Schwarzkopf Oblikovanje las

Lak za lase – popoln zaključek za vašo pričesko

Lak za lase
Lak za lase je vsestranski in nepogrešljiv pri oblikovanju obstojne pričeske z visokim faktorjem zavidanja. To je čarobna meglica z izjemnim učinkom
© Fotolia.com

Lak za lase je nepogrešljiv pri visoko spetih pričeskah, saj poskrbi za dolgotrajno obstojnost in čudovit videz. Nepogrešljiv je tudi pri pričeskah, ki zahtevajo velik volumen, pa tudi za utrjevanje posameznih pramenov in kratkih pričesk. Zagotavlja obstojnost, izrazito strukturo in visok lesk, ki se mu ni mogoče upreti. V nadaljevanju vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o pravilni uporabi vsestranskega čudežnega sredstva.

 • Lak za lase nima samo funkcije utrjevanja. Poleg visoke obstojnosti lahko pričara visok lesk, poskrbi za razkošen volumen in lase zaščiti pred ultravijoličnimi žarki. Varuje tudi barvo las in lasem posreduje dragocene hranilne snovi. Vse to zmore čudežno sredstvo v obliki meglice, ki prihaja iz pršilnika. Ne glede na to, ali imate naravne kodre, gladke lase, fine tanke lase ali bolj goste – na voljo je za vse tipe las in različne potrebe. Lak za lase je pri stilskem oblikovanju resnično nepogrešljiv.

 • Lak za lase: Kako izbrati ustrezno stopnjo obstojnosti

  Lak za lase je na voljo v različnih stopnjah obstojnosti. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustrezne stopnje obstojnosti glede na stilsko oblikovanje pričeske. Načeloma velja, da je treba izbrati čim nižjo stopnjo, da lasje ohranijo naraven videz in da ne delujejo preveč togo.

  Lak za lase s stopnjo obstojnosti 1 + 2 je še zlasti primeren za pričeske v stilu undone, pri katerih je zaželeno, da se lasje nežno pozibavajo s sapico vetra in da niso preveč utrjeni. Takšen lak je primeren tudi za preprečevanje letečih oziroma naelektrenih las.

  Lak s stopnjo obstojnosti 3 + 4 je primeren za kodraste lase, saj poskrbi za čudovito obstojnost, ne da bi zlepil lase. Če uporabite višji faktor, obstaja nevarnost, da bodo kodri preveč težki in se bodo zato hitreje povesili.

  Lak za lase s stopnjo obstojnosti 5: Zamudno in sofisticirano stilsko oblikovanje visoko spetih pričesk se obrestuje samo, če takšna pričeska ohrani dolgotrajno obstojnost in popolno obliko. To boste zagotovo dosegli z izbiro laka s stopnjo obstojnosti 5.

  Lak za lase s stopnjo obstojnosti 6 se odlikuje po izraziti in zelo močni obstojnosti in je še posebno primeren za sofisticirane in zamudne pričeske. S takšno intenziteto in obstojnostjo boste zlahka preživeli še tako naporen in razgiban dan, ne da bi se to kakorkoli odražalo na vaši popolni pričeski.

 • Pravilna uporaba laka za lase:

  Da bi preprečili videz ''okamnele'' pričeske v stilu Dinastije Denver Clan, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov za pravilno uporabo laka za lase.

  Načeloma velja: Več je manj! Zato lak na lase nanesite v manjših količinah in rajši dvakrat. Tako boste preprečili, da bi na laseh ostali ostanki stilskih izdelkov, ki lase po nepotrebnem obremenjujejo in zlepijo, zaradi česar izgubijo življenjsko energijo in se žalostno povesijo.

  Zelo pomembno je, da pri nanosu laka upoštevate minimalno razdaljo. Lak nanesite z razdalje najmanj 20 centimetrov, pršilnik pa držite pod pravim kotom in ga usmerite na lasišče.

  Lak nanašajte v enakomernih krožnih gibih, bodisi po celotnih laseh ali samo po posameznih delih. Pozor: Nikoli ne pršite predolgo na enem mestu, saj boste na ta način dosegli, da se bodo lasje zlepili.

  Če si želite večji volumen za fine tanke lase, vam priporočamo, da lase vržete preko glave in lak nanesete s spodnje strani ter v bližini lasišča. Če si želite ultimativni push-up učinek, lahko zgornje lase nekoliko privzdignete in jih narahlo popršite s spodnje strani. Ta trik še zlasti pride do izraza, če si želite ustvariti pričesko s frufrujem.

 • V videoposnetku vam bo Schwarzkopfov lasni stilist Armin Morbach predstavil visoko speto pričesko, ki jo imenujemo tudi banana. Pri takšni pričeski je uporaba laka za lase nepogrešljiva, saj je obstojnost pričeske ključna. Poleg tega vam bo Armin zaupal, po čem lahko prepoznate dober lak za lase.

 • Videoposnetek: Kako ustvariti visoko speto pričesko (banana)