Schwarzkopf Oblikovanje las

Za velik volumen vaših las

Razkošen volumen Gillian Jacobs
Igralka Gillian Jacobs se nam je predstavila z razkošjem blond las v stilu šestdesetih. Brez ponija, z veliko volumna na lasišču in navzven obrnjenimi konicami
© Getty Images

Volumen v laseh boste zlahka ustvarili. Pomagate si lahko z okroglo krtačo med sušenjem, lase lahko natupirate ali pa ustvarite velike kodre. To je samo nekaj idej za ustvarjanje razkošnega volumna, ki bo izrazit pri stilskih pričeskah. Z našimi stilskimi nasveti in videoposnetkom vam bo to zlahka uspelo.

 • Brez dvoma je volumen primeren predvsem za posebne priložnosti, pa tudi za ženske, ki so rade v središču pozornosti. Razkošje las namreč pritegne veliko pogledov in občudovanja. Če si želite nevsakdanjo pričesko, ki vas bo postavila v središče dogajanja, bo za vas zelo primerna pričeska z razkošnim volumnom.

 • Volumen v laseh – čudovit stilski element

  Volumen ima lahko več različnih učinkov. Tako je volumen na zadnjem delu lasišča manj opazen in s sprednje strani skorajda ni viden, kot to vidimo pri Marion Cotillard in Nicole Richie (v galeriji spodaj). Volumen na zgornjem delu lasišča ustvari optični učinek bogatega razkošja, kot vidimo pri Gemmi Arterton in njeni visoko speti pričeski v Cannesu. Tudi volumen na zadnjem delu lasišča, na primer pri natupirani banani, vzbuja optični učinek večje velikosti. Potem so tu še glamurozni kodri z volumnom v predelu ponija. Obraz deluje nekoliko daljši in bolj ozek tudi pri grivi. Z volumnom v laseh se lahko poigravamo in si privoščimo veliko različnih trikov, ki nam lahko prinesejo številne prednosti – predvsem pa veliko pozornosti.

 • Volumen v laseh: nasveti in triki

  Če si želite večji volumen, imate na voljo veliko različnih možnosti:

  Pena za večji volumen: Pena za večji volumen se nanese na umite lase, ki se osušijo z brisačo. Peno je treba nanesti tja, kjer želimo ustvariti volumen, bodisi da je to lasišče ali preostala dolžina las ali pa oboje.

  Sušenje las z glavo navzdol: S tem trikom boste ustvarili večji volumen na lasišču že med sušenjem.

  Uporabite okroglo krtačo: Krtačo namestite pod lasmi in jo povlecite od lasišča do konic. Krtačo premikajte vzporedno s sušilnikom.

  Tupiranje las: Pramene postopoma privzdignite in jih natupirajte v nasprotni smeri s posebnim glavnikom za tupiranje. Uporabite lak za lase za sprotno utrjevanje in nadaljujte s tupiranjem.

  Volumen z navijalkami: Lase umijte, nanesite peno za stilsko oblikovanje in posamezne pramene na kratko osušite ter jih navijte na navijalke. Z navijanjem začnite na zgornjem delu lasišča in nato postopoma nadaljujte. Uporabite lak za lase in navijalke po 15 minutah odstranite. Lasišče narahlo natupirajte, s čimer boste ustvarili še več volumna.

  Kodranje: Kodrasti lasje imajo večji volumen kot gladki. Toda, ali ste vedeli, da ločevanje kodrov na drobne kodraste pramene ustvari še dodaten volumen?

  Lak za lase ali sprej za večji volumen: Če želite čudovit volumen, je lak za lase več kot odlična rešitev. Pri tem vam priporočamo, da lase vržete preko glave in jih polakirate v tem položaju.

  Puder za večji volumen: Lase privzdignite in puder nanesite pod lase, na lasišče.

 • V naši galeriji si lahko ogledate različne zvezdniške pričeske z razkošnim volumnom, vključno z navodili za stilsko oblikovanje.

  V videoposnetku vam Armin Morbach predstavlja zanimive pričeske z razkošnim volumnom, ki ga lahko ustvarite z navijalkami.

 • Videoposnetek: za čudovito razkošje vaših las

 • Zvezdniške pričeske z velikim volumnom

  Razkošen volumen: Busy Philipps

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: natupirani lasje v zadnjem delu lasišča

  Busy Philipps se nam je predstavila s pričesko z velikim volumnom na zadnjem delu lasišča. Takšen volumen najlažje dosežemo z glavnikom in lakom za lase.

  Stilsko oblikovanje: Lase natupirajte v nasprotni smeri s posebnim glavnikom za tupiranje in jih že med tupiranjem utrdite z lakom. Lase nato na zadnjem delu lasišča oblikujte v banano. V ta namen jih povežite na zatilju, podobno kot če bi naredili čop in ga nato zasukajte navznoter. Lase oblikujte v tipično obliko banane, ki poteka od zatilja do polovice zadnjega dela lasišča. Lasne konice in zgornje lase morate pri tem skriti pod banano. Pričesko utrdite s sponkami, lak za lase pa bo poskrbel za dodatno obstojnost.

