Schwarzkopf Nega las

Visok lesk vaših las – da bodo vaši lasje obsijani s soncem

Visok lesk
Sijoči svilnati lasje – sanje sleherne ženske, ki se bodo s pravilno nego spremenile v resničnost
© iStockphoto

Spomladi lahko tudi vaši lasje zasijejo v vsej svoji lepoti. To je čas, ko se boste želeli pokazati v najlepši luči – z veliko leska v očeh in laseh. Lasje so pozimi izpostavljeni številnim škodljivim vplivom, kar včasih privede do tega, da lasje izgubijo ves lesk. Lasje pozimi postanejo suhi, poškodovani in brezvoljni, lasna povrhnjica postane hrapava in luskasta. Zato da imajo lasje visok lesk, kot bi bili obsijani s soncem, mora biti lasna struktura zdrava in povsem gladka. Predstavili vam bomo, kakšna je pravilna nega in s kakšnimi triki si boste pričarali čudovite sončne žarke v laseh.

  • Ključ uspeha se skriva v pravilni negi. Svetujemo vam, da uporabite primerne izdelke za nego, torej takšne, ki so prilagojeni vašemu tipu las. Pri tem morate upoštevati tudi barvo svojih las. Če so ti blond, bodo za vas primerni izdelki z zlatimi pigmenti, ki poudarijo optični učinek visokega leska. Poleg tega takšni izdelki zgladijo lasno povrhnjico, ker vsebujejo telesu lastne učinkovine, ki zapolnijo razpoke v lasni strukturi. Rezultat je optimalno odbijanje svetlobe, ki ustvari zanimivo svetlobno interakcijo in s tem visok lesk. Za intenziven lesk barvanih las uporabite negovalne izdelke, ki so bili ustvarjeni posebej za ta namen. Lasje se dodatno zaščitijo z UV-filtrom, obenem pa takšni izdelki zagotavljajo intenzivno globinsko nego vse do lasnih konic. So vaši lasje tanki in brez leska? V tem primeru vam bodo v veliko pomoč preparati s tekočimi svilnatimi proteini, ki bodo vašim lasem povrnili visok lesk in voljnost. Odlična izbira za visok lesk so tudi serumi in dragocena olja. Če so vaši lasje suhi in poškodovani, vam priporočamo karitejevo maslo in proteine kašmirja, ki bodo lase nahranili in jih globinsko obnovili. Tako bodo lasje ponovno mehki in voljni. Če uporabljate serume in dragocena negovalna olja, vam priporočamo, da lase ovijete s folijo, ki bo zaradi akumulirane toplote dodatno okrepila negovalni učinek. Enkrat tedensko, najmanj pa enkrat mesečno, vam priporočamo obnovitveno masko za lase. Ti bodo tako deležni dodatne vlage, ki bo preprečila, da bi se izsušili.

    Na splošno vam priporočamo, da uporabljate izdelke iz iste negovalne kolekcije enega proizvajalca, saj so takšni preparati medsebojno usklajeni, učinkovine pa se optimalno dopolnjujejo in razvijejo maksimalen učinek.

  • Dodatni nasveti za visok lesk vaših las

    Predstavili vam bomo, kaj še lahko naredite, da bodo vaši lasje zasijali v vsej svoji lepoti. Odgovor je na dlani – las preprosto ne obremenjujte preveč in po nepotrebnem. Pazite na to, da voda pri umivanju ne bo preveč vroča. Za izpiranje uporabite mlačno, skorajda hladno vodo. Se tresete, že ko pomislite na to? Nikar! Hladna voda je odlična za lase in telo, saj osvežuje in poživlja. Prav tako vam priporočamo, da ste nežni pri sušenju. Las ne drgnite z brisačo, temveč jih samo nežno osušite. Če vam čas dopušča, jih osušite na zraku ali pa jih samo rahlo osušite s sušilnikom. Pred uporabo sušilnika in likalnika za lase morate obvezno uporabiti sredstvo za zaščito las pred vročino.