Schwarzkopf Oblikovanje las

Modni dodatki za lase

Modni dodatki za lase
Trakovi za lase so sedaj lahko tudi iz usnja. Fendi nam je predstavil zanimiv modni dodatek v beli barvi s pridihom šestdesetih
© Getty Images

Kdo pravi, da praktične stvari ne bi mogle biti tudi lepe? Medtem ko so bili sponke, trakovi in zaponke v preteklosti zgolj praktični (stilski) pripomočki, so sedaj povsem v soju luči in posledično v središču pozornosti! Katerokoli pričesko lahko spremenijo v čudovito umetniško delo, ki vzbuja pozornost! Za vas bomo odprli skrinjico z dragocenostmi in vam predstavili zanimive modne dodatke, ki bodo polepšali vašo pričesko.

 • Sponke, zaponke in podobni stilski pripomočki so povsem tihi sopotniki, ki jih največkrat sploh ne opazimo. Odlikujejo se po praktičnem vidiku, največkrat so v isti barvi kot lasje, zato se povsem zlijejo. Vendar svojo nalogo kljub temu opravljajo zelo dobro. Toda prihajajo drugačni časi! Modni dodatki bodo namreč povsem v ospredju. Na voljo je pestra izbira iz visokokakovostnih materialov z zanimivimi dizajni, vse od povsem preprostih linij do stilskega razkošja. Tako bodo majhni in skoraj nevidni pripomočki povsem v ospredju. Seveda bodo ohranili svojo praktično noto, obenem pa bodo tudi prava paša za oči. V galeriji vam predstavljamo izbor zanimivih pričesk z različnimi modnimi dodatki, ki bodo pritegnili vašo pozornost.   

 • Modni dodatki: Kot češnja na smetani

  Modni dodatki: Usnjeni trakovi za lase

  © Getty Images  

  Modni dodatki: Usnjeni trakovi za lase

  Trakovi za lase so nam sicer največkrat v pomoč pri stilskem oblikovanju pričeske, včasih pa služijo tudi za prekrivanje drobnih nepravilnosti. Pa vendar si zanimiv usnjeni trak zasluži posebno pozornost. Na modni reviji blagovne znamke Proenza Schouler smo bili navdušeni nad širokim trakom iz črnega gladkega usnja, ki je ukradel vse poglede. Nameščen je na zgornji liniji lasišča, lepo poudari dolge spuščene lase in jim podeli stilsko nadgradnjo. Zgornje lase rahlo natupirajte, nato trak zavežite okrog glave. Pričeska bo tako delovala elegantno in obenem lahkotno!   

  Modni dodatki: Usnjeni trakovi z nagubano strukturo

  © Getty Images  

  Modni dodatki: Usnjeni trakovi z nagubano strukturo

  Poleg zanimive različice usnjenih trakov v beli barvi (na sliki zgoraj) smo lahko pri blagovni znamki Fendi opazili tudi usnjene trakove v temno rjavi, oranžni ali črni. Odvisno od želja in barve las jih lahko uporabite kot barvno popestritev ali kot komaj opazen modni dodatek. Vsekakor bodo modni trakovi v nagubanem videzu poskrbeli za zanimiv trendovski look, in to brez pretiranega napora. To velja tudi za skuštrano različico čopa, ki jo vidimo na sliki. Celotna podoba z modnim trakom kljub skuštranemu videzu deluje zelo sofisticirano  

  Modni dodatki: Z bleščicami

  © Getty Images  

  Modni dodatki: Z bleščicami

  Trendovske sponke z bleščicami bodo poskrbele za iskrico veselja v očeh. Tako bodo tudi najbolj enostavne pričeske zablestele in se predstavile v povsem drugačni podobi. Sponke z bleščicami pri tem vsekakor ne igrajo samo vloge dekorativnega dodatka. Prada nam je predstavila zanimivo pričesko s čopom, ki je s sponko pritrjen na eni strani lasišča – še ena možnost uporabe! Vsekakor zelo zanimiva ideja! 

  Modni dodatki: Broške za lase s cvetličnimi motivi

  © Getty Images  

  Modni dodatki: Broške za lase s cvetličnimi motivi

  Predstavljamo vam pričesko z broškami, ki vnašajo cvetje v vaše lase. Lahko si omislite okrašene sponke in tako pričesko spremenite v čarovnijo cvetličnih motivov. Nežni cvetlični popki ali razkošni šopki pridejo še posebno lepo do izraza pri figi (takšno kreacijo smo lahko opazili pri blagovni znamki Dolce & Gabbana). Še majhen nasvet: Poiščite najljubše cvetlice in jih z lepilom prilepite na sponke. Tako boste ustvarili svojo lastno umetniško kreacijo   

  Modni dodatki: Sponke z iglo

  © Getty Images  

  Modni dodatki: Sponke z iglo

  Tudi minimalizem je lahko moderen. To dokazuje tudi preprosta pričeska, ki je oblikovana s klasično sponko z iglo (opaženo pri blagovni znamki Derek Lam). Čop je narejen v sredini, zanimiva sponka iz usnja pa poskrbi za dodatno prepoznavnost. Med drugim jo lahko uporabite tudi za oblikovanje visokospete pričeske, ki tako deluje elegantno in sofisticirano 

 • Nasveti in triki za modne dodatke

  – Slab dan za pričesko, vi pa nimate veliko časa za zamudno stilsko oblikovanje? Potem si lahko pomagate z modnim dodatkom, ki bo poskrbel za zanimiv preobrat. Če imate mastno lasišče, si lahko na primer omislite trak za lase, ki bo lepo zakril problematično območje. Majhne bleščice bodo običajno pričesko povzdignile in ji podelile posebno noto.

  – Če imate kratko pričesko, ki načeloma ponuja malo možnosti za stilsko oblikovanje, si lahko omislite broške s cvetličnimi motivi ali sponke z bleščicami. Tako si boste v trenutku pričarali glamur, še posebno za svečane priložnosti.

  – So vaši lasje fini in tanki? Sponke lahko v tem primeru hitro zdrsnejo. Da se to ne bi zgodilo, vam svetujemo, da lase, ki jih želite speti, predhodno rahlo natupirate. Tako boste ustvarili 'hrapavo' strukturo, ki zagotavlja boljšo oprijemljivost. Za večjo obstojnost lahko sponke, preden jih vstavite, posprejate z lakom za lase. 

  – S sponkami in drugimi modnimi dodatki lahko lepo poudarite obliko obraza in na ta način celo zakrijete majhne nepravilnosti. Tako bo na primer figa, ki jo ustvarite visoko na lasišču, v kombinaciji z elegantno broško na zgornjem delu lasišča optično podaljšala obraz, kar je še posebno dobrodošlo pri tistih z okroglo obliko obraza. Če imate nekoliko bolj podolgovat obraz, vam bodo lepo pristajale sponke, ki jih vstavite na levi in desni strani lasišča.