Schwarzkopf Nega las

Nega las za hladne dni: Teden lepote

Nega las za hladne dni: Teden lepote
Sedem dni v tednu, sedem nasvetov. Privoščite si program nege za svoje lase!
© Fotolia

Nizke temperature, suh zrak v ogrevanih prostorih, grobe tkanine: Hladni letni čas vsekakor pomeni obremenitev za lase. Zakaj jim ne bi privoščili lepotnega tedna in jih razvajali z velnes programom – od ponedeljka do nedelje, z vsakodnevnim lepotnim ritualom. V našem koledarju popolne nege boste za vsak dan v tednu našli nasvet za nego čudovitih, zdravih in voljnih las.

 • Sprememba sezone ni pomembna samo za svet mode in športa, ta prehod je pomemben tudi pri negi las. To pomeni, da je treba nego las prilagoditi posameznim letnim časom. Spomladi in poleti lasje potrebujejo drugačen pristop kot jeseni in pozimi. Naše lasišče potrebuje v hladnejših letnih časih posebno nego, saj suh zrak (v ogrevanih prostorih in zunaj) vpliva na vlago las in lahko poruši to ravnovesje. In še izrazita temperaturna nihanja, saj pogosto prehajamo s toplega na mrzlo, z mrzlega na toplo. Pa zimska oblačila, ki prav tako pomenijo veliko obremenitev, predvsem za konice, ki se drgnejo ob oblačila. Šali in visoki ovratniki so sicer čudoviti modni dodatki in obenem zelo topli, vendar pa lahko zaradi konstantnega trenja poškodujejo konice, ki se velikokrat zavozlajo. Lasem še posebno škodijo grobi materiali, npr. ovratniki zimskih plaščev. Lasje lahko sčasoma postanejo hrapavi in so bolj dovzetni za cepljenje, rezultat pa so krhki in lomljivi lasje. 

  Da si lasje lahko opomorejo od vseh teh obremenitev, je pomembno, da jim privoščimo program razvajanja. Privoščite svojim lasem izdatno nego in jih razvajajte z našim programom za dobro počutje. Sedemdnevni lepotni program neguje vaše lase od korenov do konic. Lasje bodo zdravi in sijoči. Zelo učinkovit, enostaven in preprost načrt, ki ga lahko izpeljete brez težav. Poskusite in začnite naslednji ponedeljek! 

 • Ponedeljek

  Po temeljitem umivanju las začnite nov teden z novo svežino. Posebni šamponi za obnavljanje lase naredijo bolj obstojne in jih preventivno zaščitijo pred izsušitvijo. Nežna formula za razvajanje ima negovalni učinek in obnavlja celo manjše strukturne poškodbe. Če imate težave s srbečim ali razdraženim lasiščem, vam bo vsekakor dobro delo, če las ne boste umivali prepogosto. Umivanje s šamponom namreč odstrani naravno maščobo (sebum), ki jo proizvajajo žleze lojnice, in se kot zaščitni film ovije okrog las. Pri nižjih temperaturah in v suhih ogrevanih prostorih se proizvede še manjša količina maščobe, zato lahko vsakodnevno umivanje pozimi povzroči, da se lasje izsušijo  

 • Torek

  Uporabite lak za lase! Lak za lase deluje kot zaščitni film in se kot pajčolan ogrne okrog las. Na ta način zmanjša sile trenja oziroma električni naboj, ki nastane kot posledica trenja med volnenimi puloverji, pletenimi šali in konicami. 

 • Sreda

  Naelektreni in močno skodrani lasje so v hladnem letnem času pogost pojav, posebno če radi nosimo topla pokrivala in različne čepice. Ta problem boste najlažje ukrotili s sprejem za preprečevanje neukročenih las. Lahkotna tekstura spreja lasem podeli svilnato mehkobo in jih ne obteži. Sprej enakomerno porazdelite po še vlažnih laseh, ki ste jih predhodno umili in nežno obrisali z brisačo. 

 • Četrtek

  Lase po umivanju s šamponom dodatno razvajajte. Privoščite jim regenerator brez izpiranja, ki obnavlja strukturo, zgladi povrhnjico in jim vdahne novo iskrico življenja. Najboljše pri tem je, da regeneratorjev ni treba izpirati. Preprosto ga nanesete in pustite delovati ves dan. Rezultat bodo svilnato mehki lasje z visokim leskom. 

 • Petek

  Ste morda med tistimi, ki doslej niso uporabljali olja? Potem je zdaj skrajni čas. Dragocena olja za lepotno nego so idealen zaključek za elegantne svečane pričeske. Pri tem ne gre samo za lep videz in visok lesk – dragocena olja vsebujejo nadvse hranilne učinkovine, ki se takoj absorbirajo in lase varujejo pred izsušitvijo. 

 • Sobota

  Končno je prišel težko pričakovani konec tedna! To pomeni, da si lahko vzamete tudi malce več časa za nego in razvajanje. Predlagamo vam premium program. Lahko si omislite bogato masko, ki zagotavlja globinsko nego z dolgotrajnim učinkom, obenem obnavlja poškodovano strukturo in lasem podari vlažnost. Po navadi vsebuje dragocena rastlinska olja (npr. arganovo ali jojobino) ter proteine in vitamine, ki lase nahranijo in poživijo. 

  Za najboljši rezultat: Lase umijte in jih obrišite z brisačo, nato masko nanesite na še vlažne lase. Uporabite glavnik s širokimi zobci in masko enakomerno porazdelite. Okrog glave ovijte brisačo in jo oblikujte v turban. Nakopičena toplota bo še okrepila učinek negovalnih sestavin. Masko pustite delovati ca. 10 minut, nato temeljito izperite. 

 • Nedelja

  Zadnji dan v tednu naj bi počivali, kot je znano. In to je naša zadnja velnes skrivnost, ki velja tudi za lase. Preveč nege lahko lasem škodi, saj jih s tem preveč obtežimo. Zato morajo en dan v tednu stekleničke z najrazličnejšimi preparati ostati zaprte. Preprosto počivajte in uživajte v čudovitem nedeljskem dnevu. Vaši lasje vam bodo hvaležni!