Schwarzkopf Nega las

UV-zaščita: naj sonce obsije vaše lase!

Seveda veste, kako pomembna je zaščita pred sončnimi žarki. Toda, ali se ob tem spomnite tudi na svoje lase? Lasje so tako kot koža izpostavljeni vplivom UV-žarkov in zato potrebujejo posebno nego. Z našimi nasveti bodo vaši lasje v tem poletju čudoviti, kar bodo opazili tudi drugi.

 • Zaščitita pred soncem je primerna tudi za lase
  Sončni klobuk bo vašim lasem nudil popolno zaščito, v veliko pomoč pa vam bodo tudi ustrezni izdelki za nego las
  © Jim Jordan Photography

  Sicer lasje ne morejo utrpeti opeklin, vendar jim lahko sončni žarki, veter, slana voda ali klor v hotelskem bazenu zelo škodujejo. Nežna luskasta povrhnjica postane hrapava, lasje izsušeni in krhki. Lasne konice imajo zaradi tega pogosto slamnat videz, barva las pa sčasoma zbledi. Vsemu temu se lahko izognete. S pravilnimi strategijami nege in ustrezno UV-zaščito boste v tem poletju brezskrbno uživali. Vaši lasje vam bodo hvaležni.

  Pokrivalo za zaščito las

  Idealno bi bilo, če svojih las nikoli ne bi izpostavili intenzivnim UV-žarkom brez zaščite, kar še posebno velja med 11.00 in 15.00 uro. Odlično zaščito pred soncem predstavljajo najrazličnejša pokrivala, ki so poleg tega tudi zelo modna. Če vam takšen modni dodatek ni všeč, vam priporočamo zaščitni sprej pred soncem, ki se preprosto naprši na lase. Takšen sprej ščiti pred UV-A in tudi pred UV-B-žarki, lasem zagotovi dodatno vlago in preprečuje zbledelost barve. Najboljše je, da sprej nanesete že v hotelski sobi, tako ste zaščiteni že na poti do plaže.

 • Plavanje in potapljanje brez neprijetnih presenečenj

  Morska voda pa tudi voda v bazenu lahko lasem zelo škodita. Kristali soli v morski vodi delujejo kot majhne zbiralne leče, ki lahko lasem škodujejo. Zato je priporočljivo, da se po kopanju v morju lasje izperejo z navadno vodo. V skrajnem primeru si lahko pomagate tudi s steklenico negazirane vode. Voda v bazenu vsebuje dodatke za dezinfekcijo, kot sta klor ali baker, ki lahko blond ali sive lase obarvata na zelenkasto. Prva pomoč v tem primeru: tri tablete aspirina raztopite v litru vode in raztopino polijte po laseh. Pustite delovati eno uro in nato temeljito izperite z navadno vodo. Alternativa bi bila uporaba barvnega preliva ali barvnega šampona z rdečkasto ali zlato nianso, ki optično prekrije zelenkasto barvo.

 • Poletna razposajenost brez zbledele barve las

  Ne glede na to, ali imate naravno barvo ali pobarvane lase, na soncu lasje sčasoma zbledijo in izgubijo svoj barvni pigment. To lahko preprečite s serijo negovalnih izdelkov za pobarvane lase, ki vsebujejo UV-filter. Šampon, balzam, maska za lase ter lak za lase iz te serije zagotavljajo učinkovito nego las s proteini ali vitamini. Barva las ponovno zasije in zaradi dodatka antioksidantov in UV-zaščite ne zbledi.

 • Nega las po sončenju

  Po dolgem dnevu na plaži vam priporočamo nežno razvajanje las pod tušem. V tem primeru lahko posežete po šamponih in balzamih za po sončenju, ki vsebujejo zelo nežno formulo. Takšni preparati odlično poskrbijo za zadostno vlago utrujenih in poškodovanih las zaradi izpostavljenosti soncu. Prav tako vsebujejo naravna olja, ki lasem podelijo mehkobo in voljnost. Vaši lasje bodo ponovno zažareli v vsem svojem sijaju. V primeru poškodovanih lasnih konic pri daljših laseh lahko uporabite sprej za razcepljene konice, ki jih bo ''zlepil'', tako da bodo lasje ponovno videti zdravo. Kljub temu je smiselno, da se lasje po dopustu na morju postrižejo za kakšen centimeter, zato da bodo videti bolj sveži in da se cepljenje konic ne bo razširilo.

 • Naravna zaščita za vaše lase (sadje in zelenjava)

  V poletnem času pazite na to, da bo vaša prehrana vsebovala dovolj vitaminov, kot na primer vitamine C, E in betakaroten. Vitamini veljajo kot učinkoviti antioksidanti in so zelo uspešni v boju proti škodljivim prostim radikalom, ki uničujejo celice in se na soncu dokazano tvorijo v večjem številu. Marelice, jagode, grozdje, brokoli in špinača so zelo bogat in okusen vir vitaminov, ki nikakor ne sme manjkati na vašem poletnem jedilniku.

 • UV-zaščita za vaše lase: šest zlatih nasvetov

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © George Doyle  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 1

  Po kopanju v morju morate lase obvezno izprati z navadno vodo.

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © Peter Nicholson  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 2

  Če so konice las razcepljene zaradi vplivov sonca, jih lahko ''zlepite'' s sprejem za konice.

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © Laurence Monneret  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 3

  Voda v bazenu lahko lase izsuši in celo ustvari zelen barvni odtenek. Pri tem vam bodo pomagali naši nasveti za pravilno nego.

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © Kraig Scarbinsky  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 4

  Nadenite si klobuk in vaši lasje bodo ostali zdravi in sijoči.

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © Paul Bradbury  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 5

  Zaščita pred soncem, ki nam jo ponuja mati narava: grozdje vsebuje snovi, ki ščitijo pred škodljivimi prostimi radikali.

  Zaščitita pred soncem za vaše lase

  © Paul Viant  

  Zaščitita pred soncem za vaše lase: nasvet 6

  Posebni balzami za po sončenju zagotavljajo ustrezno nego vaših las.