Schwarzkopf Nega las

Čarovnija, ki se imenuje olje za lase – za čudovit videz vaše pričeske

Čarovnija, ki se imenuje olje za lase
Preprosto osupljivo! Olje za lase vam bo pričaralo visok sijaj
© Andreas Kuehn

Olje za lase lahko naredi številne čudeže. Poškodovanim lasem zagotovi izdatno nego, čudovito poudari strukturo kodrastih las in lasne konice ščiti pred cepljenjem. Poleg tega blagodejno vpliva na kožo lasišča in ustvari visok lesk, lasem povrne izgubljeno življenjsko energijo in voljnost. Zaradi moderne formule je olje za lase zelo lahko in je primerno tudi za fine tanke lase. Zaupali vam bomo, kdaj olje za lase dejansko pomaga in kako ga pravilno uporabiti.

  • Če si želite dodatni lesk v svojih laseh, potem je olje za lase prava izbira. Nova in zelo intenzivna olja lasem podarijo veliko leska in voljnosti, vendar jih kljub temu ne obremenijo preveč. Nekatera olja so na voljo v dveh različicah in so primerna za srednje močne lase ali zelo močne kot tudi za zelo tanke lase. Nekatera druga olja se lahko uporabijo na več različnih načinov. Bodisi kot predhodna nega, ki se na lase nanese pred umivanjem, ali kot intenzivna kura brez izpiranja, ki ostane na laseh.

  • Olje za lase za ravnanje kodrastih las

    Kodrasti lasje so praviloma suhi in zaradi tega pogosto tudi zelo poškodovani. Negovalna maska z oljem jim bo povrnila življenjsko moč in visok sijaj. Hrapava luskasta povrhnjica se bo ponovno zgladila, tako da se bo svetloba bolje odbijala, lasje pa bodo zažareli v novem sijaju, ki si ga tako zelo želite. Poleg tega vam bo to pomagalo pri obvladovanju zelo kodrastih las, ki bodo ponovno pridobili strukturo in čudovito razkošje. Če so vaši lasje kodrasti, lahko brez pomislekov uporabite nekoliko več olja. Rezultat bo več kot osupljiv.

  • Olje za nego las kot pomoč za stilsko oblikovanje

    Visokovredna rastlinska olja, kot na primer dragoceno arganovo olje, so čedalje pogostejši dodatek številnih izdelkov za stilsko oblikovanje. V laku za lase zagotavljajo popolno obstojnost pričeske in lasem podelijo svilnato mehkobo in voljnost. Številni spreji za stilsko oblikovanje prav tako vsebujejo olje za lase, pri čemer se zelo pogosto uporablja olje marule. Deluje tako, da skrajša čas sušenja, lase nežno zaščiti pred vročino sušilnika in preprečuje nastanek divjih razkuštranih las v vlažnem vremenu.

  • Pravilna uporaba olja za lase

    Olje za lase se lahko uporabi kot maska, ki se izpere, ali kot tretma brez izpiranja. Če olja ne boste izprali, potrebujete največ dve kapljici do tri, ki jih nanesete na suhe lase. Če so vaši lasje kodrasti, morate olje nežno vtreti v lase, pri gladkih laseh pa vam priporočamo, da olje nanesete na dlani in nežno zgladite dolžino las in konic, pri čemer morate izpustiti predel lasišča. Olje je zelo primerno tudi kot negovalna kura. V tem primeru je najbolje, če ga nežno porazdelite po laseh in jih nato ovijete s segreto brisačo. Pustite delovati najmanj dvajset minut. Po preteku tega časa las ne zmočite takoj, temveč najprej na suhe naoljene lase nanesite majhno količino šampona in ga nežno vmasirajte. Šele nato lase kot običajno enkrat do dvakrat umijte s šamponom.