Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske, ki vas naredijo vitkejše

Pričeske, ki vzbujajo občutek vitkosti
Demi Lovato se nam je predstavila z zanimivo figo na zadnjem delu lasišča. Takšna pričeska optično podaljša obraz in je najlepša, če ni urejena do potankosti
© Getty Images

Nekaj odvečnih kilogramov lahko zakrijete z ustrezno izbiro oblačil, zelo učinkovita pa je tudi prava pričeska. Predstavili vam bomo različne stilske pričeske, ki vam bodo pričarale občutek vitkosti.

 • Za vas imamo nekaj zanimivih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri odvečnih kilogramih. Pri tem vas ne bomo napotili v fitnes studio, temveč v kopalnico. Moto se glasi: stilsko oblikovanje pričeske namesto športnih dejavnosti. Seveda moramo poudariti tudi, da bi bila kombinacija stilsko urejene podobe in športa še veliko boljša izbira, saj pri športnih dejavnostih ne gre samo za izgubo kilogramov, temveč predvsem za ohranjanje in vzdrževanje zdravja. Pa vendarle se bomo tokrat posvetili v prvi vrsti pričeskam, ki pričarajo optični učinek vitkosti, športne dejavnosti pa lahko tokrat damo nekoliko na stran.

 • Katere pričeske vas bodo naredile vitkejše?

  Kakšna pričeska, kakšen poni in kakšni triki bodo ustvarili optični učinek večje vitkosti? Izbira pričesk, ki nas naredijo vitkejše, je velika. Takšne pričeske so praviloma bolj sproščene z nekoliko bolj izrazito strukturo, ki nežno obdaja obraz in ga optično nekoliko podaljša.

  Pri tem lahko izpostavimo stopničasto pričesko s ponijem, ki nežno obdaja obraz. Pričeska vnaša razgibanost in je zelo primerna za vse tiste, ki imajo nekoliko bolj okrogel obraz.

  Zanimivi so tudi barvni prameni, ki prav tako poskrbijo za razigranost in živahno strukturo.

  Načeloma velja naslednja zapoved: lasje ne smejo biti preveč strogo oblikovani in ne smejo padati povsem ravno. Veliko boljša izbira so mehki valoviti lasje, ki nežno obdajajo predel oči in lic. Idealna izbira je srednje dolga pričeska v stilu boba z mehkimi kodri. Takšna pričeska bo ustvarila občutek vitkosti in pozornost preusmerila na lase.

  Visoko umeščen čop in visoka figa, ki se oblikujeta na zgornjem delu lasišča, ter visoko spete pričeske v stilu Amy Winehouse prav tako optično podaljšajo obraz. Z visoko speto pričesko oziroma z natupiranimi lasmi na zgornjem delu lasišča boste videti višji, obraz pa bo deloval nekoliko bolj ozko. Isti učinek imata tudi banana in na pol visoko speta pričeska s poševnim ali natupiranim ponijem.

  Če imate kakšen kilogram preveč, vam ne priporočamo ravnega ponija, ki v celoti prekriva čelo. Veliko boljša izbira je okrogel poni, ki mehko obdaja obraz, ali pa poševen in nekoliko daljši poni, ki sega do ličnic. Poni nikakor ne sme biti prekratek, saj vam to ne bo pristajalo.

  Za vse tiste, ki želijo biti videti nekoliko vitkejši, prav tako ni primeren povsem zglajen poni. Strogo nazaj počesan čop vso pozornost usmeri na obraz, predvsem na lica in predel brade. Veliko bolje je zatorej, da predel ponija popolnoma sproščeno povežete na zadnjem delu lasišča in iz čopa izvlečete nekaj pramenov v predelu senc, ki razigrano padajo na obraz.

  Prav tako vam ne priporočamo retrokodrov z velikim volumnom v stilu hollywoodske zvezdnice Veronice Lake, saj takšna pričeska v tem primeru deluje preveč razkošno in še dodatno poudari nekoliko bolj okrogel obraz.

  Tudi kratkih pričesk vam ne priporočamo. Če želite optični učinek vitkosti, morajo biti vaši lasje vselej nekoliko daljši. Priporočamo vam dolžino las do ramen oziroma do sredine hrbta. Če želite, si lahko pomagate tudi z lasnimi podaljški, ki vam bodo v trenutku pričarali želeno dolžino las.

 • Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti, in tiste, ki imajo nasproten učinek

  V našem svetovalnem kotičku vam bomo zaupali, katere pričeske morate izbrati, če si želite pričarati občutek vitkosti, in katerim pričeskam se morate izogniti.

  Primerne pričeske: stopničasta pričeska, prameni, mehki valoviti lasje, okrogel poni, poševen poni, pričeska v stilu boba, visoko umeščen čop, visoka figa, visoko speta pričeska, banana, na pol visoko speta pričeska, pričeske s srednjo dolžino in dolžino las preko ramen.

  Neprimerne pričeske: dolgi lasje, povsem ravni lasje, retrokodri, povsem gladek čop, raven poni, kratek poni, kratke pričeske.

 • V videoposnetku nam Armin Morbach prikazuje, kako zlahka ustvariti rahlo valovito pričesko.

  V galeriji pa vam bomo predstavili najrazličnejše zvezdniške pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti.

 • Video: Kako si boste pričarali rahlo valovito pričesko

 • Pričeske, ki vas bodo naredile vitkejše

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  Christina Hendricks (Mad Men, Mad for Her) s srednje dolgimi, stopničasto postriženimi in rahlo valovitimi lasmi, ki nežno obdajajo njen ljubki obraz. Pričesko dopolnjuje daljši poni, ki poteka poševno preko čela vse do ličnice. Čudovita pričeska z odličnim optičnim učinkom vitkosti

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  R&B-pevka Jordin Sparks se nam je predstavila s čopom, ki je počesan na eno stran. Njen čop je povsem sproščen, posamezni rahlo valoviti prameni, ki izstopajo, pri tem nežno obdajajo obraz

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  Tudi Kelly Osbourne ve, kako si lahko pričara optični učinek vitkosti. Natupirani lasje na zgornjem delu lasišča optično podaljšajo njen nekoliko bolj okrogel obraz, ki zato deluje bolj vitko

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  Jennifer Hudson (Sex and the City – the Movie) ima pričesko, ki deluje zelo ljubko, zelo zapeljivo in zelo učinkovito. Gre za stopničasto postriženo pričesko z razigranimi resicami, ki pričarajo zanimivo strukturo in poudarijo obrazne linije

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  Kot vidite, je lahko ustvarjanje optičnega učinka vitkosti zelo preprosto. Lauren Conrad je svoje lase narahlo spela nazaj, njen poševni in nekoliko daljši poni ter nekaj posameznih pramenov pa nežno pada na obraz ter tako pričara živahno noto

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti: Adele

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  To je pričeska z izrazito strukturo in velikim volumnom, ki na eni strani nekoliko prekrije ličnico. Takšna pričeska Adele odlično pristaja

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti: Miley Cyrus

  © Getty Images  

  Pričeske, ki ustvarijo občutek vitkosti

  Tudi Miley Cyrus se je odločila za pričesko, ki vzbuja občutek vitkosti. Njen poni poševno pada na obraz, tako da ta deluje manj okroglo. Dolgi mehki kodrasti lasje prav tako pozornost usmerjajo z obraza. Morda so v tem primeru lasje nekoliko predolgi. Če bi ameriška pevka in igralka dolžino las krajšala za deset centimetrov, bi bila njena pričeska popolna!