Schwarzkopf Nega las

Zaščita las pred soncem

Zaščita las pred soncem
Če želite lase zaščititi pred soncem, vam jih ni treba skriti pod klobukom
© iStockphoto

Če bi pogledali v svojo omarico, bi se začudili, koliko različnih izdelkov za zaščito pred soncem se skriva v njej. Vse od kreme za sončenje do mleka, olj in najrazličnejših sprejev za pred sončenjem in po njem. Kožo poleti zaščitimo pred UV-žarki, saj vemo, da nam ti lahko škodijo. Toda pri tem marsikdo pozabi, da tudi lasje potrebujejo učinkovito zaščito pred soncem. Z našimi nasveti bodo tudi vaši lasje ustrezno zaščiteni.

 • Poletje nas vabi, da gremo na morje, uživamo v naravi in se prepustimo sončnim žarkom. Toda, kar je balzam za našo dušo in telo, je za lase velik stres. Zaradi ekstremnih vremenskih pojavov v poletnem času (vročina, sonce in veter) se naravna zaščitna lipidna plast hitro uniči. Rezultat so suhi in lomljivi lasje, ki delujejo slamnato in brez leska.

  Naša koža poleti proizvaja pigment, pri laseh pa je ravno nasprotno, saj zaradi sonca pigment izgubljajo. Neprijetna posledica tega pojava je, da barva las sčasoma zbledi, ne glede na to, ali so lasje pobarvani ali imate naravno barvo.

  Vendar imamo za vas dobro novico. To lahko preprečite. Vse, kar morate narediti, je, da lase zaščitite pred škodljivimi sončnimi žarki. Vaši lasje bodo tako poletje preživeli brez posledic in klobuka, vi pa boste lahko brezskrbno uživali in se predajali poletnim radostim. Vaši lasje naj bodo vselej zdravi in sijoči.

 • Pravilna zaščita las pred soncem

  Sredstvo za zaščito las pred soncem morate uporabljati skozi vso poletje, preden bi jim UV-žarki povzročili kakršnokoli škodo. Svetujemo vam, da zaščitno sredstvo pred soncem na lase nanesete takoj po umivanju. Naj to postane vaš vsakodnevni lepotni ritual.

  Priročni spreji za zaščito pred soncem vam omogočajo učinkovito zaščito las, preden zapustite dom, medtem ko se posvečate različnim dejavnostim, pa tudi po sončenju. Sprej na laseh ustvari zaščitni plašč in jih tako učinkovito zavaruje pred najrazličnejšimi škodljivimi vplivi, predvsem pred UV-žarki.

  Zaščitno sredstvo nanesite najmanj 30 minut pred sončenjem in ga enakomerno porazdelite po laseh. Najlažje boste to naredili s krtačo ali z glavnikom z velikimi zobci.
  Zaščitno sredstvo pred soncem pa ni pomembno samo za lase, temveč tudi za občutljivo lasišče, saj se pri sončenju lahko kaj hitro pojavijo opekline na občutljivi koži. Pri nanašanju zaščitnih sredstev bodite pozorni tudi na področje čela, ki ga je treba izdatno namazati z zaščitno kremo.

 • Nasveti za učinkovito zaščito las pred soncem

  Priporočamo vam, da lase pred začetkom poletja oziroma kopalne sezone nekoliko postrižete, saj se v nasprotnem primeru lahko pojavijo razcepljene konice, ki se hitro razširijo po laseh. Striženje konic lase okrepi, tako da so odpornejši in močnejši.

  Po kopanju z las obvezno odstranite ostanke soli oziroma klora. S tem boste lase negovali in jih razvajali. Preprosto jih splaknite z navadno vodo, v sili pa bo zadoščala tudi steklenica negazirane mineralne vode.

  Po sončenju: lase po sončenju umijte z nežnim šamponom. Bodite pozorni na simptome kože. Če koža postane bolj napeta, je čas, da ji namenite potrebno vlago. Najmanj enkrat tedensko morate lasem privoščiti negovalno masko. Tako bodo ponovno voljni in polni življenja.

  So vaši lasje brez sijaja in volumna? Če je tako, vam priporočamo izbiro primernih negovalnih izdelkov, ki bodo ustvarili čudovit videz. Še posebno primerni so izdelki za neukročene lase (anti-frizz), ki lasem podelijo zadostno vlago in učinkovito ukrotijo leteče in močno kodraste lase.

  Če so vaši lasje pobarvani ali blond, jih bo sonce dodatno posvetlilo. Kemične reakcije med klorom in vodo z vsebnostjo bakra lahko pri blond laseh ustvarijo neželeno zelenkasto nianso. Koristen nasvet: v enem litru vode raztopite tableto aspirina in z raztopino izperite lase.

  Priporočamo vam, da poleti uživate veliko svežega sadja in zelenjave. Tako boste lase povsem naravno zaščitili in jih nahranili z dragocenimi vitamini, predvsem vitaminoma A in B.