Schwarzkopf Oblikovanje las

Profesionalni nasveti za frufru

Profesionalni nasveti za frufru
Naj se zavesa odgrne! Predstavljamo vam enega najlepših trendov: Nekoliko daljši frufru, ki je rahlo razgrnjen na levo in desno stran
© Getty Images

Frufru lahko postrižete, pobarvate ali pustite, da zraste – ne glede na to, kakšen stil ste izbrali, obisk frizerja za to ni nujno potreben. Svetovali vam bomo, kaj vse lahko sami naredite za svoj frufru, in sicer tako, kot bi to naredili v profesionalnem frizerskem salonu. Poleg tega vam bomo predstavili aktualne trende in nasvete za stilsko oblikovanje.

 • Pričeska s frufrujem je izredno priljubljena. Majhen ornament ima velik učinek na celostno podobo. In ta včasih ustvari popolno tipsko spremembo. Načeloma pristaja vsakomur. Tisti z ozkim obrazom delujejo bolj harmonično, z njim pa lahko čudovito prekrijemo tudi visoko čelo. Frufru je primeren tudi za kodraste lase, lahko je sicer malce zravnan, saj bo tako prišel še posebno lepo do izraza. Poznamo različne tehnike striženja in dolžine ter tudi različne barvne kombinacije, ki vselej poskrbijo za drugačen stilski rezultat. In to vam bo uspelo tudi popolnoma samostojno. Striženje, stilsko oblikovanje, barvanje? Prepričani smo, da vam bo šlo dobro od rok! Zaupali vam bomo najboljše profesionalne nasvete, vi pa boste frufru oblikovali, kot vam je najbolj všeč. 

  Preden posežete po škarjah, glavniku in čopiču, morate najprej izbrati svojo želeno obliko. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj primerov – vse od ekstravagantnih do elegantnih.

 • Modna parada frufrujev: Novi trendi za leto 2016

  Frufru s prečo

  © Getty Images  

  Frufru s prečo

  Zelo dolg frufru vam seveda ne sme povsem zakriti pogleda. Prav nasprotno: Resice, ki segajo čez oči, se sedaj oblikujejo v prečo, tako je vaš pogled neoviran. Rezultat je zelo zapeljiv pogled. Odvisno od stilskih preferenc lahko prečo v predelu frufruja naredite ob strani ali na sredini. Nato lahko daljše lase na čelu natančno razdelite (celostna podoba deluje urejeno in zelo markantno), lase pa lahko tudi povsem lahkotno počešete na desno in levo stran. Vsekakor je treba frufru ob straneh postriči stopničasto, s tem zagotovimo tekoči prehod s preostalo dolžino las

  Zaokroženi frufru

  © Getty Images  

  Zaokroženi frufru

  Kratko in kompaktno: Topo postriženi frufru, pri katerem se suhi lasje skrajšajo na isto dolžino, je idealna izbira, če imate nekoliko močnejše lase. Zakaj? Povsem ravno postrižene linije lahko ustvarijo videz čelade, pri tehniki blunt cut pa ima frufru bolj izrazit volumen in nežno prekriva obrvi. Razkošni lasje z volumnom so elastični, delujejo mehko in lahkotno. Zaokroženi frufru odlično pristaja vsem dolžinam. Zanj je značilen izrazit prehod v preostale lase

  XXS-frufru

  © Getty Images  

  XXS-frufru

  Mikrofrufru komajda še izpolnjuje kriterije za frufru. No, komajda morda ni najboljši opis. Takšna različica je namreč zelo trendovska. Da mikrofrufru, ki se odlikuje po zelo kratki dolžini – zaradi česar samo deloma prekriva teme –, ne bi zamenjali z mejno linijo lasišča, ga je treba optično nekoliko poudariti. V tem primeru si lahko omislite asimetrično postrižene konice, ki poskrbijo za prepoznavnost. Ta nenavadna pričeska sicer zahteva nekaj poguma, ima pa to prednost, da las po določenem času ni treba postriči kot pri dosledno oblikovanih linijah. Dokler ima frufru izrazito razdaljo do obrvi, deluje kot trendovski 'shortie'

  Frufru z resicami

  © Getty Images  

  Frufru z resicami

  Najboljše pri tem trendu: Dosledno oblikovane linije niso v ospredju. Prav zato je to odlična osnova za striženje v lastni režiji. Resice se pri tem skrajšajo na različne neenakomerne dolžine, tako da lahkotno padajo na čelo. Simetrija? Naj vas potolažimo, ni potrebna! Prav tako v tem primeru ne potrebujete okrogle krtače. Najlepše pridejo resice do izraza v skuštranem stilu. Lase preprosto za kratek čas osušite s sušilnikom, nato jih z voskom oblikujte v želeno obliko ali pa nanesite peno za utrjevanje in lase pustite, da se osušijo na zraku. Mimogrede: Najlepše bo takšen frufru prišel do izraza s stopničasto postriženo pričesko (izrazite stopničke s krajšimi zgornjimi lasmi). Povsem v skladu z geslom: Če so resice, naj bodo v pravem pomenu besede!

