Schwarzkopf Oblikovanje las

Pričeske za kodraste lase

Kodri
Manekenka Selita Ebanks je svoje kodraste lase oblikovala v čudovito napol visokospeto pričesko in jo umetelno pritrdila na zatilju
© Getty Images

Kodri so lahko veliki, majhni, dosledno urejeni ali v stilu undone. Ne glede na to, ali so dolgi ali kratki, ustvarijo čudovit videz in vas naredijo zelo posebne. Izžarevajo živahnost, eleganco in veselje do življenja. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih pričesk za kratke in dolge kodraste lase, ki vas bodo zagotovo navdušile.

 • Kodraste lase lahko oblikujete v zapeljivo pričesko, ki se ji drugi ne bodo mogli upreti, ali v romantično pričesko z nežno noto, lahko pa je to tudi nekoliko bolj divja pričeska z nekonvencionalnimi kodri, ki izraža drugačnost.

  Če vaši lasje niso naravno kodrasti, si lahko pomagate z navijalkami ali kodralnikom. V stilskem kotičku vam bomo zaupali, kako lahko ustvarite čudovite kodre s kodralnikom, ki je zaradi svoje praktičnosti pri uporabnikih zelo priljubljen.

 • Stilski kotiček: Kako ustvariti kodre

  1. Lase umijte, nato pa nanesite peno za večji volumen oziroma peno za kodraste lase.

  2. Nato jih s sušilnikom osušite do suhega. Pri tem pazite na zadostno razdaljo med sušilnikom in lasiščem. Sedaj uporabite kodralnik. Z navijanjem pramenov začnite na zgornjem delu lasišča. Svetujemo vam, da pred navijanjem vedno uporabite sredstvo za zaščito pred vročino. Pramene postopoma navijte na kodralnik, počakajte nekaj sekund in kodralnik odstranite.

  Nasvet: Si morda želite, da bi lasje na zgornjem delu lasišča ostali gladki? V tem primeru kodralnik uporabite šele v višini ušes.

  Če želite ustvariti stilsko razgibanost, vam priporočamo, da uporabite debelejši in tanjši kodralnik, s čimer boste ustvarili zanimiv preplet tanjših in nekoliko debelejših kodrov. Če si želite ustvariti razkuštrano pričesko v stilu undone, si lahko pomagate s preprosto tehniko navijanja. V tem primeru morate pramene deloma navijati v smeri proti obrazu, deloma pa navzven.

  Če si želite ustvariti zapeljivo pričesko, ki bo delovala harmonično in usklajeno, vam priporočamo, da lase navijete navzven.

  3. Pri ustvarjanju kodrov bodite sistematični, saj si boste delo na ta način bistveno olajšali, kodri pa bodo dlje časa ohranili popolno obliko. Začnite na zgornjem delu lasišča in navijajte v smeri proti zatilju, nato pa ustvarjene kodre pritrdite s sponkami, da vam ne bodo v napoto.

  4. Počakajte, da se kodri ohladijo, nato pa sponke za lase odstranite. Lase stresite preko glave in jih pregnetite z rokami, zato da kodri dobijo lepo obliko. Kodre oblikujte s prsti (tako boste ustvarili izrazito definirane kodre), lahko pa jih tudi prečešete z glavnikom, kar vam priporočamo, če želite ustvariti nekoliko bolj razkuštrane z večjim volumnom.

  5. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za visok lesk in dolgotrajno obstojnost. Na voljo je lak z različnimi stopnjami obstojnosti, zato izberite najbolj primernega.

  Mehke kodre lahko ustvarite tudi brez kodralnika ali navijalk. Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach vam bo v videoposnetku pokazal, kako to gre.

 • Video predstavitev: Tako boste ustvarili naravne kodre

 • Pričeska za dolge in kratke kodre

  Kodri: Heather McComb

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Dolgi lasje

  Heather McComb (Dr. House, The Mentalist) ima dolge kodraste lase, ki jih je v višini ušes oblikovala v tanke svedraste kodre, medtem ko so lasje na zgornjem delu lasišča gladki. Čudovito oblikovani kodri z izrazito strukturo in visokim leskom nežno padajo na eno stran ramen

  Kodri: Lorenzo Riva

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Tanki, dolgi lasje

  Blagovna znamka Lorenzo Riva nam je na Milanskem tednu mode za pomlad in poletje 2013 predstavila zanimivo stilsko pričesko z drobnimi kodri, ki je primerna za dolge tanke lase. Kodri so ustvarjeni v višini ušes, medtem ko so lasje na zgornjem delu lasišča povsem gladki. Za večji volumen so kodri razčesani, s čimer ustvarimo občutek čudovitega razkošja

  Kodri: Kerry Washington

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Svedrasti kodri

  Kerry Washington (Django Unchained) je lase po celotnem lasišču oblikovala v izrazite svedraste kodre, ki tvorijo enakomerno, zaokroženo silhueto. Za večjo obstojnost je treba kodre po navijanju na kodralnik dodatno pritrditi še s sponko, dokler se povsem ne ohladijo. Na koncu uporabite še lak za lase in s prsti oblikujte posamezne kodre

  Kodri: Hayden Panettiere

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Srednje dolgi lasje

  Hayden Panettiere (Scream 4) ima čudovite kodraste lase, ki segajo skoraj do ramen. Oblikovala jih je v elegantno nazaj počesano pričesko. Posebnost te pričeske tvorijo izraziti kodri, ki zaradi stopničasto postrižene pričeske ter kombinacije blond odtenkov in rjave delujejo zelo strukturirano in izrazito. Za dolgotrajno obstojnost in visok lesk uporabite lak za lase

  Kodri: Julia Garner in Oceana

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Kratki lasje

  Pevka Oceana (levo) in igralka Julia Garner (desno) imata kratko kodrasto pričesko, ki bi si jo želela marsikatera ženska, vendar pa za takšno pričesko potrebujete tudi nekaj poguma. Naš nasvet: preden se odločite za takšno pričesko, se morate prepričati, da ima vaš frizer izkušnje s striženjem kodrastih las

  Kodri: Noomi Rapace

  © Getty Images  

  Pričeska za kodraste lase: Tanki, srednje dolgi lasje

  Igralka Noomi Rapace (Prometheus, The Girl with the Dragon Tattoo) ima kodrasto pričesko, ki deluje zelo naravno in preprosto. Takšna pričeska je primerna za srednje dolge in tanke lase, saj ustvari dodaten volumen in izrazito strukturo