Schwarzkopf Nega las

Glosing: Briljantno orožje za lepe lase z visokim leskom

Glosing za lase
So vaši lasje brez leska? Metode glosing bodo vašim lasem ponovno podelile izjemen lesk
© Getty Images

Majhna miselna igra: Predstavljajte si zdrave lase. Ali vidite razmršenost? Zagotovo ne! Poškodovane konice? Tudi ne! Zbledelo barvo? Dvomimo! Prepričani smo, da si ob tem predstavljate čudovite in lepe lase, ki so mehki in voljni na otip, obenem pa imajo visok lesk. Predstavljamo vam metodo glosing, ki bo izpolnila vaše želje in sanje o lepih laseh …

Trenutno je zelo priljubljena trendovska barva prav ta, ki vam je dana po naravi. Pri tem ni pomembno, ali so vaši lasje blond, rjavi, rdeči, črni ali sivi. Vse, kar je pomembno, je negovana struktura z zdravim videzom in visokim leskom. Na žalost obstajajo številni dejavniki, ki lahko lasem odvzamejo te lastnosti. Barvanje in beljenje lahko na laseh pustita sledi, škodijo pa jim lahko tudi suh zrak v ogrevanih prostorih pozimi, sonce, slana voda in klor. Toda brez skrbi, ta škoda nikakor ni nepopravljiva. K sreči obstajajo številne metode za obnavljanje poškodovane strukture, kot je na primer glosing.  

 • Kaj je glosing in kaj zmore?

  Glosing se lahko po imenu kot tudi po svojem učinku primerja z lip glossom za ustnice. Ta se uporablja za nego ustnic, podeli jim izrazit lesk, lahko tudi nežen barvni odtenek. Če to prenesemo na glosing za lase: Barve ponovno osveži (te po določenem številu umivanj nekoliko zbledijo), podaljša njihovo obstojnost in jih naredi intenzivne, poleg tega naravni barvi las podeli visok lesk in izrazit sijaj. Glosing ponuja številne možnosti. To so lahko intenzivni barvni prelivi s kislim pH-faktorjem pa tudi prelivi z direktnimi barvami, ki se kombinirajo z intenzivno masko in tako zagotavljajo dodatno nego. 

 • Po čem se glosing razlikuje od klasičnega barvanja las?

  V primerjavi z barvanjem las je glosing nekoliko bolj nežen, saj ne vsebuje toliko pigmentov. Barva las se spremeni zgolj minimalno ali pa sploh ne; prelivi dodajo zgolj nekaj pigmentov, ki odsevajo svetlobo in jim podelijo zapeljiv lesk. To je pravzaprav tenkočutno barvno usklajevanje, negovalne učinkovine pa se med izdelki razlikujejo. Glosing lahko naravni barvi las podeli novo barvno nianso, tako da so lasje nekoliko svetlejši ali temnejši, v pepelnatem videzu ali z zlatimi odsevi. Popolna premostitev med dvema glosing tretmajema: Šamponi za barvane lase. 

 • Kdo ponuja glosing?

  V prvi vrsti zagotovo frizerski saloni. Obisk profesionalnega stilskega mojstra vam vsekakor toplo priporočamo, če želite pričeski podeliti nov, subtilni videz. Stilist bo glosing prilagodil vašemu tipu las in individualnim željam, vi pa boste imeli sijoče barve, kakršne ste si vedno želeli. 

  Druga možnost, ki je primerna za domačo uporabo, so šamponi, regeneratorji in intenzivne maske, ki vam bodo prav tako pričarali osupljiv lesk.