Schwarzkopf Nega las

Pet nasvetov za hitrejše sušenje las

Pet nasvetov za hitrejše sušenje las
Ali ste vedeli? Čas sušenja s sušilnikom za lase lahko skrajšate z ustrezno brisačo
© Fotolia

Sušenje na zraku ali s sušilnikom? Prva možnost zahteva nekoliko več časa, druga pa na daljši rok morda ni najbolj nežna do las. Imamo popolno rešitev za vse. Predstavljamo vam koristne nasvete in trike, s katerimi bo sušenje las zelo enostavno. Hitro, praktično, obenem pa nežno do las. Ob vsem tem boste prihranili čas.

 • Sušenje las na zraku? Zveni zelo privlačno – in lahko rečemo, da je to za lase dejansko dobro. Čeprav je to izjemno nežna metoda, včasih ni najbolj praktična. To še posebno velja, ko je zunaj hladno, zato pa zelo neprimerno, če se odpravite ven z mokrimi lasmi. Lahko se namreč prehladite! Da ne govorimo o manj prijetnih straneh, pri čemer imamo v mislih vrtinčenje, kodranje in neukročene lase. Večina ljudi zato najrajši uporablja sušilnik. Povedali vam bomo, kako lahko prihranite čas pri sušenju las. 

  Mimogrede: Pri sušenju s sušilnikom nikoli ne pozabite na toplotno zaščito –predhodno na lase nanesite sprej za zaščito pred vročino.  

 • Sušenje na zraku

  Kombinacija sušenja s sušilnikom in na zraku prinaša največ prednosti. Po umivanju las nikar takoj posezite po sušilniku, temveč počakajte, kolikor je le mogoče. Tako boste poskrbeli za nežno predhodno sušenje, obenem se bo čas sušenja s sušilnikom bistveno skrajšal. Takšen pristop prinaša še eno prednost: Predhodno osušeni lasje se lahko bistveno enostavneje oblikujejo, saj imajo bolj oprijemljivo strukturo. 

 • 2. Izbira ustrezne brisače

  Preden posežete po sušilniku, rajši uporabite brisačo. Mokri lasje so namreč zelo občutljivi, zato jim vročina lahko škodi. Zagotovo poznate pojem 'lasje, osušeni z brisačo'. Toda, če želite to narediti tako, kot je prav, ne smete uporabiti klasične bombažne brisače. Veliko boljše bo, če boste izbrali takšno iz vpojnih mikrovlaken. Takšne brisače namreč absorbirajo dvakrat večjo količino vode kot običajne, zato skrajšajo čas sušenja. Namig: Brisačo uporabite v celoti, tako da v čim večji meri popivnate mokroto. Izogibajte se premočnemu drgnjenju, saj bi lahko s tem poškodovali povrhnjico.

 • 3. Krtačenje las

  Brez skrbi, las ni treba krtačiti ves čas, vendar pa z nekaj potegi pred sušenjem in tudi med njim bistveno pospešite proces sušenja. Tako bo namreč povrhnjica povsem gladka. Enakomerna porazdelitev segretega zraka, ki ga ustvari sušilnik, bo ta učinek še okrepila, lase pa boste lahko zato osušili še hitreje.

 • 4. Regenerator lahko pomaga

  Regenerator ima številne dobrodelne učinke: Lasem posreduje dragocene učinkovine in zagotavlja lažje razčesavanje. Poleg tega omogoča hitrejše sušenje las. Kako to? Vsebuje silikone, ki se nežno ovijejo okrog posameznega lasa, in delujejo kot zaščitni sloj, zato voda lažje steče z gladke površine. Vlaga ne more prodreti globoko v notranjost lasne strukture, temveč se obdrži na zunanji povrhnjici in se nato oblikuje v kapljice, ki se s sušilnikom preprosto odpihnejo.

 • 5. Posebni izdelki

  Čudežno sredstvo, ki omogoča hitrejše sušenje las? Da, tudi to obstaja. V mislih imamo posebne izdelke za stilsko oblikovanje pričesk, ki čas sušenja skrajšajo za polovico. Povzročijo tudi bistveno manjšo škodo v lasni strukturi, saj sušenje ne zahteva toliko časa kot običajno. Toplotno prevodni polimeri, ki nase vežejo vlago, omogočajo ekspresno hitro sušenje. Čudovito!