Schwarzkopf Oblikovanje las

Nove pričeske: Ali si želite preizkusiti še kaj drugega?

Nove pričeske
Kristin Cavallari
© Getty Images

Ustaljena praksa in vsakodnevna rutina imata zagotovo veliko pozitivnih lastnosti, vendar je treba včasih izstopiti iz vrste in poskrbeti za kakšno spremembo, ki bo vnesla nekaj novega. To velja tudi za stilsko oblikovanje las. Na voljo je veliko različnih alternativnih možnosti, ki bodo poskrbele za povsem nov videz in pričarale vznemirljivo podobo. Predstavili vam bomo preproste pričeske, ki vas bodo navdušile.

 • Po svoji definiciji je eksperiment previden poskus uvajanja novosti ali pa tudi metoda za potrditev domneve. Kar se tiče stilskega oblikovanja pričeske, je eksperiment zagotovo prvi korak k drugačnemu, novemu in bolj vznemirljivemu videzu.

  Če radi eksperimentirate s svojimi lasmi, ste zagotovo ugotovili, da je preizkušanje različnih stilskih možnosti zelo zabavno in ustvarjalno. Tako lahko povsem preprosto stopite v kožo svetovno znanih filmskih zvezdnic in manekenk ter preizkusite to ali ono pričesko ali zvezdniško stilsko podobo, ki jo drugače vidite zgolj na rdeči preprogi. Včasih pri tem nastane nekaj popolnoma novega – lastna kreacija, ki precej odstopa od tega, kar ste dejansko videli. To je lahko zelo drugačna pričeska, ki je morda še bolj posebna zaradi vaše individualne note, ki ste jo vnesli. Včasih je rezultat presenetljiv in enak vzoru, po katerem ste pričesko povzeli. Ob tem vas bo ta občutek zagotovo napolnil z zadovoljstvom – kot občutek majhne zmage, ker vam je preobrazba tako dobro uspela. Vsekakor se boste ob tem vedno počutili dobro, predvsem pa zelo kreativno.

 • Inspiracija za nove pričeske

  Vse, kar potrebujete, je ideja za stilsko oblikovanje. Kaj torej želite narediti z lasmi, da bo vaš videz drugačen? Ali želite kodre zravnati, morda predel ponija z gelom počesati nazaj ali na stran ali pa svoje srednje dolge lase povezati v stranski čop? Želite morda lase splesti v kitke ali ustvariti elegantno visoko speto pričesko ali morda samo napol visoko speto pričesko? Odločite se za pričesko, ki bo odražala vašo osebnost! Sleek look deluje nekoliko bolj strogo in hladno, side sweept (na stran počesani poni) deluje zapeljivo, spletene kitke nežno in igrivo, do polovice speti lasje ali ob strani speti lasje elegantno, medtem ko kodri izražajo mladostno razposajenost in vedrost.

  V galeriji vam bomo predstavili po dve različni stilski podobi zvezdnic. Prepričani smo, da vas bo naš izbor navdušil, tako da si boste tudi sami omislili stilsko spremembo po svoji želji.

  Ali imate pomisleke o ustvarjanju pričeske v stilu sleek look? Vrhunski stilist Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil, kako boste zlahka ustvarili takšen videz.

 • Video: Kako ustvariti figo na tri različne načine

 • Nove pričeske – stilska podoba zvezdnic

  Nove pričeske: Kate Upton

  © Getty Images  

  Nove pričeske: Nežni valoviti lasje in na eni strani speti lasje

  Kate Upton lahko vidimo s kodri v stilu sonca in morja (beach waves) ter s pričesko, ki jo odlikujejo na eni strani visoko speti lasje.

  Za kodre v stilu beach waves boste potrebovali debelejši kodralnik, vendar las ne navijte povsem do konca, temveč lasne konice oblikujte s prsti.

  Ob straneh visoko speti lasje: Na eni strani lase strogo počešite nazaj (leteče lase lahko ukrotite z voskom ali gelom) in jih nato pritrdite z dvema navzkrižno spetima sponkama. Pričesko utrdite z lakom, ki bo poskrbel za visok lesk in čudovito obstojnost.

  Nove pričeske: Kristin Cavallari

  © Getty Images  

  Nove pričeske: Gladka pričeska v stilu undone in čop v stilu sleek look

  Kristin Cavallari: Levo z gladko posušenimi lasmi ter s pričesko v stilu undone, desno s strogo nazaj počesanim čopom in rahlo valovitimi lasmi.

  Pričeska v stilu undone: Lase osušite z veliko štirioglato krtačo. Nato na prste nanesite nekaj voska in ga enakomerno porazdelite od lasišča do konic. Lase nekoliko skuštrajte in nežno poudarite posamezne pramene.

  Oblikovanje čopa: Lase v višini ramen s kodralnikom ali navijalkami oblikujte v velike kodre. Nato jih osušite in kodralnik oziroma navijalke odstranite. Ko so naviti vsi lasje, s prsti zapeljite skozi lase in kodre nekoliko zrahljajte. Zdaj z glavnikom lase strogo počešite nazaj, v smeri od čela proti zatilju. Čop na zadnjem delu lasišča pritrdite z gumico. Na koncu uporabite še lak za visok lesk

  Nove pričeske: Rooney Mara

  © Getty Images  

  Nove pričeske: Povsem raven poni in pričeska v stilu sleek look

  Rooney Mara: Levo z dosledno počesanim ponijem in brez preče, desno z globoko stransko prečo in nazaj počesanim ponijem.

  Pričeska s ponijem: Uporabite vosek za lase in ustvarite visok lesk. Z voskom zgladite tudi preostale lase, tako da bodo povsem ravni.

  Pričeska v stilu sleek look: Lase že med sušenjem oblikujte v želeno obliko. Nato na prste nanesite gel za lase, ga enakomerno porazdelite in jih gladko počešite z glavnikom

  Nove pričeske: Rachel McAdams

  © Getty Images  

  Nove pričeske: Kodri in napol speta pričeska

  Rachel McAdams: Na levi strani s sredinsko prečo in kodri, na desni z napol visoko spetimi lasmi ob slavnostnem dogodku na rdeči preprogi.

  Kodrasti lasje: Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nato nanje nanesite peno za kodraste lase, pustite da se osušijo na zraku in jih prečešite samo s prsti (brez krtačenja).

  Pričeska v stilu sleek look z napol visoko spetimi lasmi: Nanesite peno za večji volumen in lase s krtačo posušite od lasišča do lasnih konic