: Visoko speta figa v stilu Gigi Hadid bo optično pričarala nekaj centimetrov in podaljšala obraz
© Getty Images

Brez skrbi, nikomur ni treba stradati! Obstaja veliko čudovitih nasvetov in trikov, ki nam pomagajo do bolj vitkega videza. Na primer z izbiro pravilnih oblačil ali pričeske. Zaupali vam bomo, s kakšno pričesko lahko na povsem enostaven način prekrijete nekaj odvečnih kilogramov, povedali vam bomo tudi, katerih pričesk se morate izogibati, če želite poskrbeti za prijeten videz pričeske ali postave.

 • Škarje, krtače in tehnike stilskega oblikovanja pričesk niso čarobna palčka, ki povzroči, da odvečni kilogrami preprosto izginejo, vendar jih lahko zakrijejo. Skrivnost je namreč v stilskem oblikovanju, ki pričara vitko linijo. Pravilna izbira pričeske lahko dejansko poskrbi za to, da se okrogla oblika obraza optično nekoliko podaljša. S pravo pričesko lahko zelo sofisticirano prekrijete tudi majhne pomanjkljivosti, kot je na primer dvojna brada. Najboljše pri tem je, da se učinek vitkejše linije v predelu obraza odraža pri celotni postavi. Lasje, ki segajo preko ramen, poskrbijo za nekaj dodatnih optičnih centimetrov po dolžini, jasno poudarjene konture na pravilnih mestih izenačijo okroglo obliko obraza, frufru in preča lahko vizualno ustvarita bolj vitko linijo. Spoznajte pričeske, ki lepo poudarijo vašo postavo! 

  V galeriji vam predstavljamo učinkovito hitro dieto za lase v slikah: 

 • Pričeske za vitko linijo

  Pričeske za vitko linijo: Napol visoko speta pričeska

  © Getty Images  

  Pričeske za vitko linijo: Napol visoko speta pričeska

  Zdaj vemo, zakaj manekenke, zvezdnice in znane osebnosti obožujejo napol visoko speto figo. Ne samo zato, ker je mega moderna, temveč ker obvlada tudi nekaj magičnih trikov. Napol visoko speta figa (običajno na zadnjem delu lasišča; tisti, ki so zelo pogumni, jo lahko ustvarijo tudi na vrhu lasišča) optično zabriše nekaj kilogramov. Položaj fige namreč podaljša obraz, spuščeni lasje v predelu zatilja in ob straneh pa dodatno poudarijo učinek vitke linije. Pričesko ustvarite povsem lahkotno in ležerno. Uživajte v manekenskih merah!

  Pričeske za vitko linijo: Stopničke s frufrujem

  © Getty Images  

  Pričeske za vitko linijo: Stopničke s frufrujem

  Če govorimo o manekenskih merah – tudi ljubljenka modnih brvi Lindsey Wixson prisega na pričesko, ki poskrbi za vitko linijo. Pri tem imamo v mislih stopničke. Trendovska stopničasto postrižena pričeska z rahlo valovito strukturo poskrbi za razgibanost in dinamiko v laseh in optično podaljša obraz. Poleg tega ustvari protiutež okrogli obliki obraza. Frufru, ki je počesan na eno stran in poteka poševno preko čela do ličnice, dodatno poudari ta učinek!  

   

  Pričeske za vitko linijo: Visok čop

  © Getty Images  

  Pričeske za vitko linijo: Visok čop

  Nadvse ljubko in s številnimi prednostmi: Uspešna manekenka Gigi Hadid je lase spela v visoko spet čop. Čop na zadnjem delu lasišča optično podaljša obliko glave, vratu in zatilja. V kombinaciji z rahlo natupiranimi in skuštranimi lasmi ter barvnimi prameni, ki vnašajo lahkotnost, je učinek vitkosti zagotovljen. Strogo počesan čop, ki je spet na zadnjem delu lasišča, s povsem gladko počesanimi lasmi, je v tem primeru slabša možnost

   

  Pričeske za vitko linijo: Diskretno natupiran čop

  © Getty Images  

  Pričeske za vitko linijo: Diskretno natupiran čop

  Natupirani lasje so zagotovo prva izbira, če želite ustvariti nekaj optičnih centimetrov in s tem vitkejšo linijo. Če ga kombinirate s sredinsko prečo, ki optično nekoliko podaljša obraz, je pričeska za vitko linijo popolna. Sophie Kennedy Clark dokazuje, kako pride trik za vitko linijo najbolje do izraza. Filmska igralka si je omislila natupiran čop s sredinsko prečo. Čop je pri tem ustvarjen globoko na zatilju, zato volumen na zgornjem delu lasišča ni pretiran. Posamezni prameni v daljšem frufruju poleg tega pričeski podelijo prepoznavni šarm v stilu Brigitte Bardot

