Schwarzkopf Oblikovanje las

Najboljše ideje za pričeske: Spleteni frufru

Najboljše ideje za pričeske: Spleteni frufru
Minimalen trud, maksimalen učinek: Spleteni frufru je povsem preprost in nadvse vznemirljiv
© Getty Images

Praktično in zelo trendovsko: S spletenim frufrujem boste drobne laske ubrano počesali z obraza, obenem pa boste poskrbeli za čudovito stilsko podobo. Z novimi spletenimi pričeskami v obliki kitke, ki prekriva del čela, lahko vnesete stilski preobrat, ki je nenavaden, a obenem primeren za vsakdan, hkrati tudi ekstravaganten in povsem preprost. 

Predstavljamo vam novo trendovsko pričesko: Spleteni lasje so trenutno tako zelo v modi, da nas ne presenečajo nove in nove različice. V nadaljevanju vam predstavljamo frufru v obliki kitke, ki nas je takoj prepričal, saj navdušuje z mega videzom, ob tem pa ponuja še dodano vrednost. Tako lahko lase na čelu z zgolj nekaj potezami – pri tem ne potrebujete posebnih spretnosti – preusmerite z obraza. Praktično in obenem zelo stilsko! Celotna podoba je lahko skuštrana, v stilu sleek-look s povsem ravnimi linijami ali z glamurjem in eleganco. Kot ustvarjena za vse priložnosti in različne stile. Od stilskega preloma (kombinacija rokerskega pridiha in romantične note) do športne elegance – spleteni frufru je odlična izbira za vse stile. In komu pristaja? Priznamo, če imate mikrofrufru in povsem kratko postrižene lase, bo to težko, v nasprotnem primeru pa lepo pride do izraza pri vseh dolžinah. Z našimi navodili vam bo takšna pričeska, ki bo hitro postala vaša najljubša, zagotovo uspela. 

 • Spleteni frufru: Prava paša za oči

 • Spleteni frufru: Prava paša za oči
  Bodisi v skuštranem stilu (levo) ali s povsem ravnimi linijami (desno) – največkrat se kitka zaključi s čopom (sredina)
  © Getty Images
 • Najlepše pri spletenem frufruju je to, da omogoča številne preobrazbe. Lahko si omislite povsem tanko spleteno kitko, nekoliko bolj široko, v kombinaciji s povsem zravnanimi in gladko počesanimi lasmi v stilu sleek-look ali z valovito strukturo. Tukaj velja načelo "vaja dela mojstra". Preizkusite nekaj različic in se odločite, katera pride pri vaših laseh najlepše do izraza. Če imate frufru, ki sega do obrvi, vam priporočamo francosko kitko. Če imajo vaši lasje enakomerno dolžino, lahko izbirate med številnimi pravljično lepimi spletenimi pričeskami. Romantične kitke v kombinaciji s spuščenimi lasmi, v kombinaciji s strogim čopom ali v avantgardnem stilu z asimetričnimi linijami – elegantna spletena kitka da obrazu edinstveno noto.

 • Spletanje frufruja: Stilska navodila

  Dovolj razpredanja o trendovskem spletenem frufruju, zdaj sledijo dejanja. Vzemite lase v svoje roke in sledite našemu programu za spletanje kitk! 

  Potrebujete: Peno za lase, glavnik, gumice, sponke in lak za lase


 • Stilska navodila:

  1. Na lase, ki ste jih umili in osušili z brisačo, nanesite peno za stilsko oblikovanje (v velikosti teniške žogice), nato pa jih osušite do suhega. Tako boste poskrbeli za oprijemljivo strukturo, ki omogoča lažje oblikovanje. 

  2. Lase počešite povsem gladko in ustvarite globoko stransko prečo. 

  3. Na temenu ločite širok pramen las in ga razdelite na tri dele. 

  4. Začnite spletati francosko kitko ob lasišču. Levi pramen položite preko sredinskega, nato desni pramen preko sredinskega. 

  5. Postopek ponovite in vsakokrat dodajajte droben pramen zunanjih las k levemu in desnemu pramenu. 

  6. Nadaljujte vse do zatilja, nato pa preostalo dolžino las združite s kitko in oblikujte v čop ali figo. 

  7. Spleteno kitko utrdite s sponkami in uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost. 

 • Nasvet za stilsko oblikovanje: Če želite ustvariti skuštran videz, izvlecite nekaj posameznih razigranih pramenčkov.