Schwarzkopf Nega las

Pravilno umivanje las

Pravilno umivanje las
Pri umivanju las lahko naredimo zelo veliko, lahko pa tudi marsikaj zagrešimo. Morda bi tudi vi želeli pri umivanju las kaj spremeniti in tako doseči boljši učinek nege
© Getty Images

Ljudje pogosto mislimo, da umivanje las ni nič posebnega. To drži do neke mere, vendar pa je resnica tudi, da lahko pri tem marsikaj naredimo narobe. Povedali vam bomo, kaj je treba pri umivanju las upoštevati, da bi lase čim manj obremenili in dosegli najboljše rezultate z učinkovito in pravilno nego, ki bo poskrbela za zdrav in sijoč videz vaših las.

 • Umivanje las hitro postane rutina, tako kot umivanje zob ali pa striženje nohtov, kar pomeni, da sčasoma sploh več ne razmišljamo o tem, ali smo vse naredili pravilno. Posledično si tudi ne zastavimo vprašanja, ali bi morda lahko naredili kaj drugače in tako v večji meri pridobili od pravilne nege. Preberite navodila, ki smo vam jih pripravili v nadaljevanju, in ugotovite, ali bi morda morali pri umivanju las tudi vi kaj spremeniti. Pri tem je izbira pravega šampona ključnega pomena.

 • Pravilno umivanje las – dosledno in po korakih

  Priprava: Najprej z glavnikom z las odstranite ostanke stilskih izdelkov.

  Šampon: Izbiro šampona prilagodite tipu las. Upoštevajte, ali so vaši lasje tanki, mastni, suhi ali pa imate prhljaj.

  Voda – prva faza: Lase navlažite z mlačno vodo.

  Količina: Na vlažne lase nanesite majhno količino šampona, približno v velikosti lešnika, ki bo zadostovala za kratke do srednje dolge lase. Pri daljših laseh postopoma dodajajte potrebno količino šampona, ki jo najprej nanesete na dlan in jo nato enakomerno porazdelite po laseh.

  Masaža: Šampon nanesite na dlani in ga spenite z majhno količino vode. Nato peno s krožnimi gibi vtrite v lase in lasišče ter nežno krožite. Pri tem pazite na to, da lasišče ne poškodujete z nohti.

  Voda – druga faza: Lase izperite s čisto vodo, tako da odstranite vse ostanke pene. Pomembno je, da se ostanki šampona temeljito odstranijo, kar lahko preverite z rokami. Lasje morajo biti povsem čisti.

  Voda – tretja faza: Na koncu lase splaknite še s hladno vodo, ki bo poživila lasišče ter poskrbela za osvežitev in boljšo prekrvavitev.

  Dodatna nega: Regenerator bo poskrbel za zaščitni film, ki bo nežno obdal vaše lase in jih zaščitil. Tako bodo lasje imeli več leska, postali bodo tudi bolj voljni in jih boste zato lažje razčesali. Negovalna maska z dragocenimi učinkovinami bo učinkovito zapolnila porozna mesta na vaših laseh. Priporočamo vam, da jo uporabite enkrat tedensko, kar je še posebno priporočljivo pri poškodovanih in/ali suhih laseh. Negovalno masko v tem primeru uporabite namesto regeneratorja.

  Voda – četrta faza: Negovalne preparate morate izprati z zadostno količino mlačne vode, tako da na laseh ni ostankov.

  Sušenje: Mokri lasje so zelo občutljivi, zato jih zavijte v brisačo in dosledno upoštevajte zlato pravilo za sušenje: las ne smete drgniti, temveč jih samo nežno popivnajte, saj jih boste v nasprotnem primeru zagotovo poškodovali.

  Česanje: Lase previdno prečešite in odstranite drobne vozličke. Pazite, da jih ne boste pretrgali oziroma poškodovali.

  Pogostost umivanja las: Če želite doseči najboljše rezultate, morate lase umiti na dva do tri dni. Tako jim boste zagotovili potrebno nego, lasje pa vam bodo za to zelo hvaležni. Naj bodo vaši lasje zdravi in sijoči!