   

  Pričeske za vitko linijo: Valoviti paž

  © Getty Images  

  Pričeske za vitko linijo: Valoviti paž

  Stilsko oblikovanje pričeske, ki poudari vitkost, je lahko povsem enostavno. Lauren Conrad si je omislila lahkotni valoviti paž (pred tem so bili njen zaščitni znak čudoviti dolgi lasje), s čimer je optično 'izgubila' nekaj kilogramov. Mehki valoviti kodri obdajajo obrazne poteze na pravih mestih in tako prekrijejo nekoliko bolj polna lička in dvojno brado. Nekoliko krajše postriženi lasje poskrbijo za nekaj dodatnih optičnih centimetrov, obenem pa so oči in ličnice lepo poudarjeni!

   

 • Katere pričeske poskrbijo za vitek videz?

  Popolna pričeska, pravi frufru, prava izbira stilske pričeske – triki, s katerimi lahko brez težav zakrijete nekaj kilogramov, so zelo raznovrstni. Načeloma lepo pridejo do izraza lahkotne pričeske s poudarjeno strukturo, ki popolnijo obrazne poteze in/ali ga optično podaljšajo ter tako zagotavljajo vitko linijo. Čudovita pričeska za takšen učinek so stopničke z resicami, ki nežno obdajajo obraz. To še posebno lepo pristaja okrogli obliki obraza. Strukturo in globino pa ne poudarimo samo z izbiro ustrezne pričeske, temveč tudi s pravilno postavitvijo pramenov. Z barvnim prelivanjem svetlejših in temnejših učinkov se lahko posamezne konture poudarijo in s tem tudi njihov učinek vitke linije. 

 • Osnovna pravila za stilsko oblikovanje pričesk, ki ustvarijo vitko linijo

  Na splošno velja naslednje: Las ne oblikujte preveč strogo in ne preveč blizu lasišča, prav tako ne smejo padati povsem ravno. Veliko boljše je, če izberete nežno valovito strukturo, ki se poigra z globino in omili konture. Idealna je stopničasta pričeska s srednjo dolžino in lahkotnimi mehkimi kodri. Poskrbi za vitke linije in pozornost preusmeri na pričesko. 

  Speti lasje: Visok čop in visoka figa, ki se ustvarita visoko na lasišču, pa tudi natupirana pričeska v stilu Amy Winehouse optično podaljšajo obraz. Visoko speti oziroma natupirani lasje optično podelijo nekaj centimetrov, zato obraz deluje nekoliko bolj podolgovato in s tem bolj vitko. Pričeska z učinkom vitke linije je tudi visoko speta banana, prav tako napol visoko speti lasje (delna figa).

  Neprimerno: Ravno postriženi frufru, ki prekriva čelo. Veliko bolje je, če izberete okrogli frufru, ki obdaja obraz, ali poševni frufru, ki sega vsaj do ličnic. Vsi, ki želijo s pričesko ustvariti vitkejšo linijo, si nikakor ne smejo omisliti povsem gladko počesan frufru. Strogo počesan čop pozornost prav tako preusmeri na obraz, ki ga je treba v tem primeru v največji meri prekriti. Pri tem imamo v mislih predel med ličnicami in brado. Naš nasvet: Čop ustvarite v lahkotnem, skuštranem videzu.

  Prav tako se izogibajte retrokodrom v hollywoodskem stilu z izrazitim volumnom. Takšne pričeske so preveč razkošne. Za bolj polno obliko obraza niso najbolj primerne kratke pričeske. Če želite zakriti nekaj kilogramov, morate izbrati daljše lase, primerna je dolžina od ramen do višine prsi.

 • Pričeske, ki ustvarijo vitko linijo: Primerna in neprimerna izbira

  Podajamo vam kratek pregled, kakšne pričeske lahko izberete in katerih pričesk se morate izogibati, če želite ustvariti vitko linijo.

  Primerna izbira: Stopničaste pričeske, prameni, mehki valoviti lasje, okroglo postriženi frufru, poševno postriženi frufru, paž, visoko speti čop, visoka figa, natupirani lasje, banana, napol visoko speti lasje, srednje dolgi lasje in lasje z dolžino čez ramena 

  Neprimerna izbira: Dolgi lasje, povsem ravni lasje, retrokodri, povsem gladko počesani čop, povsem ravno postriženi frufru, mikrofrufru, kratka pričeska