Schwarzkopf Nega las

Lecitin in njegov pomen pri negi las

Lecitin
Lecitin je ena izmed dragocenih učinkovin, ki se nahaja v številnih izdelkih za nego las. Pomaga nam do lepih in zdravih las z visokim sijajem
© Fotolia.com

Lecitin je dragocena učinkovina v številnih izdelkih za nego las, ki pripomore, da so lasje lepi in zdravi ter imajo visok sijaj, še zlasti pa je primeren za krhke in suhe lase. Lecitin je poznan tudi po svojem anti-aging učinku. V nadaljevanju vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o tej učinkovini, ki je po svoji zgradbi podobna maščobi, in vam pojasnili, za kakšen tip las je lecitin še posebno primeren.

  • Lecitin se proizvaja v telesu, vendar ga lahko vnašamo tudi s prehrano in negovalnimi izdelki. Lecitin živalskega izvora med drugim najdemo v jajcih, prisoten pa je tudi v rastlinskih oljih. S postopkom ekstrakcije se pridobiva iz soje, navadne ogrščice in sončničnih semen. Zaradi svojih blagodejnih učinkov je še zlasti primeren za nego tankih, suhih in lomljivih las.

  • Nega las z lecitinom: Visok sijaj ter gladki in zdravi lasje

    Pri negi las je lecitin poznan kot čudežno sredstvo za zdrave in voljne lase z visokim sijajem. Lecitin je zaradi svojih izjemnih lastnosti še posebno primeren za nego suhih las, saj učinkovito obnavlja lasno strukturo. Lasem posreduje vlago in pomaga pri vzpostavitvi naravnega zaščitnega plašča, ki obdaja lasne folikle. Lecitin lasem posreduje tudi dragocene maščobe in tako preprečuje, da bi se izsušili. Z drugimi besedami: ima edinstven anti-aging učinek in vaše lase pomlaja, saj skupaj z nenasičenimi maščobnimi kislinami krepi lasno strukturo in pospešuje proces regeneracije ter s tem skrbi za lepoto las. Šamponi z izvlečki jajčnega lecitina zagotavljajo globinsko obnavljanje in poskrbijo za zdrave, močne in voljne lase z visokim sijajem. Nepogrešljiv je pri negi poškodovanih las, saj jih neguje vse do konic. Poleg tega so izdelki z lecitinom primerni za ravnanje las in za obvladovanje ''letečih las'', ki jih boste lahko z njegovo pomočjo učinkovito ukrotili.