  Frufru v stilu bikolor

  © Getty Images  

  Frufru v stilu bikolor

  Redkokdaj se zgodi, da je frufru bolj znan kot obraz lastnice. Toda pri pevki Sii se je zgodilo prav to. Umetnica, ki velja za čudežnega otroka glasbe, želi, da je glasba v ospredju, zato na javnih nastopih obraz pogosto zakrije za zelo razkošnim XXL-frufrujem. Ta ne navdušuje samo s čezmerno dolžino, temveč tudi s kontrastnim trendom dveh barvnih odtenkov: Vranje črna in platinasta blond. Z dosledno postriženim geometričnim stilom pride pričeska zelo lepo do izraza. Če si želite omisliti takšen stil, ki privablja poglede, lahko dvobarvni frufru skrajšate na višini obrvi in izberete nekoliko manj izrazite kontraste

 • Ste se odločili za svoj najljubši frufru? Čudovito, potem se lahko lotite dela! V nadaljevanju vam posredujemo profesionalne nasvete in trike, ki vam bodo pri tem v pomoč. 

 • Kako frufru sami postrižemo

  Če niste prepričani o svojih sposobnostih, vam svetujemo, da se prepustite izkušenim rokam frizerskih mojstrov. Za trendovske, rahlo poševno postrižene frufruje z resicami ali z daljšo dolžino ne potrebujete doslednih linij, zato z mirno roko, s prefinjenim občutkom za spretnost, pravo opremo in z drobnimi triki (glejte spodaj) sami lahko poskrbite za prave linije.

 • Nasveti za striženje frufruja

  Kakor hitro frufru zraste, lahko sami korigirate dolžino. Z našimi desetimi odličnimi nasveti zagotovo ne more iti nič narobe! 

  • Da boste ohranili boljši pregled nad želeno dolžino, morate frufru postriči, ko so lasje suhi. Mokri lasje so daljši, saj se šele po sušenju nekoliko skrčijo. Na ta način boste preprečili, da bi bil frufru prekratek ali krajši, kot ste si zamislili.
  • Škarje za gospodinjstvo ali za rezanje papirja so strogo prepovedane, saj bi z njimi lase zgolj potiskali. Sicer ne potrebujete vrhunskih modelov, vendar morate izbrati škarje za striženje las. Najdete jih v vsaki bolje opremljeni drogeriji.
  • Postavite se čim bližje ogledalu, poleg tega potrebujete močno svetlobo.
  • Pred striženjem lase ob straneh spnite s sponkami, samo v tem primeru lahko določite pravilno širino frufruja. Za lepe in enakomerne proporce mora rob frufruja nežno uokviriti vaš obraz.
  • Frufru počešite povsem gladko, nato ga s prsti razrahljajte, da bo padal povsem naravno. Lase primite med kazalcem in sredincem in jih pri striženju nekoliko privzdignite.
  • In strizite! Ostrih škarij ne usmerite povsem ravno, temveč pod ostrim kotom, s škarjami ustvarite zgolj majhne resice (samo nekaj milimetrov).
  • Frufruja ne postrizite preveč globoko v stranske lase, sega naj malce čez kotiček oči. Pri tem morate upoštevati proporce obraza, zato da na primer okrogla oblika glave ne bo delovala še bolj polno.
  • Spodnji rob obrvi je za začetek dobra točka za orientacijo, ki vam lahko pomaga pri izbiri nove dolžine frufruja. V tem primeru ne boste mogli narediti nič narobe pri prvem poizkusu.
  • Striženje konic je delo po milimetrih. Svetujemo vam, da se z majhnimi koraki počasi približujete želenemu rezultatu in da vmes preverite v ogledalu, ali ste zadovoljni z dolžino ali pa morate še dodatno postriči lase.
  • Sprotno striženje: Frufru lahko strižete na nekaj dni in si tako pričarate pravilno dolžino. To je veliko bolj enostavno, kot če morate čakati na naslednje striženje več tednov, saj morate v tem primeru postriči več las, kar večini ne gre tako dobro od rok.
 • Barvanje frufruja v lastni režiji

  • Če želite pobarvati lase v predelu frufruja, je najbolj ključno to, da lase pravilno razdelite. Odvisno od tega, ali želite pobarvati samo spodnje lase, lasišče ali nekaj pramenov, morate preostale lase (npr. ob straneh) skrbno počesati nazaj in speti.
  • Čelo zaščitite z aluminijasto folijo, tako boste brez skrbi umetniško ustvarjali.
  • Dobra izbira za barvanje: Set za barvanje s krtačko za pramene. S posebnim aplikatorjem boste zelo natančno nanesli barvo na lase.
 • Pustite, da lasje zrastejo

  Želite imeti nekoliko daljši frufru? Z našimi tremi nasveti bo to povsem enostavno. 

  • 1. korak: Če so lasje prekratki in frufruja ne morete počesati na stran, lahko uporabite različne modne dodatke, na primer okrašene sponke ali okrasne trakove. Tako boste poskrbeli za zanimiv modni dodatek v laseh.
  • 2. korak: Ko dolžina las v frufruju doseže oči, je čas za prečo. Pri tem lahko izbirate med različnimi področji (v bližini sredine čela ali nekoliko bolj navzven). Dodaten nasvet: Lase umijte, nato pa nanesite peno za utrjevanje in ustvarite prečo, dokler so lasje še mokri. Frufru osušite na eno stran, tako boste vsekakor zagotovili, da bo vse na svojem mestu.
  • 3. korak: Ko frufru sega do konice nosu, je potrebno striženje. Lase razdelite na prečo in jih počešite na desno in levo stran. Nato jih postopoma postrizite od znotraj navzven in konice pri tem skrajšajte stopničasto (tako da so lasje daljši na zunanji strani). Frufru se bo tako harmonično zlival z daljšimi lasmi ob straneh.