  Razkošen volumen: Nicole Richie

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: Čop v obliki vodnega slapa

  Nicole Richie se nam je predstavila z zanimivim čopom z velikim volumnom na zadnjem delu lasišča, ki zagotovo vzbuja pozornost.

  Stilsko oblikovanje: Na zadnjem delu lasišča ločite širok pramen las in ga z glavnikom natupirajte ter provizorično spnite. Preostale lase razdelite na tri dele: na spodnji del, ki ga s tanko gumico povežete v čop ter na dva pramena ob straneh. Stranske lase počešite, zasukajte in jih od zgoraj ovijte okrog čopa ter pritrdite s sponkami. Na koncu pramen na zgornjem delu lasišča še enkrat natupirajte, ga nekoliko zgladite in položite preko čopa. Tako boste tudi vi zlahka ustvarili čop v obliki vodnega slapa, kot nam ga je predstavila Nicole Richie

  Razkošen volumen: Marion Cotillard

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: XXL-figa

  Marion Cotillard je s takšno velikansko figo na zadnjem delu lasišča videti preprosto čudovito.

  Stilsko oblikovanje: Lase na zadnjem delu lasišča povežite v čop in jih z glavnikom natupirajte v nasprotni smeri. Med tupiranjem lase polakirajte in nadaljujte, dokler ne ustvarite čudovitega čopa z velikim volumnom po celotni dolžini. Nato okrog razkošnega čopa nadenite gumico in konec čopa skrijte v figi. Pritrdite ga s sponkami. Zdaj lase razprostrite tako, da nastane figa v dimenziji XXL in jo na zadnjem delu lasišča pritrdite z zadostnim številom sponk. Lak za lase bo poskrbel za čudovito obstojnost. Na koncu uporabite še okrasni trak za lase in dodatno utrdite s sponkami. Ustvarili ste kraljevsko figo, ki jo bodo opazili

  Razkošen volumen: Demi Lovato

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: Natupirani poni

  Demi Lovato dokazuje, da volumen v laseh ustvari občutek vitkosti in ne nasprotno. Natupirani poni in ob straneh nazaj počesani lasje vsekakor ustvarijo čudovito silhueto. Če je vaš obraz nekoliko podolgovat, vam kljub temu priporočamo drugačno pričesko, saj obraz optično podaljša.


  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nanje nanesite peno za večji volumen in jih nekoliko osušite. Še ne povsem osušene lase do polovice navijte na velike navijalke, osušite do suhega in odstranite navijalke. Predel ponija narahlo natupirajte z glavnikom in ga skupaj s stranskimi lasmi pritrdite na zadnjem delu lasišča. Na koncu uporabite še lak za lesk

  Razkošen volumen: Julie Bowen

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: Retrokodri

  Igralka Julie Bowen je s kodrasto pričesko v retrostilu in čudovitim volumnom videti zelo ljubko.


  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nanje nanesite peno za večji volumen in naredite stransko prečo. Nato ustvarite kodre. Pri tem posamezne pramene navijte na srednje velike navijalke ali na kodralnik. Kodre lahko ustvarite tudi s prsti in jih utrdite s kovinskimi zaponkami ter lakom za lase. Nato lase osušite, odstranite navijalke in kodre oblikujte v želeno obliko. Po želji uporabite še gel za neukročene lase

  Razkošen volumen: Vanessa Hudgens

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: Zapeljivi kodri

  Vanessa Hudgens ima čudovito kodrasto pričesko, ki deluje zelo ljubko.

  Stilsko oblikovanje: Pena za kodre je odličen pripomoček za bogato razkošje kodrastih las. Takšno peno je treba nanesti na sveže umite lase. Lase navijte na kodralnik (pri tem ne pozabite na sredstvo za zaščito las pred vročino). Ustvarite debelejše in tanjše pramene, zato da bo pričeska delovala bolj živahno. Lase vrzite preko glave in glavo narahlo stresite ter posamezne kodre oblikujte s prsti. Na koncu na lase nanesite še puder za večji volumen ali uporabite lak za lase

  Razkošen volumen: Tina Fey

  © Getty Images  

  Razkošen volumen: Stopničasto porezani lasje

  Tina Fey ima stopničasto pričesko, ki poskrbi za večji volumen.

  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in uporabite regenerator, ki las ne obteži. Nato jih z okroglo krtačo osušite do suhega. S krtačo in sušilnikom ustvarite volumen. Sušilnik pri tem usmerite proti predelu senc, na zadnjem delu lasišča pa jih sušite v smeri nazaj. Nato pričesko oblikujte v želeno obliko in posamezne pramene poudarite z voskom

  Razkošen volumen: Adele

  © Getty Images  

  Razkošen volumen v kombinaciji z nekoliko bolj polnim obrazom

  Pevka Adele dokazuje, da pričeska z večjim volumnom odlično pristaja tudi k nekoliko bolj polnemu obrazu.


  Stilsko oblikovanje: Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nanje nanesite peno za večji volumen in jih z okroglo krtačo osušite v nasprotni smeri. Tako bodo lasje dobili čudovit volumen na lasišču. Šele na koncu lase previdno počešite v želeno smer. Konice nekoliko navlažite in jih navijte na debele navijalke ali pa uporabite debelejši navijalnik. Lase osušite do suhega, snemite navijalke in pričesko utrdite z lakom za lase