Schwarzkopf Nega las

11 genialnih trikov za večji lesk v laseh

11 genialnih trikov za večji lesk v laseh
Svilnati lasje z visokim leskom so sanje vsakogar! Z našimi nasveti si boste pričarali čudovit lesk v laseh!
© Getty Images

So vaši lasje brez leska? Mi hočemo več – in sicer najlepši lesk. V našem svetovalnem kotičku vam bomo zaupali, kako lase pripravite do tega, da bodo preprosto zablesteli. Dramatični rezultat: Lasje z visokim leskom ne delujejo samo žlahtno, temveč tudi sveže, zdravo in negovano. V nadaljevanju vam predstavljamo enajst trikov za vaš zvezdniški nastop v polnem siju. 

 • Pospeševalnik leska? To res obstaja! Da bodo pusti lasje brez leska ponovno zasijali v vsej svoji lepoti, bo zadoščalo že nekaj sprememb pri vsakdanji negi las. Kljub temu je dobro vedeti, da je najpomembnejši pogoj za zdrav lesk popolnoma zglajena in zaprta luskasta povrhnjica. Če je ta povsem zdrava in gladka, svetloba lepše odseva, kar lasem podeli čudovit videz. Ta naravni pojav lahko poudarite z različnimi preprostimi nasveti in triki, ki bodo poskrbeli za to, da bodo vaši lasje zablesteli v vsej svoji lepoti. 

 • 1. Poskrbite za ohladitev

  Lase po umivanju sperite s curkom hladne vode. Tako se bo nabreknjena luskasta povrhnjica ponovno skrčila, rezultat pa bo povsem zglajena povrhnjica. Poleg tega hladna prha spodbuja prekrvitev lasišča in s tem krepi rast las

 • 2. Regenerator

  Ostanki apnenca v trdi vodi iz pipe se lahko odlagajo na lasnih fibrilah in povzročijo, da struktura postane hrapava, lasje pa posledično izgubijo iskrico življenja. Če želite odstraniti apnenec, lahko uporabite destilirano vodo (kupite jo lahko tudi v lekarni) ali pa mineralno vodo (dobite jo v samopostrežni trgovini) in z njo sperete lase. 

 • 3. Srečen konec

  Lase po vsakem umivanju razvajajte z regeneratorjem. Tako boste poskrbeli za dodatno nego, poleg tega boste s tem zaprli zunanjo luskasto plast povrhnjice, ki se pri umivanju s šamponom odpre. Regeneratorji, ki vsebujejo tekočo svilo ali mikrokristale, pričarajo dodaten lesk. 

 • 4. Intenzivna maska za večji lesk

  Kot obisk v zdravilišču: Intenzivne maske odpravijo poškodbe, lase okrepijo od znotraj in obenem zagotavljajo ultimativno nego. Če želite imeti zdrave, mehke in voljne lase, uporabite intenzivno masko enkrat tedensko. Za vse, ki se jim mudi, so na voljo ekspresne maske, ki svoj učinek razvijejo že po eni minuti. 

 • 5. Nega barvanih las

  Imate barvane lase? V tem primeru vam svetujemo, da uporabite posebne negovalne linije z UV-filtrom, ki ščitijo pred zbledelostjo in obenem ohranijo intenzivnost barv. Bogate formule poleg tega lasem posredujejo vlago in pričarajo čudovit videz s svetlobnimi odsevi. 

 • 6. Uporabite krtačo

  Vsakodnevna nega s krtačo poskrbi za enakomerno porazdelitev maščobe, ki se z lasišča prenese na preostalo dolžino. Služi kot zaščitni sloj in lasem podeli dodatni sijaj. Svetujemo vam, da izberete krtače iz naravnih materialov, na primer z naravnimi ščetinami, ki so veliko bolj nežne do lasišča. 

 • 7. Tehnika za ustvarjanje večjega leska (glossing)

  Ta nova lepotna tehnika lasem podeli izjemen lesk in pri tem deluje kot negovalna kura. Svojo naravno barvo las lahko poživite z gloss pigmenti za visok lesk (izberete lahko tudi barvne pigmente) ali pa osvežite izbrano barvo las in tako poskrbite za sijoč videz. 

 • 8. Dragocena olja za lase

  Za lesketajoč finiš lahko na suhe lase nanesete malo olja za lase, ki ga porazdelite predvsem v predelu preostale dolžine las in konic. Breztežnostna formula poskrbi za to, da se olje vpije, poleg tega zagotavlja nego in lasem podeli zapeljiv občutek svilnato mehkih in voljnih las – brez mastnih ostankov.

 • 9. Lesk, ki prihaja iz stekleničke

  Nanesite malo laka za lase na krtačo in jih prečešite. Tako boste drobne delce, ki so v laku, enakomerno porazdelili po laseh in ustvarili enakomeren lesk. 

 • 10. Sušenje las v pravilni smeri

  Odločilnega pomena je tehnika sušenja. Največji lesk boste ustvarili, če boste zrak pri sušenju usmerili od lasišča v smeri proti konicam. Sušenje v smeri rasti zagotavlja, da lasna povrhnjica ostane gladka. Za ultimativni lesk: Lase na koncu za kratek čas sušite s hladnim zrakom. 

 • 11. Uporabite okroglo krtačo

  Pri sušenju uporabite okroglo krtačo. S tem ne boste las samo zravnali, temveč boste poskrbeli tudi za to, da bodo energični in živahni. Tako bodo lasje imeli čudovit lesk, ki deluje povsem naravno.