Schwarzkopf Oblikovanje las

Svedrasti kodri: Povsem enostavno stilsko oblikovanje – naredite jih sami!

Svedrasti kodri
Levja griva: Blagovna znamka Blugirl je predstavila romantično pričesko s svedrastimi kodri, ki nam je povsem zmešala glavo
© Getty Images

Predstavljamo vam pričesko, ki vas bo ovila okrog prsta. Pričeske s svedrastimi kodri osvajajo modne brvi in so deležne velike pozornosti. V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o drobnih zapeljivih kodrih, poleg tega vam bomo podali nekaj koristnih nasvetov za stilsko oblikovanje, pa tudi, kako ustvariti takšno pričesko, če so vaši lasje povsem gladki.

Zdi se, da je naravni zakon takšen, da si vedno želimo, česar nimamo. Ženske s kodrastimi lasmi si tako želijo imeti povsem gladke lase in nasprotno. Ženske s popolnoma zravnanimi lasmi pogosto hrepenijo po razkošnih kodrih. K sreči je oboje možno. Tokrat se bomo posvetili trendovski pričeski s svedrastimi kodri, ki je v letošnjem letu zelo priljubljena in jo zato lahko pogosto opazimo. Takšna pričeska vas bo zelo osrečila. Kot že rečeno, to je zakon narave!

 • Kako svedraste kodre naredite sami

  Kot pove že samo ime, ljubki kodri spiralne oblike dejansko spominjajo na obliko izvijača za plutovinaste zamaške, ki se odlikuje po svoji specifični spiralni obliki. Da bi dobili spiralo s pravilnimi zavoji, kodri ne smejo biti preveč izraziti, pa tudi ne preveč grobo naviti. Najbolje vam bo to uspelo s kodralnikom. 


 • Pri tem velja naslednje pravilo: Čim večji je premer kodralnika, tem večji bodo kodri!

 • Svedrasti kodri
  Svedrasti kodri z eno samo potezo: S kodralnikom in s tanko konico glavnika
  © Getty Images
 • Korak za korakom – postopna navodila

  1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo, nato jih prečešite in ustvarite prečo.

  2. Da bodo bolj elastični in bodo imeli lep volumen, na dolžino las nanesite peno za kodraste lase (v velikosti lešnika), nato jih osušite do suhega.

  Nasvet za večji volumen: Lase pri sušenju ob lasišču nekoliko privzdignite s prsti.

  3. Lase počešite povsem gladko in uporabite kodralnik.

  4. Nato jih postopoma, pramen za pramenom, navijte na kodralnik, dokler niso naviti vsi lasje.

  Strokovni nasvet Armina Morbacha: "Če želite ustvariti enakomerno in urejeno strukturo, kodre pri navijanju usmerite nazaj."

  5. Pozor: Navitih las ne krtačite, saj bi v tem primeru kodri izgubili svojo tipično obliko.

  6. Po potrebi kodre oblikujte s tanko iglo glavnika in jih utrdite z lakom za lase.

 • Pričeske z očarljivimi kodri

  Ljubki svedrasti kodri so v letošnji sezoni izgubili imidž pridne deklice. V sodobni različici se nam predstavljajo v vznemirljivi in nadvse zapeljivi podobi lahkotne razigranosti in mladostne razposajenosti. Pozabite na ljubke kitke in se rajši odločite za neukročene kodre, ki pridejo še posebno lepo do izraza pri spuščenih laseh. Takšno kreacijo smo lahko videli pri blagovni znamki Blugirl na Milanskem tednu mode. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj zanimivih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju. 

 • Svedrasti kodri
  Ena pričeska, dva različna trenda: Kodrasta pričeska z navideznim frufrujem (blagovna znamka Blugirl)
  © Getty Images

  Temperamentno in obenem povsem nedolžno! Dolgi zlati kodri v kombinaciji z navideznim frufrujem v razkuštranem stilu … Rezultat je podoba zapeljive Lolite. Le kdo bi se lahko temu uprl? Prav zato ne čakajte in si omislite pravljično ubrano simfonijo kodrov.

  Stilska navodila: Naredite kratko stransko prečo in ustvarite svedraste kodre. Kodrov ne smete razčesati. Frufru ustvarite tako, da dolge lase položite prečno preko čela in jih na nasprotni strani pritrdite s sponkami. Za trendovski skuštran videz v stilu undone: Navidezen frufru s prsti nekoliko razvlecite. Na koncu uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in že ste gotovi!

 • Svedrasti kodri
  © Getty Images

  Zelo strastno in zelo 'cool'! Svedrasti kodri v kombinaciji s pričesko v stilu clavi-cut z dolžino las do ključnice so še posebno moderni in nadvse zapeljivi. Lepo pridejo do izraza s stransko ali sredinsko prečo in dosledno oblikovanimi kodri. Lahko bi rekli – popolna izbira za urejeno poslovno žensko. In vsekakor tudi za svečane večerne priložnosti. Zapeljivo podobo lahko dopolnite še z izrazitim rdečilom za ustnice. Zagotavljamo vam, da v tem primeru ne boste potrebovali drugih modnih dodatkov.

  Stilska navodila: Najprej ustvarite dosledno oblikovano prečo, nato naredite svedraste kodre, ki naj bodo lepo oblikovani. Lasje tik ob preči naj bodo povsem ravni in gladko počesani. Na koncu uporabite še lak za visok lesk, ki bo poskrbel za zvezdniške utrinke.

  Slika levo: Blagovna znamka Blugirl nam je predstavila pričesko z elegantnimi in lepo oblikovanimi kodri, ki deluje zelo šarmantno.

 • Svedrasti kodri
  © Getty Images

  Povsem sproščeno, razigrano in drzno! Kodri niso zapeljivi samo pri dolgih laseh, prav takšni so tudi pri kratkih (morda so manj primerni za izrazito kratko postrižene lase). Klasična paževska pričeska se tako lahko v trenutku spremeni v vznemirljivo kreacijo v afriškem stilu. Da bo celotna podoba delovala moderno in trendovsko, vendar ne preveč umetelno, morajo biti kodri rahlo skuštrani. Vas zanima, kako to gre?

  Stilska navodila: Skuštrane kodre lahko ustvarite pri dolžini las do brade ali do ramen. Lase nato vrzite preko glave in jih osušite s sušilnikom. Na koncu jih s prsti oblikujte v želeno obliko in že ste gotovi! Pričesko smo opazili pri blagovni znamki Blugirl.