Schwarzkopf Nega las

Nepogrešljivi izdelki za nego las v poletnem času

Nepogrešljivi izdelki za nego las poleti
Klobuk spada v poletnem času k nenadomestljivim modnim dodatkom. Enako pomembne so za vroče poletje tudi povsem preproste pričeske in izbira pravilnih izdelkov za nego las
© Fotolia

Poletje je tu in z njim sonce, morje in prosti čas! Preproste pričeske so najboljša izbira za brezskrbne poletne dni, vendar morate lasem v vročih poletnih dneh nameniti pravilno nego. V nadaljevanju vam bomo predstavili dve lahkotni pričeski in primerne izdelke za nego las v poletnem času, ki vas bodo razvajali s prijetnimi dišavami.

 • V poletnem času so lasje še posebno izpostavljeni najrazličnejšim obremenitvam, od sonca, klora v bazenih in kopališčih do slane vode in vročine. Toda brez skrbi, z dodatno nego boste lase nežno razvajali in jih zaščitili. Poleg tega vam svetujemo, da se v poletnem času odpoveste zapletenemu in kompleksnemu stilskemu oblikovanju, ki lase dodatno obremeni in jih poškoduje. Imejte v mislih, da je poletje čas dopustniškega rajanja in sprostitve, zato oddih in razvajanje privoščite tudi svojim lasem. Zavarujte jih s klobukom, ki bo nudil popolno zaščito pred UV-žarki. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih pričesk za brezskrbno rajanje na plaži, zaupali vam bomo tudi, kakšna je izbira najbolj primernih izdelkov za nego las v vročem poletju.

 • Izdelki za nego las poleti: Solni sprej za lase

 • Nepogrešljivi izdelki za nego las poleti
  Pričeska v stilu beach waves je zagotovo najbolj tipična poletna pričeska, ki deluje nadvse zapeljivo
  © Getty Images

  Čudoviti kodri v stilu beach waves so zelo primerni za plažo kot tudi za zabavo. To je popolna poletna pričeska, ki deluje romantično in zapeljivo, obenem pa je zelo preprosta. Vse, kar potrebujete za oblikovanje, je solni sprej.

  Stilsko oblikovanje: Solni sprej nanesite na rahlo vlažne lase, nato jih osušite na zraku. Tako si boste pričarali povsem naravne rahle kodre, ki vas bodo spremenili v morsko deklico. Če želite večji volumen, morate postopek ponoviti, to pa lahko naredite večkrat na dan. 


 • Solni sprej ima poleg stilskega učinka še negovalnega. Vsebuje oljno substanco, ki na laseh ustvari zaščitni film in jih tako zaščiti pred izsušitvijo zaradi sonca in vročine.

 • Izdelki za nego las poleti: Sprej za posvetlitev las

 • Nepogrešljivi izdelki za nego las poleti
  © Getty Images

  Sprej za posvetlitev las je zagotovo nepogrešljiv za vse blondinke. Omogoča postopno posvetljevanje, lasje pa delujejo, kot bi jih poljubilo sonce. 

  Stilsko oblikovanje: Sprej za posvetlitev nanesite na vlažne lase, nato pa substanco nežno porazdelite z glavnikom. Pustite, da se osušijo na zraku. Postopek ponovite na dva do tri dni. 

  Slika levo: Sprej bo vaše lasje dodatno posvetlil, ne da bi jih zato morali pobarvati.

 • Izdelki za nego las poleti: Olje za lase

  Olje za lase ni primerno samo za nežno obvladovanje bujnih las z izrazitim volumnom. Dragoceno negovalno olje deluje kot čudežno sredstvo za zaščito pred vročim poletnim soncem in lase varuje pred izsušitvijo. Poleg tega ga lahko uporabljajo vse ženske, vendar je treba poznati osnovna pravila.


 • Za nekoliko debelejše lase potrebujete tri do štiri kapljice, za fine tanke lase zadošča ena kapljica ali dve. 

  Metoda 1: Olje nanesite pred umivanjem in ga vtrite na dolžino las. Pustite delovati kratek čas, nato ga izperite in lase umijte kot običajno. Tako bodo lasje v odlični pripravljenosti za vroče poletje.

  Metoda 2: Olje nanesite za končni finiš. V tem primeru bo delovalo kot zaščitni film, ki bo lase zavaroval pred izsušitvijo zaradi sonca in vročine. Olje porazdelite po dlaneh in ga nežno nanesite na dolžino las, ne na lasišče.

  Dnevno lahko izberete samo eno izmed metod. 

 • Izdelki za nego las poleti: Nega las

  Po dolgem dnevu na plaži ali v bazenu lase obvezno umijte in odstranite sol ali klor. Izpiranje las bo dodatno poskrbelo za zaščito in vam omogočilo brezskrbno poležavanje na vročem soncu. Ob tem uporabite izdelke za nego las z omamnim vonjem granatnega jabolka, goji jagod ali kokosa in uživajte v prefinjenih dišavah, ki bodo nežno razvajale vaša čutila.