Schwarzkopf Nega las

Suhi šampon – čudovita svežina za vaše lase

Suhi šampon: dodatna svežina za vaše lase
Suhi šampon vam bo v veliko pomoč, ko ne boste imeli časa za umivanje las in stilsko oblikovanje
© Schwarzkopf

Čarobno sredstvo v majhni steklenički je med najbolj trendovskimi izdelki pri negi las in stilskem oblikovanju. Suhi šampon je idealna izbira med enim in drugim umivanjem las, saj vam v trenutku pričara čudovito svežino, razkošen volumen in strukturo.

  • Suhi šampon morda poznate iz svojih mladostnih dni. V šestdesetih letih je veljal kot pravo čudežno sredstvo za dodatno svežino las, ki bi jih bilo sicer že treba umiti s šamponom, vendar to ni bilo takoj mogoče. V sodobnem času je suhi šampon proslavil svojo veliko vrnitev. To ne preseneča, saj je majhna, čudežna in nadvse priročna osvežitev las zelo dobrodošla tudi v današnjem  nadvse turbulentnem času, pa tudi na potovanjih. Poleg tega nove formule z izvlečki bombaža in aloje vere poskrbijo za to, da se lasje nežno razmastijo, dobijo čudovit vonj, lasišče pa izdatno vlago. Suhi šampon, ki je na voljo v steklenički z razpršilnikom, je narejen po meri različnih tipov las in njihovih specifičnih potreb. Suhi šampon za volumen finim tankim lasem podeli čudovito razkošje, lasje pa postanejo bolj strukturirani. Na voljo je tudi suhi šampon za mastne lase, ki prav tako ustvari pravi čudež. Mastni lasje, ki so na lasišču največkrat sploščeni, v trenutku delujejo sveže in negovano.

  • Suhi šampon je povsem preprost za uporabo

    Uporaba suhega šampona ne bi mogla biti preprostejša. Tako se ni treba bati, da bi na laseh ostal sivi pajčolan, tudi če imate temne. Svetujemo vam, da pred uporabo suhega šampona okrog ramen položite brisačo in lase dobro razčešete. Nato stekleničko za kratek čas pretresite in suhi šampon v kratkih intervalih in z razdalje približno 20 centimetrov popršite po laseh. Sami presodite, na katerih mestih lasje potrebujejo osvežitev. Ali so to celotni lasje, morda samo lasišče ali predel ponija?

    Zdaj pustite, da suhi šampon deluje dve minuti do tri. Puder bo absorbiral vso umazanijo, maščobo in ostanke stilskih izdelkov. Suhi šampon nežno vtrite z brisačo. Če je nimate pri roki, si lahko pomagate s prsti. Na koncu morate lase temeljito razčesati, zato da odstranite ostanke suhega šampona, ki lasem odvzamejo lesk. Priporočamo vam, da uporabite krtačo z naravnimi ščetinami. Takšna krtača z las zelo učinkovito in hkrati nežno vpija olje in druge ostanke. Prav tako ne povzroča cepljenja lasnih konic, kar se lahko zgodi pri ostrih ščetinah iz umetnih materialov. Če želite, lahko med razčesavanjem za kratek čas uporabite sušilnik in lase osušite tako, da jih vržete preko glave. Lasje bodo delovali bolj razkošno in bodo imeli večji volumen.

  • Suhi šampon: kdaj je čas za uporabo običajnega šampona in vode?

    Čeprav je suhi šampon zelo praktičen, vsekakor ni popolno nadomestilo za običajno umivanje las s šamponom in vodo. Izdelki, kot so šampon, balzam, maske ali negovalni izdelki, ki jih nanesemo na vlažne lase, med drugim vsebujejo dragocene učinkovine, ki lase zgladijo, obnavljajo ali jih nahranijo. Tako poleg čudovitega občutka svežine lasem posredujejo hranljive snovi, jih nahranijo in poskrbijo za popolno nego. Suhi šampon nima takšnih sposobnosti, vendar je idealen za podaljšanje vmesnega časa med enim in drugim umivanjem las – za čudovit videz vaše pričeske, tudi v najbolj turbulentnih dneh.