Schwarzkopf Oblikovanje las

Sponke za lase: Trendovski modni dodatek

Sponke za lase: Trendovski modni dodatek
Odkrijte retro šarm! Modni oblikovalec Zac Posen je sponke spremenil v zanimiv modni dodatek, ki nima zgolj funkcije zagotavljanja obstojnosti za pričeske
© Getty Images

Predstavljamo vam novi trend. Spoznajte drobne, komaj opazne sponke, ki so nepogrešljive pri oblikovanju različnih modernih pričesk, čeprav so po navadi povsem nevidne in običajno dobro skrite. Toda to se je sedaj povsem spremenilo – sponke so v ospredju in zelo opazne. Spremenile so se v zanimiv modni dodatek, ki krasi čudovite pričeske, ob tem pa so ohranile svojo praktično funkcijo. Lahko jih uporabite pri čopu, lepo pa bodo prišle do izraza tudi pri visokospeti pričeski.

Vsi poznamo dobre stare sponke! Vsakdo jih pozna, vsakdo jih ima. Največkrat so povsem neopazne, skrite pred pogledi, zataknjene za lasmi ali v pričeski, ne da bi jih sploh kdo opazil. Toda ti časi so mimo! Sedaj so sponke prepoznavne, vidne in povsem v ospredju – bodisi v zlati, srebrni, črni ali celo v neonskih barvah. Odkrijte zanimiv modni dodatek z visokim umetniškim potencialom! V nadaljevanju vam bomo predstavili različne možnosti za uporabo sponk, ki vam lahko služijo za inspiracijo. 

 • Pet najlepših pričesk s sponkami

  Sponke v kombinaciji z napol visoko speto pričesko

  © Getty Images  

  Sponke v kombinaciji z napol visoko speto pričesko

  Napol visoko speta pričeska je že sama po sebi paša za oči, ki privablja številne poglede. Poznamo veliko različic, toda z modnimi sponkami takšna pričeska pride še posebej lepo do izraza, kot smo to lahko videli tudi pri blagovni znamki Cushnie Et Ochs. Če želite ustvariti takšno umetniško kreacijo, lase pritrdite s sponkami nad zatiljem. Izberite takšne, ki se bodo ujemale z barvo vaših las. Sponke oblikujete v dveh linijah in jih razvrstite tako, kot to vidite na sliki. Čim več sponk boste uporabili, tem bolj obstojna bo pričeska. Pri tem vam ni potrebno paziti na dosledno oblikovane linije, saj je v ospredju predvsem umetniška kreacija, ki s spuščenimi in z rahlo valovitimi lasmi pride še toliko lepše do izraza

  Sponke v kombinaciji z visokospeto pričesko

  © Getty Images  

  Sponke v kombinaciji z visokospeto pričesko

  Modna oblikovalka Taoray Wang nam je predstavila zanimivo umetniško oblikovano visokospeto pričesko v kombinaciji z zelo velikimi in opaznimi sponkami, ki so v izrazitem kontrastu z barvo las. Kreacija pride še posebej lepo do izraza, ker so sponke prekrižane, kar ustvari edinstven umetniški ornament. Celotna podoba deluje zelo ekstravagantno in zapeljivo. Primerno je za vse, ki želijo biti v središču pozornosti!

  Sponke v kombinaciji s čopom

  © Getty Images  

  Sponke v kombinaciji s čopom

  Čop je odlična rešitev, saj je povsem nezahteven, zelo učinkovit in nadvse eleganten. Še toliko lepše pride do izraza v kombinaciji s sponkami, ki poskrbijo za umetniški videz. Zanimivo kreacijo smo opazili pri blagovni znamki Burce Bekrek (v zaodrju modne revije). Modna oblikovalka, ki prihaja iz Turčije, nam je predstavila nizko umeščen čop, ki ga na zadnjem delu lasišča krasita dve zlati sponki na vsaki strani lasišča. Popoln dokaz za to, da je manj včasih lahko več!

  Sponke v kombinaciji z visokospeto pričesko

  © Getty Images  

  Sponke v kombinaciji z visokospeto pričesko

  Če želite izstopati, si lahko omislite dosledno urejeno visokospeto pričesko, nato pa s sponkami zavestno ustvarite 'umetniški kaos'. Modno kreacijo smo lahko opazili pri blagovni znamki Zac Posen. Priznani modni oblikovalec nam je predstavil zanimivo kreacijo, pri tem pa kot glavni element izbral ekstravagantne sponke, ki tvorijo izrazit kontrast s povsem gladko počesanimi in z dosledno urejenimi linijami. Sponke so oblikovane tako, da tvorijo razgibano arhitekturno zasnovo, ki deluje zelo živahno in ustvari izrazit umetniški vtis. Če pogledamo nekoliko bolj natančno, opazimo, da so vstavljene samo na spodnjem delu lasišča oziroma na zatilju. Zelo elegantna in nadvse izvirna umetniška kreacija!

  Sponke kot umetniško delo

  © Getty Images  

  Sponke kot umetniško delo

  Blagovna znamka Maison Margiela nas je navdušila z edinstveno umetniško mojstrovino s futurističnimi elementi. Pričeska deluje naravno, lasje so gladki in počesani nazaj – povsem v stilu sleek-look. Sponke so zavestno oblikovane v velike koncentrične kroge. Celotna podoba deluje zelo zvezdniško, saj so sponke oblikovane kot zvezde, ki prekrivajo lasišče. S takšno kreacijo boste pritegnili številne poglede, saj vas bodo drugi opazili!

 • Pravilna uporaba sponk za lase – Vse kar morate vedeti

   

   

  1. Večina uporablja sponke povsem narobe, tako da je gladka stran na spodnji strani. Sponko pravilno vstavite tako, da se na spodnji strani nahaja valovita površina. Tako se sponka veliko lepše prilega obliki glave.   

  2. Če želite sponke uporabiti na posameznih pramenih ali z njimi speti frufru, morate postopati, kot sledi: Sponko (najbolje je, da v tem primeru uporabite povsem kratko) vstavite od zgoraj ali od spodaj, jo nekoliko zavrtite in nato vstavite v nasprotni smeri.

  3. Če imate močnejše ali zelo goste lase, ali če želite ustvariti visokospeto pričesko, vam bomo zaupali zanimiv trik: Uporabite dve dolgi sponki in ju prekrižajte. Tako boste zagotovili popolno obstojnost.

  4. Uporabite samo takšne sponke, ki imajo na konicah plastično zaščito. Ostri robovi bi namreč lahko poškodovali lase in lasišče.

  5. Če želite ustvariti izrazito obstojnost, jih posprejajte z lakom za lase, preden jih vstavite.