Schwarzkopf Oblikovanje las

Tri metode za ravnanje las

Glajenje las
Obstaja veliko načinov glajenja las. Vprašanje je, do katere mere naj bodo lasje zravnani in kako dolgo naj učinek traja.
© iStockphoto

Gladki lasje so elegantni, ustvarijo občutek vitkosti in delujejo zelo zapeljivo. Zato ne preseneča, da je sleek look tako zelo priljubljen. Predstavili vam bomo različne tehnike in metode, ki vam bodo pričarale videz gladkih las. Odločite se lahko za sušenje las z okroglo ali štirioglato krtačo za večji lesk, ali pa uporabite likalnik za lase, na voljo pa so tudi posebni tretmaji za glajenje las.

 • Ženske lase že od nekdaj spletajo v kite, jih spenjajo v visoko spete pričeske, ustvarjajo kodre ali pa barvajo. Pri eksperimentiranju z različnimi stili in pričeskami pa se skoraj vsaka ženska kdaj pa kdaj odloči tudi za sleek look. Videz gladko počesanih in zravnanih las je še posebno priljubljen pri manekenkah, kar lahko vedno znova opazimo na največjih modnih revijah. To je zagotovo ena najbolj priljubljenih stilskih pričesk na rdečih preprogah vse od Los Angelesa do Cannesa. Kdor je že kdaj preizkusil to pričesko in lase povsem zgladil, je bil zagotovo presenečen nad tem, kako spremenjena in drugačna je stilska podoba s povsem ravnimi lasmi. Takšna pričeska ustvari poseben občutek, ki vpliva na dodatno samozavest. Toda poraja se vprašanje, katera metoda glajenja las je najprimernejša in katera najobstojnejša. V nadaljevanju smo pripravili nekaj zanimivih odgovorov.

 • Glajenje las: sušenje las s pomočjo okrogle ali štirioglate krtače za večji lesk

  Sušenje las s pomočjo okrogle ali štirioglate krtače za večji lesk je klasična metoda za glajenje las, saj smo prepričani, da sušilnik in krtača ne manjkata v nikogaršnji toaletni omarici. Umite lase osušite z brisačo in jih nato pramen za pramenom navijte na krtačo, na kratko osušite in zravnajte s krtačo. Če imate dolge lase, je primernejša široka štirioglata krtača, za kratke lase pa je primernejša okrogla krtača. Če želite še večji učinek glajenja las, morate pred sušenjem na lase nanesti kremo ali sprej za učinek gladkih las. Nekateri od teh stilskih izdelkov vsebujejo tudi zaščito pred vročino, ki lase varuje pred izsušitvijo. Glajenje las z metodo sušenja z okroglo ali štirioglato krtačo je zelo preprosto, vendar učinek traja samo en dan. Če imate naravne kodraste lase, s krtačo ne boste dosegli pravega učinka gladkih las, kvečjemu rahlo valovite lase.

 • Glajenje las: Uporaba likalnika za lase

  Večji učinek glajenja lahko dosežete z likalnikom za lase. Metoda je primerna za ženske z naravnimi kodri, ki si želijo sleek look, in za vse tiste, ki las ne morejo zravnati s krtačo. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nato nanesite sredstvo za zaščito las pred vročino (najbolje je, da lase v tem primeru prečešete z glavnikom z velikimi zobci in tako sredstvo porazdelite po celotnem lasišču). Nato lase osušite do suhega. Šele zdaj lahko uporabite likalnik za lase. Postopek glajenja naj bo hiter, zato da lasje ne bodo preveč obremenjeni. Likalniki so opremljeni s posebnim slojem (na primer iz keramike, ki poskrbi za to, da se lasje segrejejo enakomerno in se pri tem ne poškodujejo). Učinek glajenja traja približno dva dni. Po prvi noči je treba lase še enkrat hitro zgladiti, kar je tokrat bistveno hitreje kot prvič. Da bi lase zaščitili pred trajnim poškodovanjem, vam svetujemo, da poleg spreja za zaščito las pred vročino enkrat tedensko uporabite tudi negovalno masko za za suhe ali poškodovane lase.

 • Glajenje las s posebnimi tretmaji

  Če si želite pričesko v stilu sleek look, lahko uporabite tudi poseben tretma za gladek učinek, še posebno, če so vaši lasje kodrasti, valoviti ali neukročeni. Glajenje las poteka v dveh korakih. Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato pa nanesite serum za glajenje, ki vsebuje keratin, svilo in pšenične proteine, ter jih večkrat prečešite s plastičnim glavnikom. Po 20 minutah je treba serum za glajenje las izprati z mlačno vodo. Nato na lase nanesite kremo z aktivnimi substancami, ki poskrbi za dolgotrajno obstojnost gladkih las. Pustite, da krema deluje deset minut in v tem času lase enkrat ali dvakrat gladko počešite. Tretma za glajenje zadošča za deset pranj. Po naslednjem umivanju las lahko uporabite sušilnik za lase in osvežite učinek gladkih las, pri čemer so lasje že v mokrem stanju bistveno bolj voljni in jih je zato še toliko lažje zgladiti.

  V video posnetku vam Armin Morbach demonstrira, kako zravnati naravne kodraste lase.

 • Video: Kako zravnati naravne kodre