Schwarzkopf Nega las

Kako najti pravi šampon

Kako najti pravi šampon
Umivanje je zelo pomembno za lepe lase. S pravim šamponom je to povsem enostavno!
© Fotolia

Si želite imeti zdrave lase z visokim leskom? Potem morate lepotni program pričeti s pravilnim šamponom, ne zgolj z intenzivnimi maskami za obnavljanje las in tretmaji. Šamponi, ki so v prvi vrsti namenjeni umivanju las, imajo veliko več drugih lastnosti, kot bi morda mislili na prvi pogled. 

 • Poškodovane lase obnovijo z nevidnimi sredstvi in jih varujejo pred škodljivimi UV-žarki; obenem brezvoljnim in upadlim lasem brez iskrice vdihnejo življenje in jim podelijo opazen volumen. Moramo priznati, da vsestranski šampon resnično zmore zelo veliko. Poleg tega obstajajo različni šamponi za različne potrebe. Da boste med široko ponudbo izbrali najboljši šampon za svoje potrebe, vam v nadaljevanju predstavljamo najpomembnejše kategorije, poleg tega vam bomo zaupali, kaj zmorejo in kako delujejo. 

 • Šampon za obnavljanje las

  Suhi, lomljivi in krhki lasje brez leska in razcepljene konice so posledica hrapave lasne strukture. Takšna struktura je pogosta pri močno skodranih ali razmršenih laseh. Lasem škodijo tudi pretirana vročina, barvanje in različne tehnike barvanja. Če se spoprijemate s tem problemom, vam svetujemo, da izberete izdelke za obnavljanje poškodovanih las, ki zgladijo hrapavo povrhnjico in obenem učinkovito zapolnijo večje in manjše razpoke v keratinskem plašču. Tako boste učinkovito zaustavili cepljenje konic. V tem primeru si lahko pomagate z dragocenimi rastlinskimi olji. Po izjemnem učinku obnavljanja poškodovane strukture je znano olje makadamije, ki luskasto povrhnjico nahrani tudi z lipidi (naravne maščobe). Arganovo in sončnično olje vsebujeta dragocene nenasičene maščobne kisline, ki so podobne naravnim lipidom v človeškem telesu. Zelo intenzivno nego zagotavlja tudi mandljevo olje, ne da bi lase obremenilo. Poznamo še alternativo v obliki silikonov, ki se kot zaščitni film ovijejo okrog las in zgladijo luskasto povrhnjico ter zaprejo razcepljene konice. Pri najnovejših šamponih s silikonom je vse to zagotovljeno brez obtežitve las. 

 • Šampon za barvane lase

  Po barvanju lasje ne potrebujejo samo dodatne nege, temveč tudi neviden zaščitni film, ki ohrani barvne pigmente in visok lesk. Prav zato šamponi za barvane lase med drugim vsebujejo antioksidante, ki lase ščitijo pred UV-žarki in jih varujejo pred zbledelostjo. Nasvet za poletje: Uporabite negovalne spreje za zaščito pred sončnimi žarki. 

 • Šampon za večji volumen

  Fini, tanki lasje brez volumna niso razlog za zaskrbljenost! K sreči obstajajo šamponi za večji volumen. Tako kot drugi šamponi vsebujejo vodo, negovalne učinkovine in dišave ter aktivne učinkovine (tenzidi). Razlika v primerjavi z drugimi je ta, da imajo večji poudarek na lastnostih, ki ustvarijo dodaten volumen. S tem ta vrsta šampona zagotavlja učinkovito čiščenje, obenem pa push-up učinek, ki poskrbi za izrazito razkošje polnih las. 

 • Šampon za mastne lase

  Vaši lasje imajo že po nekaj urah povsem slamnat videz? Čezmerno izločanje maščobe je najpogostejši vzrok za ta problem. Učinkovito ga lahko odstranite s šamponi za mastne lase, ki vsebujejo številne aktivne učinkovine, kot so olja ali silikoni, brez učinka ponovne zamastitve. Takšni šamponi učinkovito pomirijo kožo na lasišču in regulirajo proizvodnjo naravne maščobe. Nasvet: Majhno količino spenite v dlaneh, nato jo nežno vtrite v lasišče in pustite delovati nekaj minut, da lahko učinkovine razvijejo svoj polni učinek. Pozor: Šampone proti mastnim lasem uporabite vsaj dvakrat tedensko, preostale dni pa uporabite zelo nežen šampon. V nasprotnem primeru boste lasišče preveč izsušili. Popolna rešitev za vmesni čas – šampon za suho umivanje las. 

 • Šampon za globinsko čiščenje

  Detoksikacija (razstrupitev oziroma globinsko čiščenje) je možna tudi pri laseh. Obstajajo številni posebni šamponi za globinsko čiščenje, ki učinkovito odstranijo škodljive delce, ki kakorkoli obremenjujejo lase ali kožo na lasišču. To so lahko delci umazanije pa tudi ostanki izdelkov za nego las in stilsko oblikovanje. Šampon za globinsko nego povsem naravno zagotavlja čiščenje brez dodatnih obremenilnih učinkovin. Pogosto vsebuje mentol, meto, limono, izvleček iz ingverja ali morskega kolagena. Nasvet: Po globinskem čiščenju obvezno uporabite regenerator z dragocenimi učinkovinami. 

 • Šampon proti prhljaju

  Zdravo lasišče je za lepe lase najbolj pomembno, saj predstavlja temeljno osnovo. Da se boste učinkovito znebili prhljaja, izberete čim bolj nežen šampon s pomirjevalnimi učinkovinami, kot sta aloja vera ali alantoin. Zelo učinkoviti izdelki vsebujejo tudi cinkov pirition, ki se v medicini uporablja za zdravljenje psoriaze in kožnih ekcemov. Nasvet: Šampon proti prhljaju lahko lase izsuši. Zato je treba po umivanju na konice in preostalo dolžino las nanesti negovalni regenerator ali intenzivno obnovitveno masko.