Schwarzkopf Nega las

Kozmetika za lase – wellness za vaše lase pozimi

Kozmetika za lase: wellness za lase pozimi
Vaši lasje v hladnem zimskem času potrebujejo ustrezne kozmetične izdelke, ki jih bodo zaščitili pred škodljivimi zunanjimi vplivi
© Lev Dolgatsjov / Fotolia

Zima je za lase vsekakor velik izziv. Večino časa preživimo v zaprtem, ogrevanem prostoru s suhim zrakom, medtem ko se zunaj soočimo z nizkimi temperaturami in ledenim vetrom, ki nas včasih premrazi do kosti. Tako kot koža tudi lasje pozimi potrebujejo posebno nego. Priporočamo vam, da lasem od časa do časa privoščite posebno wellness terapijo. Povedali vam bomo, kako boste svoje lase s pravilno izbiro kozmetičnih izdelkov spremenili v čudovito razkošje zdravih las.

 • Lasje morajo jeseni in pozimi prestati veliko hudega. V tem času nosimo volnene kape, lasem pa škodi tudi suh zrak v zaprtih prostorih, ki jih dodatno izsušuje, pa tudi leden mraz zunaj. Vse to za lase, predvsem pa za lasišče, predstavlja veliko obremenitev. Zato vam priporočamo nežno razvajanje že med umivanjem las, kar lahko dopolnite s sprostilno shiatsu masažo. Shiatsu pomeni dotik in je čudovita metoda za ohranjanje zdravja, ki vpliva na stimulacijo naravnih moči v telesu z aplikacijo pritiska na pomembne točke obraza in lasišča. Lase umijte s šamponom kot običajno, jih izperite in nato nanje nanesite balzam. Na glavo položite roke in jih prekrižajte ter z nežnimi gibi lasišče masirajte v vse smeri. Na koncu na levo in desno stran temena položite vseh deset prstov, jih rahlo razprite in za trenutek narahlo pritisnite na lasišče. Lahkoten pritisk prstnih blazinic bo sprostil napetost, deluje pa tudi zelo pomirjujoče na živce. Zdaj balzam izperite. Občutek bo čudovit, vaše lasišče pa vam bo za čudodelno masažo zelo hvaležno.

 • Kozmetika za lase: nega za brezvoljne lase

  Mrzel veter, suh zrak v zaprtih prostorih in debela pokrivala lasem zagotovo zelo škodujejo. Lasje izgubijo življenjsko energijo in postanejo brezvoljni, poleg tega jih le stežka oblikujemo. V takšnih primerih lahko brez pomisleka lasem privoščite izdatnejšo nego. Svetujemo vam izbiro balzama, maske za lase ali intenzivne maske, ki bodo poškodovanim lasem povrnili življenje. Takšni izdelki imajo dragocene lipide, kot na primer arganovo olje, olje makadamijevih oreščkov, mareličnih koščic ali jojobino olje, ki vsebujejo idealno mešanico maščob in vlage, ki jo lasje pozimi tako zelo potrebujejo. Pozimi si morate najmanj enkrat tedensko privoščiti intenzivno masko za razvajanje las. Pomembno je, da masko nanesete samo na tistem delu, kjer lasje dejansko potrebujejo nego, v nasprotnem primeru bodo lasje, predvsem pa lasišče, hitro delovali nenegovano.

 • Kozmetika za lase: konec dober, vse dobro

  Pozimi radi nosimo visoke ovratnike, debele volnene šale in visoke pulije. Zaradi tega se lasne konice drgnejo ob oblačila, kar jih sčasoma poškoduje. Z ustreznimi kozmetičnimi izdelki za nego razcepljenih konic boste takšna mesta hitro zapolnili. Priporočamo vam uporabo fluida za nego lasnih konic, ki vsebuje dragocena silikonska olja. Silikon deluje kot tanek mikrofilm, ki nežno obda nacefrane konice. Razcepljeni lasje, ki sčasoma postanejo slamnati, so ponovno videti zdravo. Pomembno je, da uporabite samo majhno količino fluida. Zadoščala bo ena kapljica ali dve, v nasprotnem primeru bodo lasje videti nenegovano. Fluid nanesite na konice prstov in nežno pogladite dolžino las ter konice, ki ste jih predhodno umili in jih osušili z brisačo. Po sušenju lahko eventualno nanesete še kakšno dodatno kapljico. 

 • Kozmetika za lase: prva pomoč za neukročene lase

  Suh zrak v zaprtem prostoru in leden mraz zunaj sta za lase velika obremenitev, zaradi česar lasje pogosto letijo na vse strani. Neukročeni lasje so razkuštrani in neurejeni, kar je posledica tega, da se mokri lasje neenakomerno osušijo. V tem primeru vam bosta v veliko pomoč balzam ali sprej brez izpiranja, ki bosta vašim lasem podelila dovolj vlage. Odlična izbira so izdelki s karitejevim maslom, glicerinom, pantenolom ali svilnatimi proteini. Poleg pravilne izbire lasne kozmetike vam priporočamo še eno čudežno orodje, ki bo nežno ukrotilo leteče lase. V mislih imamo ionski sušilnik, ki s posebno tehnologijo prepreči nastanek električnega naboja las. Lahko si pomagate tudi s pozlačeno krtačo, ki je prav tako odlična rešitev za to težavo. Zelo pomembno je, da las ne krtačite ali češete takoj, ko pridete iz mraza v ogret prostor. Poznamo še en trik za prvo pomoč, ki vam bo prav tako učinkovito pomagal pri neukročenih laseh. Priporočamo vam, da uporabljate stekleničko olja, ki se odlično prilega v še tako majhno torbico. Olje za lase bo vašim lasem pozimi podelilo visok sijaj in voljnost.

 • Kozmetika za lase

  Čepice so zelo trendovske in pozimi zagotovo nepogrešljiv modni dodatek, vendar lahko lasišče zaradi tega deluje zelo sploščeno. Preprečite ta problem že pri vsakodnevni negi las in za umivanje in nego uporabite negovalno serijo, ki je bila koncipirana posebej za fine tanke lase. Takšni izdelki vsebujejo kolagen in posebne učinkovine, kot je na primer keratin. Formula brez silikona poleg tega preprečuje, da bi se lasje hitro povesili. Lasje ostanejo živahni in ohranijo volumen na lasišču. Za dolgotrajno obstojnost in volumen na lasišču lahko uporabite izdelke za lasno kozmetiko, kot so pena za utrjevanje pa tudi spreji za stilsko oblikovanje. Takšni izdelki krepijo posamezne lase, tako da imajo lasje večji volumen. Upoštevati morate, da je treba takšne izdelke nanesti na lasišče, kjer dejansko želimo imeti volumen, in ne na konice.